Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Sanningen bakom Madeleines och Chris blixtresa till USA

20 sep, 2023, 11:00 

Prinsessan Madeline och Chris O'Neill har lämnat landet.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hade omsorgsfullt packat väskorna, satt sig på planet, flugit 800 mil från Florida till Sverige och landat i Stockholm för att närvara på kungens stora firande.

7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Dessutom hade de tagit med sig sina finaste kläder, redo för att stråla på gudstjänst, högvaktsavlösning, jubileumsbankett, kortege och konsert med några av Sveriges mest folkkära artister.

Kungafamiljen verkade nöjda under konserten och sågs sittdansa och applådera i takt till musiken. De passade även på att fylla i låttexten när Magnus Uggla stod på scen och framförde ”Kung för en dag”.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill strålade i sedvanlig ordning.

Hovets trista besked

Men mitt i all glädjeyra fanns det ett tråkigt besked som hängde över kungafamiljen. Prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne närvarade nämligen inte på festligheterna.

I stället var de kvar hemma i USA. När Svensk Damtidning pratade med hovets informationschef Margareta Thorgren efter firandet bekräftade hon varför de inte var en del av firandet.

– Samtidigt som jubileet går barnen ju i skolan och därför är de inte på plats i Sverige, sa hon.

Annons

Madeleine och Chris lämnar direkt

Ja, självklart är det svårt att ta ledigt från skolan. Samtidigt var det ju bara några veckor sedan barnen var i Sverige och tillbringade sommaren på Öland tillsammans med hela kungafamiljen.

Och det blev ingen längre visit i Sverige för Madeleine och Chris. I söndags, dagen efter kungens stora firande, så flög de hem till soliga delstaten Florida igen, något Expressen rapporterat om.

Madeleine och Chris tog det aktiva beslutet att inte rycka upp barnen från skolan. Det var också därför det bara blev en blixtvisit, där de närvarade på firandet och sedan flög hem direkt.

Annons

Förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan vi åter ser Madeleine med familj på svensk mark. Nästa år ska de ju dessutom flytta till Sverige permanent och då får vi se Chris och Madeleine betydligt oftare!

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och prinsessan Sofia
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och prinsessan Sofia samtalar på balkongen.

Foto: TT

Annons