Hovet bekräftar – Sofia och Chris kommer till dopet

Hovet bekräftar - Sofia och Chris kommer till dopet
Annons

Nu är det bekräftat – prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist och prinsessan Madeleines pojkvän Chris O’Neill kommer på prinsessan Estelles dop.

Förändringens vindar blåser i det svenska kungahuset. Christopher O´Neill och Sofia Hellqvist är bjudna till dopet, bekräftar hovets informationschef Bertil Ternert för Svensk Damtidning. I de kungliga sammanhangen brukar aldrig en sambo få gå på några officiella tillställningar före det att en förlovningsring sitter på fingret. Under morgondagens dop förändras denna oskrivna regel.

Kungen beslutar

– Jag kan bekräfta att de är bjudna till dopet och jag ser inget konstigt i detta. Dessa två personer bor på samma adress som en prins och en prinsessa, säger Bertil Ternert, och fortsätter med att förklara vem som tagit beslutet:
– Eftersom det är ett officiellt dop är det alltid kungen som ytterst beslutar detta, säger han.

Annons

Annons

Om detta betyder att två förlovningar stundar vill Bertil Ternert inte kommentera.

Av Margareta Heed
Foto: Stella Pictures och Kate Gabor/Kungahuset.se

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

237 kommentarer till “Hovet bekräftar – Sofia och Chris kommer till dopet”

 1. Marie Andersson skriver: 21 maj, 2012

  Roligt att få alla samlade vi ett trevlig tillfälle


 2. Katarina skriver: 21 maj, 2012

  Ok. Hoppas Sofia fattar att hon bör hålla låg profil.


 3. elin skriver: 21 maj, 2012

  Trevligt för familjen att alla kommer.


 4. Lisa skriver: 21 maj, 2012

  Varför inte? Carina Axelsson är ju medlem av den danska familjen utan att vara gift med sin prins. Att ingen gör något där förresten med det testamentet . Skandal.


 5. Jessica H skriver: 21 maj, 2012

  Kul att att hela familjen samlas på denna högtidsdag.


 6. karin skriver: 21 maj, 2012

  #2# Varför ska Sofia hålla lägre profil än Daniel Westling?


 7. Anitra skriver: 21 maj, 2012

  Heja kungahuset! För Sverige i tiden!


 8. AA skriver: 21 maj, 2012

  Norrmännen har förlåtit Mette-Marits och hennes tidigare utsvävande liv. Självklart kan vi svenskar förlåta Sofia och hennes utsvävningar. Den som är utan synd kastar första stenen! Jag kan det inte.

  Heja Kungen som lever i en modern tid där inte allt måste följa strikta regelverk från 1800-talet.


 9. Pärlan skriver: 21 maj, 2012

  Visserligen bor Sofia och CP ihop ( så det höt till ) men därför är det inte sagt att svenska folket vill ha henne att representera Sverige.
  Stackars Silvia och kungen. De har verlkligen problem.
  Men lycka till Madeleine och Chris. Madeleine är underbar. Chris känner vi ju inte ännu, men det blir säkert bra.


 10. Marie skriver: 21 maj, 2012

  Härligt! Precis som det ska vara i en familj! Och – en liten knäpp på näsan för alla Sofia-hatare.
  #4 Håller med dig. De verkar så rara både Carina och Gustaf. Har för mig de har försökt häva testamentet men att det inte går. Synd men de kanske kan skaffa barn ändå tillsammans?


 11. Margaretha skriver: 21 maj, 2012

  Jättetrevligt att alla i familjen får vara med på den lilla prinsessans stora dag,


 12. Pernille skriver: 21 maj, 2012

  Er det kun mig, der synes det her er lidt forkert? Var Daniel med inden han og Victoria blev forlovede??
  Nok er det gammeldags ikke at indbyde respektive når de ikke er forlovede, men det er vel hele princippet med kongehuset, at man holder på traditionerne og etiketten, også de mindre moderne??

  Men mon ikke der er en forlovelse eller to i farvandet efter barnedåben….


 13. Lisa skriver: 21 maj, 2012

  Hoppas att de får en framträdande plats eftersom de snart är prinsessa och hertig. Något annat vore riktigt töntigt av Hovet. För Sverige i tiden betyder faktiskt nutid, ingen annan tid. Polisen säger : För Sverige i nuläget.


 14. Birgitta skriver: 21 maj, 2012

  Skandal! Att jämföra Prins Daniel med Sofia! Daniel var ock är totalt fläckfri!! Ändå vistades han inte bredvid Prinsessan Viktoria en enda gång! Denna ut-vik brud gör allt för att visa sig framför kameran (med ett sådant förflutet.) ock då talar vi inte om så många års förflutit! Hon har tydligen tvingat Carl-Philip till att få gå! Denna människa gör tydligen som hon vill med Carl-Philip! En skam för hela kungahuset!


 15. Marie skriver: 21 maj, 2012

  Yes – ett steg mot modernare traditioner! Går säkert att genomföra på ett snyggt och värdigt sätt. Jag litar på dem!


 16. Sandrian skriver: 21 maj, 2012

  Det säger att det är en mycket viktig person i kärlek med Madde, och har suttit mycket, mycket fel. Vi får se konsekvenserna.
  Å andra sidan om den kungliga familjen är som alla andra varför skulle en monarki?


 17. Anitra skriver: 21 maj, 2012

  Finns det f ö under de senaste 10 åren någon ung kunglighet i Europa som valt en adlig eller kunglig gemål vid sitt giftermål? Inte tidigare heller – Henrik (diskutabelt), Sonja, Silvia, Grace t ex, alla är de s k vanliga människor som skött sitt kungliga uppdrag galant. Precis som Daniel, Sofia och Chris kommer att göra. En noirmalbegåvad människa klarar av att bli kunglig.


 18. Ansan skriver: 21 maj, 2012

  Ett dop av en kronprinsessa är ingen privat angelägenhet. Det finns inte någon person med SH bakgrund i något Europeiskt kungahus. Varför måste svensa kungahuset utmärka sig på detta sättet? Tycker att det är helt fel av hovet att skjuta fram CP ang representation när läget är som det är. Mamma Silvia ser allt annat än glad ut. Av de val som kungahuset gör förstår jag att det tar någon som helst hänsyn till vad många av svenska folket anser. Vore intressant att veta vilka personer de tycker skall stödja hovet i framtden.


 19. allegra skriver: 21 maj, 2012

  Heja kungen, det var ett väldigt bra beslut.


 20. annchi skriver: 21 maj, 2012

  Helt perfekt val av kungen. Nu kanske ännu fler slutar upp med att buga och fjäska för s.k kungligheter…


 21. lulu skriver: 21 maj, 2012

  Not so much royal !!


 22. Violet skriver: 21 maj, 2012

  #10 Enig, jeg synes, også det er synd, at Gustav og Carina ikke skynder sig at få børn, gift eller ej. Jeg læste engang et andet diskussionsforum, hvor en tysk deltager prøvede at forklare problemerne med Berleburg-testamentet. Det er klart arisk og åbenbart ikke det eneste af sin art blandt tyske adelige – og ekstremt svær at få omstødt. Så vidt jeg forstod, skal der afgøres nogle andre princpielle sager, som forhåbentlig kan gavne Gustav og Carina. I mellemtiden burde de få sig nogle børn, før det er for sent for dem.
  Jeg kan godt lide, at Carina af hele familien bliver betragtet og behandlet som om, hun og Gustav reelt er gift, omstændighederne taget i betragtning.


 23. Maria skriver: 21 maj, 2012

  Men snälla nån, håller med ovanstående som som påpekade att Norge tog Mette-Marit till sitt hjärta!
  Sofia ska väl kunna få gå vidare med sitt liv ? Ska prinsen hitta en fläckfri kvinna lär han få söka länge…. Nä, alla har vi varit unga och gjort saker man kanske ångrat.
  Låt Sofia vara!


 24. Maggan skriver: 21 maj, 2012

  V i får väl hoppas att Chris inte håller i en cigarett när han går in i kyrkan eller hur #2 an, för är du så dum att du kan skriva något sådant om Sofia så får man väl verkligen hoppas att Chris kan uppföra sig, han ser ju ut som ett fyllo det gör verkligen inte Sofia. Varför skulle det bli så mycket bättre med Chris än Sofia #9 an, ni är ta mig f…n inte kloka 2 och 9 an. Vi måste begripa att det är skillnad vi kan inte jämföra Daniel med varken Sofia eller Chris eftersom Victoria är KRONPRINSESSA och ska ta över efter kungen och det ska varken CP eller Madeleine. # 14 det är inte större skandal än med Chris. Jag tycker vi ska vänta och se vad som händer med Chris och han s familj innan NI säger att dom är så himla bra, är det pengarna som är bra eller är det deras dåliga fostran som ni sätter på piedestal.


 25. Eva M skriver: 21 maj, 2012

  Lisa 4. Carina Axelsson är förlovad med prins Gusta sedan flera år. Dom står troget vid varandras sida trots att dom inte kan gifta sig pga ett tidigare gammalt testamente som andades nazistiska bestämmelser. Lösning har sökts under mönga år . Hon är mycket uppskattad både av kungafamiljer och folket i Berleburg. Jag tycker det var en väldigt fin gest av prinsessan Mari och prins Joakim att välja henne till gudmor igår. Dom kommer ju antagligen inte få egna småttingar. Till Ansan 18 när Expressen tog bort löpet trodde jag det var en tidningsanka att Sofia skulle komma på dopet. Nu tappar man all lust till en god frukost. Hur kan kungahuset gå med på detta. Detta är prinsessan Estelles dagnu har Sofia förstört detta. Kommentarerna kommer nu att handla för och emot Sofia i morgon inte om dopet. Jag var optimistisk och trodde att prins Carl-Philip märkt motståndetmot Sofia men han har tydligen skygglappar på. Synd om kungahusets andra medlemmar.


 26. birgitta skriver: 21 maj, 2012

  Tja, vad ska man säga? Kungen och drottningen har nog tappat greppet totalt…
  Vem är det som bestämmer i Kungahuset (snart lika vanligt som vilket hus som helst!) egentligen???


 27. ? skriver: 21 maj, 2012

  cg har kanske beslutat att själv snabbt avskaffa kungahuset?pensionen hägrar?


 28. Andres skriver: 21 maj, 2012

  Hur mycket tråkigt att den kungliga familjen inte är smartare.
  Nu förstöra detta tillfälle, vilket borde ha haft Estelle som den huvudsakliga person genom att presentera de kungliga partner i den högsta officiella sättet.
  Särskilt Sofia H. måste vara mycket nöjda, eftersom det enda hon har gjort i hela sitt liv gör en misslyckade försök efter varandra för att bli en kändis. Nu har hon får sin berömmelse, eftersom den kungliga familjen ger den till henne. Uppdraget utfört. Men ambitionen utan talang är en hemsk kombination.
  Om Sofia H. och prinsen gifta sig, kommer den kungliga familjen betala för den och beklagar djupt denna dåliga beslut i framtiden.


 29. Catrin skriver: 21 maj, 2012

  Bra att Chris och Sofia kommer till dopet. Ett kungahus i tiden. Bra beslut av Kungen.


 30. Tina skriver: 21 maj, 2012

  Vad var det jag sa..?
  Alla Sofias belackare får nu slicka sina sår..!
  Prinsessan Sofia är vad kungahuset saknat..!
  En klassisk skönhet och en godhjärtad filantrop!
  Förlovningen i sommar blir en estetisk höjdpunkt..!


 31. Helena skriver: 21 maj, 2012

  Bra beslut! Och kul för familjen att alla är med. Ser fram emot att se dopet på tv imorgon!


 32. Nina skriver: 21 maj, 2012

  Ja, som icke-svensk skrattar jag gott åt alla kommentarer om Sofia, nog har ni stora bekymmer där i Sverige:P.


 33. Kajsa skriver: 21 maj, 2012

  Hur roligt är det att gå på en fest (dop), när man har tvingat till sig en plats. Läs expressen! Hade SH varit helhjärtat välkommen, då hade det hörts för länge sedan. Den damen skäms inte för sig.


 34. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  Fantastiskt!! Då får SH ännu en gång stå i rampljuset och inte bara på en vanlig dag utan då HISTORIA skrivs. Dvs vår näst nästa drottning.

  Detta är en ev de Allra Största Högtiderna i monarkin ,så lite förvånad blev jag ju 🙂 Hade prinsessan Madeleine varit sambo med Jonas, hrm jag menar “inofficiellt sambo” med Jonas Bergström och CP hade varit “inofficiellt sambo” med Emma Pernald, kan jag lova er att dessa två personer -inte- hade fått komma, då dessa personer visste vad Vett och Etikett innebär(!)

  Dvs. att som icke kunglig inte heller bör tränga sig på och SPECIELLT inte under sådana här omständigheter. Men är man en liten kaffeflicka som SH och ett före detta utvik, ja då vet man att man kan smila lite och tjata, så kanske det hela löser sig. Och det har det nu alltså gjort. Vilken tur för Sofia!

  Nu mina vänner, så kommer cirkusen vi alla väntat på att sätta igång! Det kommer inte att dröja länge förrän gamla bilder börjar komma upp och alla kommer att fråga sig vad hon gjort under alla år…

  Bara så att ni vet! Detta innebär at SH kommer att komma in tillsammans med prinsen och kungafamiljen vilket är helt sjukt. Hon kommer således för första gången vara med i ett OFFICIELLT KUNGLIGT SAMMANHANG

  Jag som ville att prinsessan Estelle skulle vara i fokus denna dag. Nej! Det skulle minsann SH ändra på! Nu är ni nöjda va ni republikaner!

  Ps. Ja, men vad gör det om man ändrar lite på gamla traditioner? Ja! Ändrar man på allt är det ingen mening att ha kvar kungahuset. Om ett före detta utvik och C-kändis kan ta sig in i kungahuset finner jag inte längre någon anledning till att respektera det. Ds.

  Hälsn. Moder Svea

  SKANDAL!

  Eller som tinnituss skrev i ett tidigare inlägg 23 april 15.00:

  “Kan ingen be SH önska sig lite självinsikt från tomten till jul? Hon behöver en massa av det. Förstår hon inte att majoriteten är emot henne som kungamedlem?? mycket märkligt.”

  Eller Nordlys skrev den 6 januari:

  “Om det blir en förlovning till sommaren, och om SH då blir prinsessa, som en del verkar tro, så förväntar jag mig att Prins Daniel får en offentlig ursäkt av kungen för att han fick vänta så länge på Victoria. Och framförallt för att han fick hålla en låg profil och vara nära nog osynlig under åren med Victoria. De fick ju inte ens bo sambo officiellt.”

  Slutklipp:

  http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/ruotsin-prinssin-rakas-hehkui-finlandia-talolla/vid-1288440273853.html


 35. Ina skriver: 21 maj, 2012

  Jag måste säga att jag förstår att de seriösa monarkisterna/rojalisterna uttrycker tveksamhet över den svenska kungafamiljens beteende härvidlag! En av de mer vettiga skälen till ngn form av vald president är just att när man väljer president, väljer man just en specifik person som skall fungera som statschef, make/maka + minderåriga barn kommer givetvis att finnas vid denne statschefs sida under den period han/hon är vald, däremot inte syskon, svägerskor, svågrar, kusiner, fastrar, mostrar, svärmödrar etc etc – väljarna vet sas ganska exakt vad de får! En av avigsidorna med även den sk moderna monarkin är ju att man måste tolerera även ingifta prinsar och prinsessor etc som dyker upp efterhand och skall förutsättas ingå i den “statschefsliga” familjen!


 36. Sthlm skriver: 21 maj, 2012

  Inget annat var väl att vänta, eftersom Carl Philip plötsligt besökte Madeleine i N Y. Daniel och Carl Philip hade väl kokat ihop något härhemma och sedan fick väl syskonen ihop det i N Y. Svenska folket är inte så naiva som de verkar tro. Kungabarnenoch Daniel kan uppenbart “pressa” fram vad som helst. Kungen verkar handlingsförlamad och skattemedlen finaniserar väl deras “påhitt. Det ska dock bli kul att kolla in de två nya i kungafamiljsgänget och inte tror jag att det är doptjejen som hamnar i centrum. Victoria har sopat banan åt sina syskon och efter Daniels inträde är det uppenbart att vem som helst kan dra in på slottet. Han är väl också den som har lobbat för Sofia Hellqvist. Precis som Daniel har tydligen utvikningstjejen, Sofia Hellqvist, allt som krävs för att bli medlem i kungafamiljen! Chris är beundransvärd om han ställer upp på “föreställningen”, men han verkar vara en rolig “hejsansvejsan” kille så han tar det väl inte så allvarligt. Nu är det kanske dags för republik.


 37. annchi skriver: 21 maj, 2012

  Spelar ju ingen roll för oss s.k vanliga. Besvikelsen är nog störst bland de som vanligtvis vill ses i kretsen av kungafamiljen och bland överklassen. Blir lite av ännu en katt bland hermelinerna….


 38. signe skriver: 21 maj, 2012

  SKANDAL !!!!!!! Lilla Estelle får inte ha sin dopdag ifred utan att fokus ska läggas på sofia !!!! Kungen har tappat greppet fullständigt ! Att CP bor ihop med sofia är en sak eftersom han tydligen vill dela sitt liv med denna dam. Men att hon ska synas ihop med CP på offentliga uppdrag och fester är skandalöst. Utlänska tv-bolag och tidningar kommer att visa upp hennes karriär som n-nmodell !!!
  Sveriges kungahus kommer att göra bort sig totalt och framför allt är det kränkande mot Estelle ! Sedan sofia blev flickvän med CP så har hon bara ställt till med problem för Kungafamiljen och det har ju urartat i bråk och splittring. Det är också dåligt att jämföra sofia med Daniel för han har inga skandaler i sin ryggsäck !!!! Ej heller de övriga icke kungliga pojk/flickvänner som idag är gifta har fört med sig dålig PR in i kungahusen i Europa.
  sofia är inte lämplig att representera Sverige för om hon skulle få en prinsesstitel så är det början på slutet för monarkin ! Personligen tycker jag det skulle vara tragiskt eftersom jag gillar Kungahuset !


 39. liljan skriver: 21 maj, 2012

  En liten tanke bara ang Sofia och Chris. Ingen kan rå för sina känslor för andra personer, så ock ej heller “kungliga” Man må väl få välja partner själv år 2012 eller????????? Jag har då inte MANDAT att välja partner åt vare sig mina eller andras barn kungliga eller ej…. Lär er livets stora gåta “ÄLSKA, GLÖMMA och FÖRLÅTA.


 40. Desiréesvenskdam.se skriver: 21 maj, 2012

  #28 alldeles rätt!
  Detta är inte klokt!
  Är detta Sveriges kungafamilj eller vad?


 41. Medeachintoh.blogspot.se skriver: 21 maj, 2012

  Kungen!Bra jobbat!Ta bort alla knasiga lagar från medeltiden.Roligt att alla i familjen får känna sig välkomna!Det är ju ändå en familjeangelägenhet!


 42. liljan skriver: 21 maj, 2012

  Vem har sagt att Sofia och Chris ska komma tillsammans med kungafamiljen? Dom har ju bara fått en inbjudan som vilken som helst. Hur ställer ni er Specialister på vett och etikett och traditioner på att Daniels föräldrar också kommer att sitta på VIPplats och Daniels syster är gudmor, skild som hon är??? Mej stör det iallfall inte. Lycka Till Estelle och dina föräldrar.


 43. Kristine, Oslo skriver: 21 maj, 2012

  Hm-hm

  Hvem bestemmer i kungliga familjen, var det noen som spurte.

  Jo, det gjør Sofia Hellqvist. Kungen har nok møtt sin overmann i henne.


 44. Prinsessan av Världen skriver: 21 maj, 2012

  Men snälla nån -detta kan väl ändå inte vara sant…..och om det är det så anser jag att kungen ska gå ut med en officiell ursäkt, framför allt till Daniel, men även till övriga ex till kunga-“barnen”
  Skandal!!!!!!


 45. Prinsessan av Världen skriver: 21 maj, 2012

  # 43, visst är det så. Sedan hennes intåg i kungafamiljen är det hon som bestämmer, helt klart!


 46. annchi skriver: 21 maj, 2012

  Det är väl inget fel på varken Sofia eller Chris. Det jag reagerar på är hur kungen tidigare har bemött ungdomarnas pojk, -och flickvänner.
  Ibland ska det hållas på regler och traditioner, men nu är alla dörrar öppna.
  Lite löjets skimmer över hela kungahuset…


 47. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  Ponera:

  SH och CP hade varit hopplöst förälskade, förlovat sig och blivit officiella sambos och CP frånsagt sig titeln. Då hade de kunnat komma hand i hand tillsammans till dopet och ingen hade tyckt at det det något konstigt med det. Detta är något helt annat och minst sagt skandalöst(!)

  Det är som jag har sagt tidigare. SH har inte rent mjöl i påsen. Hade hon haft det hade hon absolut inte pushat så för att armbåga sig in på ett oerhört högtidligt dop. Man tar sig helt enkelt för pannan!

  Tror prinsessan Madeleine tänkte såhär:

  Tar min bror med sig sin flickvän så borde jag få ta med mig Chris. Jonas Bergström gjorde visserligen snedsteg i deras kärleksrelation, men han kunde föra sig och gjorde rätt för sig, liksom Emma Pernald. SH är inget annat är än C-kändis utan stil(!)


 48. pia skriver: 21 maj, 2012

  Så smaklöst och orättvist handlat av kungen. Detta var definitivt droppen som fick min bägare att rinna över. Det är rent av fräckt att påtvinga oss dessa allianser. Steg ett: man flyttar samman. Steg två: detta används som ett argument för att godkännas som officiella partners. Jag undrar hur majestätet har tänkt här. Behöver jag påminna om förträfflig ung man vid namn Daniel Westling, som inte ens fick vara med på Victorias födelsedagsfirande? Nio år fick han vänta “ute i kylan”. Usch! Varför ska vi ha en monarki i Sverige när den ohälpligt kommer att bli ett “sänke” för Sverige genom ingiften utan stil. Man tar Norges Mette-Marit som ett gott exempel på “botgöring” och bevis på bättring. Hon har i alla fall jobbat hårt på att förtjäna sin prins. S H går på i “ullstrumporna” utan annan ambition än att gifta in sig i kungafamiljen. Vad gäller Madeleines partner vet vi väl inte mer än att han är en rik playboy. Inte heller det någon vidare merit i sammanhanget. Är medverkan vid det kungliga dopet i själva verket ett tillfälle att känna svenska folket på pulsen angående Madeleines och C-P: partners? Tyvärr är väl majoriteten aningslöst okritiska och uppfattar beslutet som ett modernt ställningstagande.
  Vad säger hovet om att kungen i nästa moderniseringsfas deltar i “Let´s dance”? Drottningen kan kanske kan öva in nationalsången och framträda i “Talang 2012”? Det är dags att skilja kungahuset från staten, som man gjorde med kyrkan. Då kan de som nöjer sig med ett kungahusens B-lag bekosta det och vi andra slipper.


 49. Malmoellen skriver: 21 maj, 2012

  Nu är mitt mått rågat! Jag har följt kungafamiljen under många år och tyckt att det har stått för bl a värdighet och tradition. Jag har beundrat engagemang i scouterna, för utsatta barn, handikappade barn, utbildning för demenssystrar mm men NU, nu tackar jag för mig – jag är INTE längre någon royalist. Synd och skam för det här landet behöver så väl en tradition som står sig i denna tid.
  Någon jämförde Carina Axelsson med SH men snälla vänner det är som att tala om natt och dag. Carina Axelsson är en värdig kvinna, en kvinna med utbildning och som vet att hålla en låg profil. SH är allt annat än värdig – hon vill bli känd och eftersom hon inte var bra på något och saknade utbildning så använde hon sig utvik.
  Någon annan jämförde Mette Marit med SH och jag vill påstå att det också är skillnad. Mette Marit visade sig inte i sin “Evadräkt” för kreti och plet. Visst hon festade, men hon vek aldrig ut sig för att göra sig ett namn.

