Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Silvias vemodiga farväl – sista mötet på slottet

21 mar, 2024, 15:00 
Nu tar drottning Silvia farväl av sin älskade stiftelse – efter tio år!
Annons
Drottning Silvia genom tidernaBrand logo
Drottning Silvia genom tiderna

När drottning Silvia fyllde 70 år fick hon stiftelsen Care About the Children i gåva. Under tio år har stiftelsen gett stöd till samhällets mest utsatta barn, både i Sverige och utomlands, genom att ge bidrag till utbildning, vård och omsorg.

Redan när stiftelsens kommitté, i ledning av finansmannen och Nasdaq-grundaren Olof Stenhammar, gav Silvia gåvan var det sagt att den skulle verka i tio år och sedan avvecklas.

Drottning Silvia
Drottning Silvia har tagit farväl av stiftelsen Care About the Children.Christine Olsson/TT

Silvia tar farväl av älskade stiftelsen

I november förra året bjöd man därför in till en avslutningsceremoni, där drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia närvarade.

Annons

'– Den startades i samband med drottningens 70-årsdag och har arbetat med att hjälpa utsatta barn i olika situationer. Seminariet innebär ett tack från drottningen och ett avslut av stiftelsen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Silvias sista möte på slottet

Care about the Children avvecklades officiellt den 31 december 2023. Trots detta ägde ett styrelsemöte i stiftelsens namn rum på Kungliga slottet den 21 mars, 2024.

På mötet närvarade drottningen. Däremot är det inte tal om att stiftelsen ska återupplivas, utan mötet var ett slags avsked för det som redan offentliggjorts ifjol.

Annons

– Stiftelsen är avvecklad. Vi gick ut med information förra året att den skulle avvecklas och i dag äger sista styrelsemötet rum. Det har hela tiden varit tydligt att så ska ske, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia
Kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia under stiftelsen Care about the childrens (CATCH) avslutande seminarium förra året.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons