Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovet bekräftar: Silvia lämnar Drottningholm

28 jun, 2024, 20:00 
Drottning Silvia har lämnat Drottningsholm – gemensamma beslutet med kungen.
Annons
Titta in på Drottningholm – så bor kungen och Silvia!Brand logo
Titta in på Drottningholm – så bor kungen och Silvia!

Drottningholms slott lever kungen och drottning Silvia ett liv i lyx. Det ljusgula slottet är så pampigt att man blir helt förbluffad av dess vackra yttre och den sagolika grönskan.

Slottet verkar också vara immun mot årstider. Det är lika vackert i trolsk dimma en novemberdag som under en varm julimorgon när slottsträdgården visar sin lummiga sida.

För två personer är detta ett helt vanligt vardagsliv. Här bor kungen och Silvia i den södra flygen, den delen av slottet som ligger närmast vattnet med en kupolprydd hörnpaviljong.

Annons
Drottningholms slott
Kungen och drottning Silvia har lämnat Drottningholms slott.Karol Kozlowski

Silvia och kungen lämnar Drottningholm

Men så har de också Solliden slott till sitt förfogande. I över 100 år har slottet fungerat som sommarbostad för svenska kungligheter. Hela kungafamiljen uppskattar Öland och landskapet är ett sommarparadis de gärna samlas på.

Blommorna börjar skapa en färgsprakande plats redan i maj, med ett gräs som lyser grönt, tulpaner och penséer som slår ut, rosor som väcks till liv i den Holländska rosenträdgården och vackra träd och buskar som inhyser en lummig känsla.

Annons

Det är här som kronprinsessan Victoria firar sin födelsedag varje år, samlas med hela familjen och firar med det svenska folket och njuter av den traditionsenliga Victoriakonserten.

Hovet bekräftar resan till Öland

Redan nu har kungen och Silvia rest till sitt älskade Öland, men den här gången utan resten av familjen. Det bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk damtidning.

– Hela familjen kommer att samlas på Öland så småningom, men det är inte förrän i mitten på juli, säger hon.

Annons

Kungen och drottningen rivstartar Ölandvistelsen med ett kungligt uppdrag. Under lördagen kommer de att närvara vid invigningen av koloniträdgårdar vid Sollidens slott.

Drottning Silvia och kungen
Kungen och drottning Silvia har rest till sitt älskade Solliden, bekräftar hovet.JONAS EKSTRÖMER

Foto: TT

Annons