  Jag anser att SH är en större skandal än att kungen vid något/några tillfällen ev roade sig med andra – det är ganska många, både kvinnor och män som har gjort så. Starkt är att kunna gå vidare.
  SH är däremot en skandal för Sverige och ett utmärkt sätt att ta bort kungahuset.

  Jag skäms!!!


 50. Charlotte skriver: 21 maj, 2012

  Nej bara att beklaga


 51. Andres skriver: 21 maj, 2012

  @ Tina, #30:
  Du har en sådan underbar känsla av ironi!
  Drottning Silvia är inte elegant alls, är kungen mest attraktiva, och Sofia är varmhjärtad – Tack så mycket för alla goda skratt!
  Att tala om “en estetisk höjdpunkt” i samband med Sofia H. är särskilt roligt. Hon erbjöd en hel del av dem en kort tid innan hon träffade prinsen under sina sessioner fetisch foto helt nakna, medan hon bodde med sin före detta pojkvän och hans lilla son i New York.


 52. Grötchen skriver: 21 maj, 2012

  Det här handlar inte om att kungabarnen inte får välja partners själva. Det handlar om konsekvenserna. Väljer man en tjej som viker ut sig naken så kan man inte räkna med att alla vill att Sverige representeras av samma tjej. Chris vet vi ännu så länge inget om men hans ovana att ständigt låta sig fotograferas med ett synligt paket Marlboro går väl stick i stäv med det som Prins Daniel arbetar för. Dessutom visar det en brist på gott uppförande.

  Dopet är ingen privat angelägenhet, det är en statsangelägenhet. Om Victoria och Daniel på kort tid blivit så väldigt goda vänner med Chris och Sofia så kan de förstås bjudas in som sådana. Men jag tvivlar på att det är deras djupa vänskap som är anledningen till att de bjuds in.
  Maddes och CPs utvalda kan delta i den provata delen av dopet. I den offentliga passar inte utvikningaflickor. Det funkar i Frankrike och Italien där man väljer att bli företrädd av sexister som omger sig med utvikningsbrudar.

  Vi får hoppas att ingenting händer Victoria och Estelle för då hamnar CP i tur till tronen. Men med Sofia vid sin sida så kommer monarkin i ett sådant läge att automatiskt att avvecklas.

  Ungdomssynder är en sak men i Sofias fall pågick de i 8 år och upphörde inte förrän för 4 år sedan. Efter en botanisering på nätet blir man lite bestört över ett så uppenbart intresse av att få visa upp sig, med och utan kläder. Var fanns hennes föräldrar när hon började vika ut sig vid 16 års ålder? 16-åringar får inte träffa affärsuppgörelser utan målsmans godkännande. Jag får mycket dåliga vibbar när jag ser bilden av en utvikt 16-årig flicka!
  Sofias dröm var att “bli något stort” och hon har valt den enklaste vägen utan att uträtta något.


 53. signe skriver: 21 maj, 2012

  “39” liljan
  Precis ingen kan rå för sina känslor för någon. Vad det gäller Chris och Madde är det inga problem för Chris är ju förmögen och känslorna för henne är säkert äkta … och han spånar nog inte efter en kunglig titel och han håller låg profil och sticker inte ut och låter sig bli intervjuad. Men det stora problemet är sofias bakgrund som bara är en enda stor skandal och hon är inte värdig att bli svensk prinsessa ……hon visar ju ingen respekt för kungafamiljen och de lagar som finns !! Hon vill bara synas och låter sig intervjuas till höger och vänster !!! Dessutom tror jag inte kärleken till CP är äkta för om hon inte får bli prinsessa så tror hon sticker.
  Om nu CP vill dela sitt liv med sofia så ska han göra det men långt ifrån det offentligheten och dessutom avsäga sig sin prinstitel !!! För det är ju som du säger känslorna kan man inte styra över !

  “43” Kristine
  Klockrent………sofia är “kung” och bestämmer !!!


 54. Grötchen skriver: 21 maj, 2012

  Om det är kungen som tagit det här beslutet så måste jag säga att han gör det inte lätt för oss monarkister.


 55. juju skriver: 21 maj, 2012

  men snälla, vi är inne i år 2012 !!!
  Imorgon är det dop – inget annat
  19#, 39#, 41#, 42# ni tänker verkligen klar.

  FAMILJIE är ordet från dagen !!


 56. Birgitta Jonsson skriver: 21 maj, 2012

  Kan man ursäkta Kungen för eventuella misstag, måste man väl kunna ursäkta Sofia! Dags att gå vidare

  Både Sofia och Christopher är ju sambo med Carl Philip resp.Madeleine. Självklart att de kan deltaga vid dopet!

  Bra jobbat Kungen!


 57. Bittan skriver: 21 maj, 2012

  Blev verkligen besviken när jag läste att Sofia skulle få komma med till dopet! Verkligen en katt bland hermelinerna. Att inte kungaparet skäms med att ta med henne.
  Även om hon och C-P bor i hop så skall det , behöver hon ju inte få komma med.
  Det är Estelle som skall vara huvudpersonen denna dag, inte Sofia som skall stå och sitta med sitt leende.
  Hade tänkt att se på dopet i Tv, men nu avstår jag från detta.


 58. Maria skriver: 21 maj, 2012

  Roligt!Det känns verkligen som för Sverige i tiden.Klart att de ska vara med:)


 59. ulla skriver: 21 maj, 2012

  ” För Sverige i tiden” skriver ni och hyllar att ett utvuk i framtiden skall representera Sverige. “För Sverige i tiden” skulle lika gärna betyda att vi äntligen får ett statsskick i tiden! Dvs, bort med kungamakten och in med DEMOKRATIN. VI får inte välja vilka vi vill skall representera vårt land. Det gör ju enväldigt kungen, tydligtvis! Vaddå demokrati? Egentligen, om ni skall vara ärliga och inte fjompiga.


 60. Marianne skriver: 21 maj, 2012

  Trevligt att Chris och Sofia får vara med på dopet. Den naturligaste sak….att pojk-och flickvän till moster och morbror får komma. Så är det i alla andra familjer!
  Nu blir det nog snart två förlovningar!


 61. Maria skriver: 21 maj, 2012

  Vill påminna om att både Daniel,Emma och Jonas var med på kungens 60-års fest bland Europas alla kungliga


 62. ultra nivea skriver: 21 maj, 2012

  Hejja kungen! Äntligen


 63. Mats skriver: 21 maj, 2012

  Skandal, struntar i kungahuset nu!!!!!!!!!!


 64. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  Såhär var reglerna för kungabarnen för bara ett par år sedan. Innan katten kom in bland hermelinerna. Då förändrades allt(!)

  Ett utvik som anländer till kyrkan på Den Stora Dagen är inget annat än skandal. Detta är ingen vanlig familj, untan en kungafamilj.

  Del 1)

  http://www.youtube.com/watch?v=Z0lJhinGYbs

  Del 2)

  http://www.youtube.com/watch?v=Y5z39FSfyEE

  Del 3)

  http://www.youtube.com/watch?v=rdDnCt6MXj0

  Del 4)

  http://www.youtube.com/watch?v=dNklDG0s8pU

  Del 5)

  http://www.youtube.com/watch?v=vj2C6vB0Mtk

  Mvh Moder Svea


 65. Nordlys skriver: 21 maj, 2012

  Jag hoppas att någon har talat om för Sofia att det är Estelle som är huvudpersonen imorgonoch inte hon.. Så vi slipper se det hysteriska gapsmile som hon visade upp i Finland för en tid sedan.. Det var det mest smaklösa tillgjorda grin jag någonsin sett.. Ansiktet såg ju ut att närapå spricka.

  Jag har just förlorat all repekt för kungahuset. Det är ett skämt. Och ni som tycker att Sofia ska få bli prinsessa för att “alla är lika mycket värda…”
  ..Ja, i så fall tänker jag genast söka ett toppjobb som diplomat imorgon. Det jobbet har jag ju rätt till eftersom jag är lika mycket värd som alla andra.. Även om jag skulle sakna utbildning.

  Men Sofia tycker minsann att hon skulle bli en fin representant för Sverige. Hon har redan representerat Älvdalen i Miss SLITZ-tävlingen för ett antal år sedan..

  Jag är inte så pryd att jag inte tål utviksbilder. För mig handlar det om VAD man representerar när man ställer upp på dessa bilder och rör sig i dessa kretsar.. Man saknar stil, värdighet och integritet..allt det som kungahuset ska representera..

  Kungen är inte klok om han gör en sådan här tjej till prinsessa.. Och Carl-Philip, som själv sagt att han “i första hand är prins..”
  Ja, han framstår snarare som en pajas..


 66. Anitra skriver: 21 maj, 2012

  Men kära nån, alla mörkerkvinnor och mörkermän från flydda sekler!

  Ge er ut i den vackra försommaren och sansa er litet, skåda ljuset och gläds åt att i morgon döps en framtida drottning i närvaro av dem som älskar henne, nuvarande och kommande anförvanter, samt en del kungligheter som är inbjudna för konvenansens skull.

  Skaka av er hatet och känn hur skönt det är att bli FRI!


 67. Maggan skriver: 21 maj, 2012

  NI som håller på att bara klaga på Sofia och beskyller Daniel att han skulle påverka CP så han åkte till NY och talade över Madeleine så dom kan gå på barndopet är det inte dags att göra en sinnesundersökning. Jag har en bestämd känsla av att ni är en skock idioter som borde varit inlåsta. Ni har GODKÄNT Lilijan även Silvia och vad var dom för något, jo, L en baletthoppa, men det är väl så det ska vara i de så kallade fina kretsarna. # 59 an skriver ju rent ut att pengar är allt , jag tycker synd om dig du vet inte vad livet är. Är det ingen som har tittat hur Chris ser ut? det förekommer nog en hel del där, men det kan ju va det som ni gillar .SVERIGE I TIDEN


 68. Ansan skriver: 21 maj, 2012

  #57# Bittan,
  Förstår verkligen vad du känner. Jag tänker inte heller se detta spektakel på tv. Jag är mycket besviken på det omdöme som Victoria och Daniel har visat vid flera tillfällen efter deras bröllop. Men också övriga kungafamiljen. För även om SH är olämplig representant i kungahuset ska hon inte ha någon makt att sätta emot i dessa officiella lägen.

  Just nu håller allt som är “kungligt” på att avvecklas. Vet inte om detta är medvetet och att de helst vill leva som familjen Westling i Ockelbo. Denna officiella inbjudan är som att räcka finger åt hela svenska folket.

  Förstår kungahuset hur en vanlig familj i Sverige lever idag? De ungdomar som jag har omkring mig har ambitioner och vill uträtta något med sina liv. INGEN har en partner med SH bakgrund eller annan dokussåpa-bakgrund. Vem som helst av alla ungdomar jag känner skulle vara tusen gånger bättre representant. CP, även om man inte kan styra sina känslor så beklagar jag djupt på det sätt som du har skött denna relationen.


 69. Ina skriver: 21 maj, 2012

  Privatliv ??? Det i nationell TV direktsända officiella dopet av Sveriges blivande statschef i Slottskyrkan med Statsministern i spetsen för regeringen, landshövdingar, representanter för diplomatiska kåren etc bland gästerna är väl för hela fridens namn allt annat än en privat familjesammankomst… Kan det bli så mycket mer officiellt än detta! Det är väl en sak att vissa överentusiastiska kungafans inte kan skilja mellan officiellt och privat, men HKH C XVI G och hovet kan väl ändå inte se denna händelse som privat 😀


 70. Nordlys skriver: 21 maj, 2012

  67 Maggan:
  ..Fick inte Lilian vänta i 33 år på sin prins, och därmed bli barnlös?.. Hon fick ett “straff” som heter duga..

  Sofia skulle ju göras till prinsessa nästan omedelbart när hon träffade sin prins.. (Kände hon honom överhuvudtaget så väl att hon kunde ta ett sådant beslut så tidigt, kan man undra..?)


 71. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  # 67. Maggan.

  Det handlar inte om hur man ser ut, utan vad det är man har representerat och representerar.

  Låt mig citera # 65. Nordlys:

  “…För mig handlar det om VAD man representerar när man ställer upp på dessa bilder och rör sig i dessa kretsar.. Man saknar stil, värdighet och integritet..allt det som kungahuset ska representera..”

  Jag håller helt med Nordlys i det hon skriver i sin text.

  Maggan. Drottning Silvia kan väl inte rå för vad hennes far gjorde för nästan ett sekel sedan?! Det är ju vad man själv har gjort och åstadkommit i livet som räknas. Eller hur?!

  Om SH hade haft ett enkelt namn hade jag inte brytt mig. Hon är tillgjord och har inget att komma med. Älskar hon CP och respekterar honom, bör hon också respektera kungahuset och Svenska Folket.

  Mvh Moder Svea

  Ps. Varför talar du om så mycket yta för, det är väl ändå innehållet som räknas? Tala om för mig vad SH har för innehåll? Ds.


 72. swede_lee skriver: 21 maj, 2012

  Jag tycker Kungen skall göra så här:

  Låt Prins Carl Philip gifta sig med Sofa Hellqvist. Men ta bort H.K.H ifrån Prinsens namn, låt han bli Prins Carl-Philip Herr Hellqvist. Och Gör samma sak med Prinsessan Madeleine inget H.K.H. och hon blir Prinsessan Madeleine Fru O’Niell. Då friställs bägge dessa kungligheter ifrån apanaget, de får leta efter lön på annat håll så som Märtha-Louise i Norge som är Prinsessa men ändå Fru Behn på något sätt. Sedan kan O’Niell och Hellqvist få vara hertiginna och hertig av deras respektive landskap.

  Modernt, nytänkande, coolt, frihetsskapande men ändå bevis på att alla är lika mycket värda oavsett kön eller hur. För varför kan inte en prins bli en Herr Hellqvist också?

  På detta sätt slipper vi betala apanage för de mindre syskonen, vi behåller prins och prinsesstitlarna, vi moderniserar kungahuset fullt ut, gör det helt jämlikt utifrån könsperspektiv och fram för allt Prins Carl-Philip och Prinsessan Madeleine kan få vara de kändisar de är med koppling till kungen som de har!

  Och så ett stort plus till hela Svenska folket, då vi bara betalar apanage till Krinprinsessfamiljen fram tills Estelles eventuella syskon gifter sig!


 73. AnneSvenskdamtidning skriver: 21 maj, 2012

  Låt Estelle få döpas utan att en före detta modell ska närvara. När Sofia kommer till ett kungligt dop blir intresset från media självklart fokuserat på Sofia och hennes person.
  Vore det inte bättre både för Sofia och kungafamiljen att undvika
  denna uppmärksamhet denna högtidsdag.


 74. S skriver: 21 maj, 2012

  Vad härligt att HELA familjen får vara samlad på en sådan glädjens dag.


 75. Sthlm skriver: 21 maj, 2012

  #67
  Hur naiv får man vara. Tänk efter, vem är det som försörjer de som drar in tomhänta på slottet, inte är det kungen.

  Kanske trots allt ett smart drag av Victoria, Daniel och hovet. Det verkade som intresset för dopet var rekordlågt hos undersåtarna, men med en bröstande utvikningsflicka på plats så stiger nog tittarsiffrorna.


 76. Grötchen skriver: 21 maj, 2012

  Vad är det som är så modernt med att ha utvikningstjejer med i officiella sammanhang? Utvikningsindustrin kräver extremt omedvetna eller patologiskt narcissistiska unga kvinnor/flickor.

  Men den grundläggande förutsättningen för den branschen är marknaden, dvs en unken, sexistiskt och objektifierande kvinnosyn.
  Är det den som anses vara “modern”?
  Berlusconi var alltså höjden av modernitet? Var det omoderna kvinnor som reagerade?

  I så fall är jag enbart glad över att vara gammalmodig och helt omodern! Helt omodernt ser jag kvinnor som människor och inte som objekt som ska visas upp utan kläder för att behaga män. Och då blir det omöjligt att godkänna att representanter för den verksamheten släpps in i de allra finaste salongerna i maximal offentlighet och ge objektifieringen av kvinnor legitimitet.
  Vi går mot att bli ett “modernt” Berlusconi-land. Kungen hjälper till så gott han kan.

  Sofia representerar utvikningsbranschen. Då kan man inte samtidigt räkna med att hon kan representera tänkande människor.


 77. birgitta skriver: 21 maj, 2012

  Blir nog så att mediaintresset kommer att hamna på de två “nya”. Tror att det är osmart. Fokus borde väl ligga på Prinsessan Estelle denna dag.
  Förresten, kan precis vem som helst bli prinsessa i Sverige så är det väl inget särskilt med det längre!?Väcker ingen respekt hos mig iaf.
  Varför ha ett kungahus alls börjar jag fråga mig???


 78. Helena skriver: 21 maj, 2012

  Tänk vad härligt att även Sofia och Chris får komma på dopet.En underbar gest av kungen. Heja heja. Hoppas det blir dubbelförlovning snart…
  Sen ett tips till att griniga ute i landet som samlas här. Titta inte på TV imorgon.Gör något annat…


 79. Grötchen skriver: 21 maj, 2012

  #73 Anne skriver:
  “När Sofia kommer till ett kungligt dop blir intresset från media självklart fokuserat på Sofia och hennes person.”

  Du har nog rätt, troligen blir det så och det är ju synd. Hoppas media har så god smak att de helt förbigår henne men det tror jag inte kommer att ske.

  Men vad som också är möjligt är att vi får dit hela Flashbackmobben som skanderar: Visa pattarna!


 80. Nordlys skriver: 21 maj, 2012

  76 Grötchen

  Tack för ett mycket bra inlägg! Tur att det finns människor som kan tänka till lite..


 81. birgit johansson skriver: 21 maj, 2012

  Har några undringar, 1 Hur försörjer Sofia Hellqvist sig? eller är det ofint att fråga?
  2 Jonas Bergstöm skulle ju ha blivit Hertig, varför skulle då SH bli prinsessa? Tord Magnusson fick ju ingen titel alls när han gifte sig med prinsessan Christina eller hur?
  B.Johansson


 82. Sandrian skriver: 21 maj, 2012

  Förlåt mig men jag skrattar mycket. De tittar på Sofia, som det sägs att det finns videor av henne och Chris i USA, eftersom denna typ är mycket förtjust i svenska, vet du ingenting om honom, men de bär sin ilska mot Sofia. Om det är sant att dopet är ser fram emot Sofia och Chris tillsammans meddelade i små cirklar, kommer bilder och videoklipp kommer ut direkt där de både kan vara mer än bevis. Inte bara Sofia.
  Och kungen när hans abdikation vad?
  The Crown Princess, är inte alltid möjligt kompromiss om allt och inget skadar oss. Om dessa två kommer till dopet, kommer din position att komma ut skadad.


 83. Josephine skriver: 21 maj, 2012

  Jag är mäkta imponerad över hur många degraderingar
  kungahuset frivilligt underkastar sig – sådant dumdristigt mod
  har inte skådats sedan Karl XII´s dagar.

  Beteendet vi nu är vittnen till är rent självdestruktivt och vore jag konspiratoriskt lagd (vilket jag är) skulle jag tro att detta är en medveten strategi för att legitimt bli ‘illegitim’ i folkets hårt prövade
  ögon och nerver – att avveckla monarkin helt enkelt.

  En rojalist måste antingen göra mentalt våld mot alla logiska principer som följer en sådan övertygelse eller helt enkelt ge upp
  och erkänna spelet förlorat.

  Nu är det ju så lyckligt att många glatt ovetande undersåtar
  ser på hela denna osmakliga situation genom starkt rosafärgade glasögon och utgjuter ömma åsikter som omgärdas av romantiskt skimmer a là Barbara Cartland.

  Ledsen att behöva avbryta kärleksfilmen ni trodde att ni bevittnade
  och upplysa om att det handlar om en konservativ institution som inte kan hanteras hur som helst utan risk för negativa återverkningar.

  Sveriges statsskick och representation har vi anförtrott en kungafamilj som åtnjuter största tänkbara rättigheter och privilegier.

  Det enda villkor vi ställer på dess företrädare är att de förvaltar
  det dyrbara och upphöjda arv som följt vårt land i generationer.

  Även i vår tid är det önskvärt – men inte nödvändigt – att i respektfull anda kunna se upp till de personer vars klingande titlar kräver nigningar och bockningar för deras börd.

  Den moderne svensken kanske vill ersätta denna undernådighet
  med att i sann humanistisk anda var åtminstone jämlik;
  men det är en omöjlig ekvation att få dessa mekanismer att fungera när föremålet och personen som introduceras i
  statsskickets innersta gemak så påfallande saknar varje tänkbar dygd och kanske t.om är ovan vid att arbeta stående eller sittandes.


 84. Beata skriver: 21 maj, 2012

  Nu plötsligt är kungahuset så väldigt med i tiden, men hur var det för bara några år sedan?! Daniel fick inte ens visa sig med Victoria (och hennes fina familj) på hennes födelsedag!
  Carina Axelson och Sofia ska man inte jämföra ens!


 85. Titti skriver: 21 maj, 2012

  #30# Tina

  “Estetisk höjdpunkt” – det var dagens roligaste kommentar!

  (Jag utgår från att du är ironisk)


 86. Sophia Andersson skriver: 21 maj, 2012

  Kungen har just avgjort mitt val att bli medlem i Republikanska Föreningen. Denna tillgjorda brutta kommer att sänka hela kungahuset!


 87. Ansan skriver: 21 maj, 2012

  #83# Josephine,

  Håller helt med. Mycket bra skrivet!


 88. Malin skriver: 21 maj, 2012

  Jätteroligt för dem! Vill kungafamiljen bjuda dem så ska de självklart bjudas. Hoppas de alla får en härlig och glädjefylld dag imorgon. Själv jobbar jag men ska titta i efterhand.


 89. aa skriver: 21 maj, 2012

  Härligt =)


 90. Anne skriver: 21 maj, 2012

  83#

  Håller med, mycket bra skrivet! Med upphöjdhet följer privilegier OCH skyldigheter.


 91. lw skriver: 21 maj, 2012

  nu avsäger jag mig allt vad kungahus i sverige heter SKANDAL en n-enmodell fy


 92. lisa larsson skriver: 21 maj, 2012

  Någon skrev,endast svenska konunga-huset utmärkte sig…Mette_Marit då ??? knark, barn på lösa bolymer,en fd. sambo kriminell, ändå har hon lyckats vinna Norrmännens hjärtan,(och mitt).Så SLUTA tjafsa om Sofia,ni gamla ungmöer som spyr ut er galla..


 93. Anita skriver: 21 maj, 2012

  Jag KAN inte förstå att NI kan vara så elaka mot Chris och Sofia! Tänk på att de har känslor och blir sårade! Vill Ni vara en av dem som är med och orsakar Sofia allvarliga hälsoproblem? Hon kan inte leva om sitt liv hur gärna hon än ville det! Det kan ingen! Men Ni som släpper ur Er allt detta hat borde få den möjligheten så att Ni skulle lära Er respekt och hänsyn! Dessa två människor har väl inte förstört Era liv på något vis!???


 94. signe skriver: 21 maj, 2012

  “61” Maria
  Daniel,Emma, och Jonas var ju med på Kungens 60-årsfest som du skriver och det var ju helt naturligt för ingen av dessa hade ju några spöken i garderoben (Jonas avslöjades ju senare men då åkte han ju också ut i kylan) Emma var ju en helt underbar tjej och det var ju synd att förhållandet sprack ! Men här handlar det om sofia en nakenbrud som valsar runt hela världen med sin nakenhet och som förstör Sveriges rykte !! Visst ska man förlåta och gå vidare men att visa sig naken kommer aldrig folk att glömma därför passar hon inte in i det officiella Sverige och absolut inte på Estelles dop där hon ska vara huvudperson och INTE sofia ! Det är direkt kränkande mot Estelle !!


 95. Vicki skriver: 21 maj, 2012

  #83 Håller med !


 96. mona skriver: 21 maj, 2012

  #14 och alla andra Ni ska inte tro på vad slask pressen skriver. Sofia kan inte tvinga sig in på dopet hade hon försökt hade hon inte blivit bjuden.

  Vem har bett Pia , Svea m.fl att skriva allt detta dravel.
  Lev ett normalt liv . Ni har absolut inget att göra med vare sig Chris eller Sofia.

  Unken dubbelmoral Skäms!


 97. lw skriver: 21 maj, 2012

  håller med 94 och vad ger det förebild till unga flickor vik ut dig som n-nmodell och få en prins och in i kungafamiljen kommer du tycker att vårat kungahus ska vara en förebild och inte visa att det är okej att vika ut säg vad ska en förälder säga om deras dotter kommer som 16 åring och vill vika ut sig kan svaret bli då sofia gjorde det och fick en prins SKANDAL tycker jag ingen bra förebild att dom inte SKÄMS……………..


 98. Eva M skriver: 21 maj, 2012

  Nu ska jag vara tråkig för jag är så arg och trött klippte gräsmattan i ren ilska när jag såg att Sofia fixat plats. Okey den behövdes klippas. Håller med följande kommentarer:Moder Svea34,47,64och 71. Signe 38,malmoellen25 och 49. Grötchen52,Nordlys65 och till slut Ansan 68. Om dom gifter sig tror jag prins Carl-Philip får behålla prinstiteln men inte arvsrätten, Sofia antagligen hertiginna av Värmland (Stackars landskap) deras ev. barn utan arvsrätt. Paret kommer nog också att bli ett väldigt ensamt par. Få se hur länge det håller. Jag tror inte längre på undret att han ska gå ifrån Sofia. Jag har tyckt att han verkade ta ansvar för sin position, men tyvärr han har blivit som en del ungdomar skulle uttrycka sig tokblind. Tack för mig


 99. Tina skriver: 21 maj, 2012

  Undrar vem som får bidra med förlovningsoutfiten..?
  Och ännu mer spännande..BRUD.klänningen..?
  Engsheden förmodligen..och förhoppningsvis Tiger till förlovningen..!
  Vilka stilfester vi har att se fram emot..!
  Detta prinspar är utan konkurrens världens vackraste..!


 100. astrid skriver: 21 maj, 2012

  Jag tycker att det är mycket tråkigt att Sofia kommer att få lov att ta fokus på Estelles dag imorgon. Jag förstår verkligen inte hur Kungen har tänkt här. Sofia själv måste väl ha uppfattat hur kritiska många är till henne, och hellre valt att hålla en låg profil, men icke, hon forcerar bara framåt, ska synas till vilket pris som helst. Varför på Estelles fina dopdag? Har Sofia ingen medkänsla i kroppen?


 101. Nelle skriver: 21 maj, 2012

  Dr.Margrethe blev engang spurgt om prins Frederik måtte gifte sig med en pige af folket,.Selvfølge må han vælge med hjertet,men jeg forventer sandelig,at han i samme forbindelse også bruger hovedet!svarede dronningen.
  Tænker hvad C.G ville svare om han fik samme spørgsmål.:-)


 102. Anitra skriver: 21 maj, 2012

  Nivån i denna tråd är bottenlöst låg.
  Vilka är ni som skriver och spyr ut hat och galla? Hur ser ni ut? Känner jag vissa av er? Betjänar ni mig vänligt i snabbköpet, på sjukhus och apotek, är ni lärare till mina barnbarn, poliser eller rent av politiker? Tanken svindlar!


 103. lw skriver: 21 maj, 2012

  tror nog att lilla tina är lilla sofia i egen hög person eller hennes mamma skrattar för full hals så skojiga inlägg ….


 104. molly skriver: 21 maj, 2012

  nr81_B.J
  CITAT:_”…varför skulle då SH bli prinsessa? Tord Magnusson fick ju ingen titel alls när han gifte sig med prinsessan Christina eller hur?…”

  Prinsessan Christina har m.lön_förvärvsarbetat – med all rätt då hon idag räknas som privat-person/ej uppbär apanage o hennes titel de facto är en s.k. hederstitel iom sitt giftermål med Herr T Magnusson – om du kollar FAKTA om CM…

  ter sig dock för mig ofattbart o märkligt varför en icke tronföljare och privatperson som prinsessan Christina, fru Magnusson dras in i dittdebattinlägg om SH överhuvudtaget


 105. Magdalena skriver: 21 maj, 2012

  Kungen, og ingen andre har godkjent gjestelisten! Leste Johan Lindwall i Expressen sin kommentar på fredag. Han roste kungen for denne avgjørelse,- kalte den “i tiden”.

  Og jeg tror at flertallet av det svenske folket, i den grad de bryr seg, synes det er selvsagt at samboere skal få følge med til dåpssermonien.

  Det er jo overraskende mange av kommentarene i denne spalten som synes Sofia og Chris bør være med! Og vent og se; når forlovelsene kommer på rekke og rad, vil de fleste “lete etter” det positive.


 106. Grötchen skriver: 21 maj, 2012

  Det verkar som att varje gång Kungen släpps ut i full frihet så ökar han medlemsantalet i republikanska föreningen.
  Finns det verkligen ingen som kan hjälpa honom så vi kan ha kvar monarkin?
  Om han verkligen vill ha monarkin kvar så är han sin egen värste fiende.

  Det här beslutet behöver diskuteras mycket mer. Granskning av hovet och kungahuset handlar inte bara om pengar och apanage, vi pratar där om småpengar för varje enskild svensk.
  Det har visat sig att det behövs en granskning av hovets och kungens värderingar och deras inställning till svenska folket och till monarkin.
  Kungen behöver hjälp helt enkelt, och kanske han till en början behöver hjälp att bara förstå att han behöver hjälp.


 107. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  Skulle SH få bli film en dag skulle den heta:

  “Flickvännens Nya Kläder! “[Kejsarens nya kläder]

  För det är ju det det handlar om. Ett utvik, visserligen utan kläder som får på sig nya, -fina kläder- men som symboliskt alltid kommer att vara naken. Och faktiskt bildligt talat. Gå bara in på Internet och se henne själva!

  Filmen kommer nog strax efter förlovningen nästa vår!
  Oj! Vad hände med allt fokus på Estelle?! Ja just det, SH som ingen trodde skulle kunna få en offentlig plats bredvid kungafamiljen får det nu inom 24 timmar..
  Kungen! DU bör skämmas!!!


 108. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  Sofia kommer att, liksom i filmen, stirra in i kameran och få allt ljus på sig imorgon…

  http://www.youtube.com/watch?v=YuZGVm2lUy8

  Vad släpade katten in mån tro?!


 109. Magdalena skriver: 21 maj, 2012

  #99 Tina,
  Håper det ikke blir deg i alle fall, for da blir det ingen outstanding brudekjole !
  Slik du alltid hyller Sofia`s stil,- som jo er helt intetsigende og stilløs…..


 110. Prinsessan av Världen skriver: 21 maj, 2012

  ….Just det, jag tycker verkligen att kungen är skyldig Lilian en rejäl offentlig ursäkt också -få vänta i 33 ÅR!!!
  Nej fy vilka kränkningar mot Daniel och andra som fått vara osynliga år ut och år in och mot oss svenskar…….och inte kan man jämföra Chris och Sofia, bara för att han röker, skillnaden mellan de två är ju himmelsvid! Hade han hållt på med det som Sofia har gjort så hade ju det varit ute i media det också direkt…..


 111. UllaZ skriver: 21 maj, 2012

  #83 Jospehine och #76 Grötchen
  Tack för bra inlägg!


 112. Medeachintoh.blogspot.se skriver: 21 maj, 2012

  Nu kan jag vara rättvis mot Mona!Tror inte för ett ögonblick att Sofia trängt sig in i kungliga familjen.Det är Carl Philip som själv satt ner foten,och förmodligen gissar jag,att det var därör sm han träffade Madelaine i New York.”Hemliga överläggningar”.Självklart ska Chris också bli bjuden!
  Och jag tycker,att kungen har nog insett vad taskig han varit mot Prins Daniel!Som fick vänta så länge!
  Fram med nya lagar som passar ett Sverige i tiden!
  Snacka skit om etiketter!Som är unkna från medeltiden.
  Rätt att inte inbjuda Herman Lindkvist!


 113. margareta skriver: 21 maj, 2012

  Jag hoppas att all press nu publicerar samtliga foton, för det verkar som om många inte insett vad det är för typ av foton som finns på Carl Philips dam.


 114. bettan skriver: 21 maj, 2012

  Ja, jag har inte fått svar på hur Sofia tjänar sina pengar?Hur kan en tjej i dag välja den lättaste vägen till försörjning,en rik kille. Patetiskt,ingen utbildning eller arbete har hon presterat. Tänk vad kläder kostar,resor och allt annat. Hade hon någon skam ,skulle vi som som arbetar betalar skatt inte behöva försörja henne. Dags att skrota kungahuset. Skilj kungahuset från staten,de som vill det betalar skatt. Men de kanske blir fortsatt beroende av socialbidrag.Men Sofia kanske kan extraknäcka som KAFFEFLICKA?


 115. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  Kära lilla Estelle!

  Ingen skall få ta uppmärksamhet ifrån dig, världens sötaste lila prinsessa! Vi är så stolta över dig och du verkar ha fått glimten i ögat precis som dina fina föräldrar.

  Varför många av oss här inne på forumet är lite irriterade är att det finns en viss dam, dvs din mormbrors flickvän (de är inte förlovade än som tur är), som gärna gör ALLT för att få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Och hon sätter inte bara sin integritet på spel, utan hela den svenska monarkin, som nu håller på att gunga til ordentligt. Det känns nu som att Du och din fina mor är de två som verkligen kan få familjen på plats igen.

  Lycka till imorgon, var dig själv och njut av stunden, du kommer att vara i fokus, men var inte nervös, Gud finns hos dig hela tiden inklusive dina kära föräldrar.

  Mvh Moder Svea


 116. Ansan skriver: 21 maj, 2012

  #112# Medea,
  Tycker att du resonera helt fel. Ska vem som helst bli kunglig? SH med sin meritlista har mycket svårt att få ett arbete på den ordinarie arbetsmarknaden. Är det att vara för Sverige i tiden att upphöja henne till prinsessa? vad händer då med monarkin? Herman Lindqvist bryr sig om kungahuset och det var därför som han sjöng ut. Vi har fått det hov vi förtjänar. Bara jag-sägare. De andra bryter an kontakten med. Beklagar djupt vad som har hänt. Vad menar CP när han säger först och främst prins? Så dåligt omdöme denne unge man har.


 117. lena larsson skriver: 21 maj, 2012

  Ja, ja – alla rojalister!
  Kalle svirade runt, när han var ung och fortsatte med kaffeflickorna, när Silvia tog hand om barnen.
  Silvia var sambo, innan hon hade två-veckors-jobb som värdinna på OS. Det har man skrivit väldigt lite om. Hon förnekar sin fars aktiviteter under kriget. Hon var väl inte jungfru, när hon gifte sig vid 34-års ålder.
  Viktoria har alltid tagit ansvar för sitt ämbetsarv, öppet talat om sin dyslexi, lidit av anorexia. Hon är en “helyllekvinna” utan skandaler. Jag unnar henne den kärlek hon känner tillsammans med Ockelbokillen (utan sprit och skandaler).

  Där har ni vårt kungahus!


 118. Bibbi skriver: 21 maj, 2012

  För Sverige i tiden.
  Tack kungen för att du håller ditt valspråk.
  Välkomna båda nya blivande medlemmar av vårt kungahus.


 119. Emma_H skriver: 21 maj, 2012

  LisaL_92
  ”Ensamstående Mamma” – skulle det vara något negativt??
  (Bara i vår huvudstad är c:a 70% singelhushåll med/utan barn)
  MM är o har varit som sådan ansvarstagande o mogen person – vilket SH inte kunnat uppvisa då hon slösat bort många år på partajande, okvalificerade jobb etc. här o utomlands
  MM har sett till att utbilda sig – och klara sig själv under stor del av livet. MM har därtill yrkeserfarenhet av vanliga jobb till skillnad fr SH som på senare år ägnat sig åt festande, herrmagasinsutvik o haft rika pojkvänner. Som prinsessa har MMs ambitionsnivå varit hög i arbetet (före/efter giftermål) och inte minst imponerat m sin yttre o inre känsla för stil.
  ”Drogberoende” ?? MM testade som ung under en kortare period då hon var ihop m en destruktiv pojkvän men det skiljer henne inte fr många andras ungdomstid. MM skärpte till sig sen, blev vuxen och inte minst en bra osjälvisk ansvarstagande mamma.

  MM har övertygat genom att vara sig själv och a l d r i g förskönat sin bakgrund/CV eller använt sig av media, flertal genomskinliga PRknep eller anlitat egen Prkvinna (B. E) under flera år för att knipa sig en prins & prinsesstitel såsom SH har försökt sig på.

  Sofia v e t att de 100tals bilderna kan återpubliceras när som helst, var som helst h e l t utom SHs/Hovets kontroll, men SH bryr sig inte… JAG bryr mig då mitt kungahus & lands anseende utomlands påverkas – liksom mitt stöd o förtroende för det svenska kungahuset

  Exempel på MMs Utbildning= Studentexamen i Kristiansand Katedralskolan. Utbytesstudent ett år vid Wangaratta High School i Australien. Studier vid privatskola. Bjørknes examen i Filosofi. Examen i kemi & IKT vid Högskolan. Språkstudier

  DETTA ATT JÄMFÖRA MED prinsens SOFIA HELLQVIST
  Utbildning= i n g e n – utöver gymnasiet (Estetisk linje med de 3 huvudämnena Teater, Sång & Dans)
  Karriär= Dokusåpa TV, Kafebiträde, Pokervärdinna, Glamourmodell m hel&halv-nakna foton (fr 16år till 25år), Yogaledare, Bloggare, Nattklubbsvärdinna.
  Sofia må vara ”söt” men det andra väger tyvärr tyngre – faktum är att 4 kungliga hov har tackat nej till flickor m SHs typ av bakgrund


 120. Cecilia skriver: 21 maj, 2012

  Riktigt bra, det är ju ett dop! Ett dop är en familjeangelägenhet, eftersom Sofia och Chris tillhör familjen är det självklart att de skall vara med.

  För tusende gången tar ni upp det Sofia gjort när hon var ung. Låt henne vara ifred, det är inte ni som skall leva med Sofia!

  Jag tycker det här är riktigt bra, dock är det orättvist mot Victoria och Daniel eftersom det dröjde länge innan dom fick vara tillsammans!


 121. Mini skriver: 21 maj, 2012

  YES!

  Äntligen har kungen börjat använda sitt förstånd! Han har väl ett sådant, dock väl gömt.

  Härligt och att Sofia blir prinsessa är väl solklart, däremot tror jag dock inte att Chris blir prins.

  Ljuvligt detta, en vackrare och smartare blivande prinsessa/fästmö än Sofia kan kungahuset inte förvänta sig.

  Bra gjort av Kungen, det enda bra han har gjort.


 122. Carl G. skriver: 21 maj, 2012

  En utvikningsflicka i Sveriges kungahus!

  Jo det passar ju bra för ett land i fritt fall – svenskar håller på att bli en minoritetsbefolkning i sitt eget land. Undrar om kungahuset får fortsätta att existera den dagen vi är en folkspillra?!
  Och att gifta in en utvikningsbrud som representant för Sverige förbättrar ju inte oddsen för kungahusets fortsatta existens.


 123. Moster skriver: 21 maj, 2012

  99# Tina

  Det blir HM (Hennes & Mauritz) som fixar den.


 124. Eva M skriver: 21 maj, 2012

  101 Nelle vilken kommentar den var bäst.106,107,110 och 113 bra. Men imorgon tycker jag att vi ägnar oss åt prinsessan Estelle. Det är hennes och kronprinsessparet som gäller. Sofia är inte värd en hjärtinfarkt Akuterna har tillräckligt att göra. Kommentarerna om Sofia kan vi inte försöka ta dom på onsdag. TIDIGAST.


 125. snickarjohn skriver: 21 maj, 2012

  Jag lägger mig inte i den i spalten pågående debatten.
  Jag skulle dock vilja be 122 Carl G. förklara vad han/hon menar med ” …svenskar håller på att bli en minoritetsbefolkning i sitt eget land”.
  Jag skulle också gärna ta del av detta citats relevans i förhållande till det ämne som tidigare diskuteras.


 126. Pensionär skriver: 21 maj, 2012

  #49
  Jasså, du tycker att Sofia har gjort större skandal än kungen. Vilken moraluppfattning du har. Äktenskapslöften är plötsligt inte alls heliga utan man kan bete sig hur illa som helst, bara man inte ställer sig framför kameran.


 127. Trött på spektaklet skriver: 21 maj, 2012

  Nu har kungahuset visat att de totalt saknar takt och ton! Vi är på väg mot republik!

  Vi svenskar vill inte representeras av utvikningsbrudar! Nu får ni liksom vi andra klara er själva och se till att försörja er själva!


 128. Ansan skriver: 21 maj, 2012

  #126# Pensionär,

  Det du skriver om vet du inget och skall därför inte heller döma. I vart fall har kungen inte varit otrogen mot dig och då är det inte heller i ditt problem.


 129. Gittan skriver: 21 maj, 2012

  Dessvärre är det ju så att de senaste gjorda undersökningarna visar på att förtroende sjunker för kungahuset, mätning efter mätning…
  Och då kan man ju häpet fråga sig om detta inte är något som kungaparet och hovet borde bekymra sig över… Rojalister i landet tvinnar sina händer och vill se en uppgång i stödet och en stabilisering…
  Då väljer kungen och hovet att slå till med det här draget…

  Vi har ju så många gånger kommenterat “barnens kärlekar” ur olika synvinklar, och konstaterat att alla har rätt till sin lycka…
  Men det innebär ju inte att kungen måste underkasta sig vare sig krav eller hot från inblandade…
  Prinsen är prins och ska så förbli… Om han gifter sig med Sofia får hon väl bli fru Bernadotte…
  Chris har ju vad vi vet inga “stora rubriker” kring sin person och kan säker bli en bra hertig vid Madeleines sida…

  Vi kommer aldrig att bli sams om våra åsikter, men faktum är ju att familjens fortlevnad i historieböckerna sker med folket hjälp…
  Många vacklar och tar sig för pannan…Vardaligheten har tagit över och folks respekt för regenthuset dalar….

  Hej då familjen Bernadotte… Tydligen har ni tröttnat på jobbet….


 130. Sandra skriver: 21 maj, 2012

  #6 Självklart skall Sofia hålla en lägre profil. Daniel tillhör kungafamiljen, man till Victoria och är far till Estelle. Detta är deras dag inte Sofias.

  Tycker detta var ett dåligt beslut av kungen. Sofia och CP borde vänta liksom Victoria och Danile, Bertil och Lillian fick.

  Blir Sofia HKH blir jag republikan.


 131. Maggiz skriver: 21 maj, 2012

  TACKA DANIEL FÖR ATT DET ÄR NYTÄNK I KUNGAHUSET! Nu behövs det ju mera än någonsin positivt tänk och engagemang.


 132. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  Här är en av prins Daniels -första officiella framträdanden-. Han har fått vänta i nästan 10 år på att få visa sig tillsammans med sin älskade fästmö Victoria. Här var de således förlovade och fick visa sig officiellt.

  Sofia är bara en flickvän till prins Carl Philip och få plötsligt vara med på vår nya lilla prinsessa Estelles högtidliga dop.

  Som sagt, man tar sig för pannan. Ett kungahus i nerförsbacke.

  http://www.youtube.com/watch?v=GI4Z97Knc5g&feature=related


 133. snickarjohn skriver: 21 maj, 2012

  En liten fråga till Sandra och många andra som ska bli
  republikaner om den eller den gifter sig och blir prinsessa.

  Är ni inte mer övertygade i er “monarkism” än att ni så lätt kan
  byta sida?


 134. AFia skriver: 21 maj, 2012

  Oberoende av om man tror på monarki eller inte så är det väl självklart att mM pojkvän och CPs flickvän skall vara med.
  Så skall det var i ett modernt uppdaterat samhälle…….
  Sen vilken bakgrund de har får väl de leva med och ta itu med om/när det behövs…..


 135. molly skriver: 21 maj, 2012

  en.stooor.bonus.för.SH.imorgon.är.att.hon.får.på.dopkaffet.
  ypperlig.chans.att.”charma”.de.statsråd.som.snart.blir.tillfrågade.
  om.att.neka/godkänna.prinsens.äktenskapsförfrågan…
  Som.tur.är…har.hon.ju.toppbetyg.i.ämnet_Teater
  och.det.tog.ju.henne.till.1:aplatsen.i.såväl.SLITZtävlingen.
  som.ParadiseH-finalen…
  kanske.var.vad.som.kungen.hade.i.åtanke.då.han.gav.med.sig
  efterSHs.tjat.om.att.få.närvara


 136. mingo skriver: 21 maj, 2012

  Nu är vi många som inte vill se att alltför många katter kommer in bland hermelinerna i vårt kungahus.
  Vårt kungahus är nu som en vanlig familj. Anor , utbildning och
  traditioner är som bortblåsta.
  Kreti och pleti kan upphöjas till kungligheter, Det ställs inga krav från kungahusets sida längre.
  Varför skall vi då ha monarki i Sverige?
  Republik är trots allt att föredra i nuläget,
  .En president sitter inte på livstid och befattningen går inte i arv som i en monarki.


 137. Ansan skriver: 21 maj, 2012

  #131# Maggiz,
  Vet inte om du är ironisk men av vad som har skett så har vi inte särskilt mycket att tacka honom för. Jag tycker inte att han har förstått innebörden av vad som krävs att gifta sig kungligt. Nu har han bidragit med sitt tänk från Ockelbo, där alla ska få vara med så ingen blir ledsen(allt gammal ska vara glömt osv). Men så kan man inte agera om man vill att monarkin ska bestå. Ärligt talat så tror jag inte att de vill vara någon kunglig familj mer.


 138. Magdalena skriver: 21 maj, 2012

  #135 Molly,
  Og for å fortsette din tirade;
  “Tenk all den oppmerksomhet hun får i morgen. Mennene kommer til å kaste stjålne blikk på henne, vel vitende om hva som skjuler seg under klærne. Damene kommer til å sende sine menn sinte øyekast, og snerpe munnen hver gang de ser i Sofia`s retning.
  Sofia selv? Hun kommer til å smile sitt søteste smil, men dirre av indre nervøsitet, vel vitende om at hun spiller sitt livs viktigste rolle”.

  Er det noen som misunner dette menneske hennes kamp ???


 139. Sandra skriver: 21 maj, 2012

  #133 Personligen är det inget “lätt” byte av sida. Jag skulle föredra att behålla kungahuset, men inte vilket kungahus som helst. Kungahuset är representanter för Sverige, våra representanter och med tanke på att en del av våra skattepengar går till kungahuset, tycker jag att vi får lov att ställa lite krav på dem.


 140. tinnituss skriver: 21 maj, 2012

  Man blir mållös…vad är det som händer??
  Har hon ingen aning om vad hon ställer till det med SH?? Har hon ingens om helst självinsikt?
  Skandal Kungen!! Men det måste ju vara skönt att frångå traditioner så länge det är på sina egna premisser.
  Hoin har ingen stil,ingen utbildning, ingen klass…
  Snälla redogör för hur hon klara sitt uppehälle.
  Nä nu får det vara nog….bort med monarkin.


 141. KarinK skriver: 21 maj, 2012

  Undrar om Sofia har uppsatt hår i morgon så hon visar sina fina tattueringar!! Vad ska Sofia säga att hon arbetar med och har arbetat med? Vem har betalt hennes kläder, smink och hår imorgon (vi??) och vem betalar hennes hyra (vi??)?

  Finns det inte en gräns för det svenska folket? Tror detta kungahus att vi låter oss hunsas hur som helst?


 142. Grötchen skriver: 21 maj, 2012

  Det mesta har väl blivit sagt här. Jag hoppas iaf att vi slipper se Sofia i reportagen från dopet i Svensk Damtidning.
  Det är nämligen inte med sanningen överensstämmande att svenska folket tagit någon Sofia Hellqvist till sina hjärtan. Alla tycker inte att det räcker med ett sött ansikte eller att man lyckats klä på sig före fotografering för att platsa som medlem i kungafamiljen.

  Kungen brukar prata om monarkin som en enande institution och jag håller med om den synen på kungahuset. Den kan aldrig ersättas av en republik. Just för att monarkin INTE är vald så är den inte lika utbytbar som en president, den finns kvar som något stabilt i en värld då allt annat går lätt att byta ut; allt från regeringar till köksinredningar och elbolag. Jag tror att den stabiliteten är något bra.
  Men när monarken går emot principer och värderingar vi andra arbetar för så är den inte längre enande. Det ser onekligen ut som att vår kung inte är riktigt insatt i hur vi ser på jämställdhet och vilken uppgift vi tycker att kvinnor ska ha. Hans egen ungdomstid var inget att skriva hem om precis och det finns skäl att undra hur hans egen kvinnosyn ser ut och vad han vidarebefordrat till sin son.

  Sofias utvik kan inte skyllas någon ungdomlig dumhet, den dumheten skulle i så fall tvärt upphört för 4 år sedan? Man kan bara beklaga att hon inte haft vuxna omkring sig som kunnat hjälpa henne att förstå vidden av vad utvik för med sig idag. Hon kommer aldrig att bli fri från sina n-enbilder. Det hjälper inte att gulla med barn i Afrika, vill man bli en medlem av kungafamiljen kan man inte tillåta sig sökbara n-enbilder på nätet. Låt det bli en tuff men nyttig erfarenhet för Sofia Hellqvist.


 143. anders skriver: 21 maj, 2012

  Allt det här tramset om att man borde “förlåta” Sofia H för hennes tidigare fadäser är ju lite löjligt tycker jag. Hon gjorde ett val tidigare i sitt liv. Hon valde att klä av sig och posera naken endast iförd en boaorm bl.a, och visa upp brösten i olika herrtidningar..ingen tvingade henne till det. Lättförtjänta pengar, och nu finns bilderna spridda över hela nätet för allmänheten att beskåda. Mette-Marits hemgjorda p-rulle lyckades väl mig veterligen det Norska hovet “köpa” tillbaka, men man vet ju aldrig..det finns säkert nån solkig gammal kopia kvar i nåt kassaskåp nånstans i någon Norsk stad. Dom här näckbilderna kommer alltid följa med en blivande kunglig höghet, och följdaktligen tas fram och stötas och blötas i utländsk och svensk press under åren. Kan tänka mig att det kan bli svårt med trovärdigheten hos en blivande prinsessa som ska representera Sverige, och allt folk sitter och tänker på är bilderna med den där ormen slingrandes kring hennes kropp. LOL! För att inte tala om vad det ska snackas om henne i andra kungahus!? Men visst…låt pinuppan bli prinsessa av Sverige..det blir säkert livat och glatt!


 144. kattis skriver: 21 maj, 2012

  Tyvärr början till slutet för vår monarki. Jonas Bergström och Emma Pernald höll tillsamamns med Daniel Westling en låg profil i många år. De skapade sig egna karriärer och var självförsörjande. Den senaste tiden har mycket negativt skrivits om Madeleine men inte ett ord om att vi skattebetalare försörjer Carl Philips älskarinna.Nu har Sofia tvingat fram en inbjudan till dopet, Vad man undrar över är vad som får kungen att alltid ge vika? Är det hans kvinnosyn?Hoppas kungen har så mycket förstånd att han inte ger Sofia en princess titel. Låt Carl Philip göra som Norges Märta Louise. Tråkigt men sant att detta är början på slutet på vår monarki. Monarkin har varit ett varumärke i världen !


 145. Mats skriver: 21 maj, 2012

  En tatuerad före detta utvikningsbrud, Gud bevare Sverige.Hade hon haft någon form av självinsikt skulle hon ligga lågt, skäms på hennes vägnar.Ska det vara monarki så ska det, detta är botten och djupt tragiskt.Avgå som prins Carl-Filip så kanske kungahuset kan räddas från detta förfall.


 146. Ansan skriver: 21 maj, 2012

  #141#

  Hon arbetar i välgörenhetsbranschen.

  Enl Alla Bolag, Företaget ska bedriva försäljning, marknadsföring och exponering av kläder. Bedriva välgörenhetsarbete. Branschen hon har uppget är Juridik, Ekonomi & Konsulttjänster – Konsultverksamhet Avseende Företags Org.


 147. Demba skriver: 21 maj, 2012

  Chris och Sofia finns inte med på gästlistan på kungahusets hemsida.


 148. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 21 maj, 2012

  # 142. Grötchen.

  Vill bara säga att du skriver oerhört bra inlägg! DU tänker klarsynt och säger det som de flesta här inne tänker. Tack!

  Mvh Moder Svea


 149. margareta skriver: 21 maj, 2012

  Varmt tack till dig Moder Svea för dina starka kloka inlägg. Det är skönt att se att fler reagerar med bestörtning på det som nu sker i Kungahuset.


 150. Grötchen skriver: 21 maj, 2012

  Tack Moder Svea! 😀


 151. Sussie skriver: 21 maj, 2012

  Jag hoppas fortfarande att det inte stämmer … har kollat på Hovets gästlista och där finns hon inte med ! Fytusan vad pinsamt det kan bli , jag kommer inte att titta på dopet pga detta . OM det visar sig att hon” stoppats ” så tittar jag på svt play i efterhand o annars kvittar det för då är det inget kungligt dop i mitt tycke !


 152. mona skriver: 21 maj, 2012

  Varken Chris eller Sofia är med på gästlistan.
  Sluta upp med alla barnsliga kommentarer om Sofia.
  Den som är utan skuld kastar första stenen.
  Att det finns så många skenheliga kär…..ingar.
  Ni borde skämmas.


 153. Emma_H skriver: 21 maj, 2012

  144_Citat:”Vad man undrar över är vad som får kungen att alltid ge vika? Är det hans kvinnosyn?”

  enligtmigså…vår CGB har själv med stortydlighet visat iåratal orättvis-särbehandling av sina barn: CP visavi dennes systrar att pappa Kungen förväntar sig, kräver och tolererar o l i k a mkt ifråga om bl.a arbetsinsats ochäven val av partner &s.k._”lågprofil”-beteende och det visarsig.nu…


 154. Svea Lind skriver: 21 maj, 2012

  Re. 142. Grötchen, Maj 21, 2012 15:43

  Väl talat! jag håller med dig i varenda bokstav.


 155. Maria skriver: 21 maj, 2012

  Hur kan SH bli huvudperson och förstöra Estelle’s dopdag ? Hon kommer att blekna vid sidan om Kronprinsessorna Mary och Maxima.
  Oroa er inte i onödan.


 156. birgitta skriver: 21 maj, 2012

  Enligt media har SH KRÄVT att få vara med och därför har Kungen i sista stund gått med på detta! Har man hört på maken???
  Vem är det som bestämmer i Kungahuset egentligen?


 157. Nona skriver: 21 maj, 2012

  Nu helt klart att kungahuset inte klarar av att ta steget in i modern tid med sin värdighet i behåll.

  Jag tror att man hade tjänat på att strama upp antalet personer som ska ingå i kungahuset. Det räcker med en regent med maka/make och en tronföljare med familj.

  Att det tidigare behövdes en massa prinsar och prinsessor av blodet berodde ju på att de var tvungna att gifta sig med varandra.


 158. Ronja skriver: 21 maj, 2012

  Varken Chris eller Sofia är med på gästlistan

  Är Caroline Nilsson, Niklas Ek, Andrea Engsäll, Dinkelspiels, Leonie Persson…med? Nej
  Med andra ord…listan är inte komplett!


 159. Bibbi skriver: 21 maj, 2012

  Vad är det för moraltanter som skriver i denna spalten. Tänk på er egen ungdom. Jag hopps ni fick blev förälskade i någon ni själv valde. Skäms, skäms, skäms.
  Stackars SH. Cris har ni väl inte hiottat något negativt om ännu, men det kommer säkert.


 160. Ronja skriver: 21 maj, 2012

  “Sofia har stolt berättat nyheten för sin allra närmaste krets. Alla omkring henne gläds för den prestigefyllda inbjudan”
  http://www.expressen.se/nyheter/gladjebeskedet-till-sofia-infor-dopet/

  Vem har informerat Expressen?


 161. Gabriella skriver: 21 maj, 2012

  Fina par allihopa! Hoppas det blir en lyckad dopdag för söta Estelle och att det blir två förlovningar inom kort!


 162. margareta skriver: 21 maj, 2012

  Hovet har ju bekräftat att Sofia och Chris blivit bjudna i sista minuten så att säga. Det antyds i Expressens artikel att Sofias krävt att få vara med på dopet och att Kungen gett med sig för hennes påtryckningar.
  Om det är sant så låter det ju inte som om Sofia är någon särskilt taktfull eller sympatisk person. Vem skulle våga kräva att få en inbjudan till någon annans festligheter..?


 163. berette skriver: 21 maj, 2012

  Jag undrar vad som gör att människan är så otrevlig ibland??


 164. bosse skriver: 21 maj, 2012

  Min fråga är:

  Eftersom nu så många tycker att det är OK att SH hållit på med
  att vika ut sig för otaliga människor under många år, – är det lika OK om hon nu plötsligt också efter giftermålet längtar efter den sortens uppmärksamhe igen?
  Skall man ta det lika lättvindigt då också, – eller…?


 165. Anneli skriver: 21 maj, 2012

  Kaffeflickor och n-nmodeller! Sveriges kungahus är minsann inte nogräknat och rädd om sitt rykte.Vem som helst kan kandidera och komma in i familjen… SKÄMS!


 166. Måntand skriver: 21 maj, 2012

  Underbart roligt!! Riktigt, riktigt kul att båda kommer. Hoppas dessutom på två förlovningar inom en snar framtid! Härliga tider! Länge leve monarkin!


 167. KarinK skriver: 21 maj, 2012

  Re Ansan

  Herrejisses det vet jag väl att det är den officiella versionen!! Men man brukar vara rik när man arbetar med välgörenhet, dvs man ger av sina egna pengar och man skaffar pengar genom sina goda kontakter!! Vet inte (ironiskt) det är väl inte riktigt Sofias bakgrund?

  Men vet inte kan hända man tjänar bra pengar i topplessbranschen?? (nåja det finns ju n-enfoton också offentligt att beskåda!!)


 168. Helena L. skriver: 21 maj, 2012

  Till “pia #48#

  TACK -Du har på pricken beskrivit exakt det som många av oss tänker och känner!

  Hoppas Kungahuset fick läsa och begrunda detta, – och lära sig,
  för det tycks som om man där helt gjort bort sig!!!


 169. elsalena skriver: 21 maj, 2012

  nr 9. Men sofia känner du då eller.alla ni som skriver elakt här dömer en ung kvinna för några foton skull.har ni varit inne på ungdomars facebooksidor?ta en titt på hur unga tjejer söker bekräftelse i utmanande foton som de själva lägger ut. ta hand om er egen skit o sopa framför era egna dörrar ist för å spy er galla över någon som ni dömer på förhand.heder åt sofia som ej går ut i försvar utan hellre låter mobben gå…


 170. Ella skriver: 21 maj, 2012

  De eneste kongelige udenfor Norden er fra Belgien og Holland samt storarvefyrsthertugen fra lille Luxembourg, såvidt jeg kan læse ud af gæstelisten, jeg savner MM, Kate, Charlene og vores egen Marie.


 171. Tina skriver: 21 maj, 2012

  Sweet..sweet..revenge..!
  Beauty rules..!
  Always..!


 172. Kicki skriver: 21 maj, 2012

  I am looking forward to a beautiful Christening.
  It is a shame that CP has not come to his senses yet and is bringing SH. Is this the kind of person who should represent Sweden??? She does not have a decent education and job. Anybody can start a non-profit organization to benefit a good cause. Where does she get money from to live. Easy from CP. She is so desperately trying to get into the royal family. Wasn’t it enough “fame” with all those naked pictures she posed for. Chris is a different story. He has a very good education and job and makes his own money. He does not have to live off a Princess.
  God bless little Estelle. May she have a long and happy life.


 173. Kalleman skriver: 21 maj, 2012

  Man får nästan en känsla av att Sofias intrång i Kungahuset
  har medfört att dom tidigare monarkitrogna håller på att
  backa ur, – och ersätts nu istället av icke tidigare monarki-intresserade människor som tror och vill att det hela handlar om någonslags jippo – där Kungahusets blivande familjemedlemmars
  moral och (ut)bildning m.m. kvittar, – bara man är tillräckligt fräck och snygg, – det räcker!

  Vad står vårt Kungahus för, och vart är Sveriges monarki på väg?
  Lika bra att lägga ner det hela, och låta dom försörja sig på egen hand…(en och annan “kärlek” skulle nog falna ganska snart då)!


 174. Kajsa skriver: 21 maj, 2012

  Läste just att varken SH eller O´Neil , har tackat ja till dopet ännu. Tennert sa att det kanske kommer ett ja tack i morgon bittida. Bara det talar för att det är en nyss påkommen inbjudan. Jag kan tänka mig att kungaparet känt sig tvungna att bjuda in, SH ger sig nog inte så lätt. MB, pojkvän skiter nog i vilket, han har har säkert inga ambitioner på en hertig titel heller. Han behöver inte bli försörjd av någon. Hoppas SH har så mycket ödmjukhet att hon tackar nej, hon vet ju också spelreglerna.


 175. Åke Erikson skriver: 21 maj, 2012

  Det är tyvärr många trångsynta ovan som fortsätter att hacka på Sofia. Ni dömer ut er själva

  Sluta upp, please


 176. Demba skriver: 21 maj, 2012

  Alla normala familjer bjuder syskonens flick- och pojkvänner till dop.


 177. Pia skriver: 21 maj, 2012

  Alla som är så hatiska mot Sofia, är ni avundsjuka på hennes skönhet? Har era män kommenterat något fördelaktigt om hennes utseende. Känner ni er hotade av henne? Sluta upp med att vara så fixerade vid henne, gå vidare och släpp fram er egen skönhet så att era män ser på er istället för på Sofia. För vem blir attraktiv av att hata? Älska istället.


 178. Emilia skriver: 21 maj, 2012

  Visserligen står inte SH och Chris med på gästlistan men det beror på att kungen bestämde sig ganska sent.

  Tyvärr får vi se den våpen på dopet.

  Detta är en större skandal än boken om Kungen. Vad som står i den boken kan vi INTE bevisa att det är sant. Men när det gäller S
  H nakenbilder KAN vi bevisa att de är sanna.

  Måste kännas för SH ” att bli bjuden med armbågen”. Så välkommen är hon i familjen Bernadotte.

  Att de inte står på gästlistan kanske är en kupp för att ingen annan kunglig ska tackar nej för att de inte anser sig vilja umågs med nakenmodeller och jämföras med en sådan.

  Man kan alltid hoppas någon av Europas kungligheter påpekar oläpligheten i detta spektakelskandal.


 179. Emilia skriver: 21 maj, 2012

  Visserligen står inte SH och Chris med på gästlistan men det beror på att kungen bestämde sig ganska sent.

  Tyvärr får vi se den våpen på dopet.

  Detta är en större skandal än boken om Kungen. Vad som står i den boken kan vi INTE bevisa att det är sant. Men när det gäller SH n-enbilder KAN vi bevisa att de är sanna.

  Måste kännas för SH ” att bli bjuden med armbågen”. Så välkommen är hon i familjen Bernadotte.

  Att de inte står på gästlistan kanske är en kupp för att ingen annan kunglig ska tackar nej för att de inte anser sig vilja umågs med n-enmodeller och jämföras med en sådan.

  Man kan alltid hoppas någon av Europas kungligheter påpekar oläpligheten i detta spektakelskandal.


 180. ultra nivea skriver: 21 maj, 2012

  Måste säga att flera av kommentarerna verkar komma från Hedenhös. Det är väl fantastiskt med kärlek vad spelar det oss för roll vem prinsar och prinsessor gifter sig med? Kungafamiljen ger oss glitter och glamor och ett jäkla bra renomé. D e väl konstigt att vanliga människor duger till kungliheterna men inte till vanligt folk. Jag dissar era dissar och hissar dom som hissar kärleken.


 181. Lisa skriver: 21 maj, 2012

  Chris och Sofia är tydligen inbjudna som “vänner “! Återigen betraktas man av Hovet som idiot och det är oförskämt, oavsett vad man tycker om att de är inbjudna. Svenska folket fattar väl att Chris och Sofia inte är “vänner ” till C- P och M! De bor ju ihop! Har inte Hovet fattat det?? Att de får sitta bland vännerna i kyrkan är en sak och jag gillar inte det heller men betrakta oss inte som idioter, tack!! Dåliga rådgivare….ännu en gång.


 182. LaPerla skriver: 21 maj, 2012

  Sofia hadde KREVD å være med???

  http://www.expressen.se/nyheter/de-far-komma-pa-lilla-estelles-dop/

  Dette er helt skandaløst og jeg synes det svenske kongehuset har tapt seg…. Hvordan kan en utviktningstjej som i tillegg ikke er forlovet med prinsen BESTEMME at hun skal være gjest i dåpen?

  Dette er noe av det verre jeg har hørt i kongelig sammenheng og en stor SKAM….

  CG og CP: grow some balls….


 183. ulla skriver: 21 maj, 2012

  Att Victoria och Daniel är envisa det vet vi men ibland krävs klokskap.
  Det är en spik i kistan för monarkin med närvarande Slitzbrud, riktigt synd om bäbisen- en sådan skandal!


 184. cecilia skriver: 21 maj, 2012

  Jag är en sann royalist och stolt över att Sverige har ett vackert kungahus med dess representanter.

  Jag tycker absolut att alla som är inbjudna skall gå på det festliga tillfället MEN jag tycker inte att CP har rätt att behålla sin titel om han gifter sig med SH. Det är inga ungdomssynder hon har i bagaget enligt säkra källor samt det var inte länge sedan det stod i aftonbladet att hon hade hånglat med Jenna Jamesson, Porrstjärna och var stolt över det.

  Nej, CP får gärna leva med henne med eller utan titlar MEN inget appanage skall uppbäras.

  Trevlig dag!


 185. Marguerithe skriver: 21 maj, 2012

  “102” Anitra,

  Håller med dig. Detta är ju vad vi ser när ett samhälle spårat ur. Folk är hjärntvättade och hänger på alla drev som finns. Känns som ett riktigt propagandamaskineri. Kusligt.

  Måtte Kungafamiljen få ha sin dag ifred utan tumult av något slag.

  Håller med sign “Snickarjohn”. Är inte alla s k rojalister här mer än så. Man kan tänka sig att byta sida för att prinsen gifter sig med en flicka som har 0 betydelse för monarkin som sådan.

  Kungaparet har stora problem med sina yngsta barn, men varför ska folk i allmänhet göra bördan större för dem?


 186. Malin skriver: 21 maj, 2012

  Som norrmann tycker jag det är mycket märkligt att Sofia skulle bli prinsessa om hon gifter sig med CP eller Chris skulle bli greve (eller vad det nu var) – så är det absolut inte i Norge.

  När Ari gifte sig med Märtha fick han minsann ingen titel.

  Såklart är det bra att Daniel fick en titel iom att han gifte sig med en tronföljare, men vad är tanken bakom att Victorias syskons gemåler också skall få det?

  Och det betyder väl oxo att dom får rätt till apanage..


 187. Christina Helsinki skriver: 21 maj, 2012

  #156

  Sofia att blekna vid sidan av två kronprinsessor?

  Varför? Hon är ingen kronprinsessa, har absolut inga krav för att likna dem men hon har naturliga attribut som både Maxima och Mary inte har. Den enda som kan tävla med Sofia är faktiskt Marie.


 188. Kungens lilla piga skriver: 21 maj, 2012

  Begrunda vad som kan läsas in i att Chris O´Neill och SH närvarar men inte står på den oficiella gästlistan!
  Kungen och Drottningen har fått ge vika för prins Carl-Philips val, jag har tidigare skrivit att det varit heta bataljer och ultimatum, och då kan man inte acceptera en part,SH, men inte en annan, dvs ChrisO´Neill. Däremot har Kungen och Drottningen signalerat en reservation med det faktum att de inte står på den officiella gästlistan. Dom är alltså inte officiellt inbjudna och rankas inte som officiella delar av kungafamiljen!
  Avsteget har en förklaring till, hur orättvis och gammaldags den än kan ses; varken prinsessan Madeleine eller prins Carl-Philip är tronföljare, vilket kronprinsessan är. Hon var kanske inte heller riktigt det offer många vill tro under väntetiden, både kronprinsessan och prins Daniel ville vara absolut säkra på sig själva och sitt kommande äktenskap och få utveckla sin relation i lugn och ro.


 189. Lilla My skriver: 21 maj, 2012

  #153. Jag kan inte låta bli att kommentera ditt inlägg. Varför skriver du nedvärderande saker om andra på forumet? Det finns vett och etikett. Det verkar du sakna.


 190. Kerstin Bergström skriver: 21 maj, 2012

  ALLA NI SOM SKRIVER HÄR OCH PÅSTÅR ATT SOFIA HAR KRÄVT ATT FÅ GÅ PÅ DOPET HAR NI VARIT MED OCH HÖRT MED ERA EGNA ÖRON???STÄMMER INTE DET DÅ HAR NI BESKYLLT HENNE FÖR NÅGOT HON INTE GJORT:MEN DET BERÖR VÄL INTE ER FÖR NI HAR I(NGET UNS AV EMPATI:DET ÄR BARA ETT PAR VECKOR SEDAN DENNA TIDNING TOG UPP MED DROTTNING SILVIA OM SOFIA VAD JAG KUNDE LÄSA SA HON VI SKA INTE SE BAKÅT UTAN TITTA FRAMÅT:MYCKET KLOKT.VAD ÄR NI FÖR SORTS MÄNNISKOR SOM LÄSER TIDENINGAR SOM INTE ENS JAG TAR I MIN HAND.NI MÅSTE JU LÄSA DEM ANNARS SKULLE NI SKRIVA OM DEM.NORDLYS,MODER SVEA m.fl.


 191. chris skriver: 21 maj, 2012

  Det är i lag förbjudet att mobba, fy fasiken för att vara barn eller barnbarn till vissa här. Vilken usel människosyn somliga har. Detta gäller att ett litet oskyldigt barn ska döpas. Det är ni som inte kan hålla er på mattan och ingen annan. Och ni nu som inte längre ska stödja kungahuset eller för den delen engagera er i dopet imorgon:Kan ni ha den goda smaken att lämna denna sida samtidigt.


 192. Maja Larsson skriver: 21 maj, 2012

  Var glada att ni inte själva tillhör den där kungafamiljen.

  Nästa framträdande för Sofia och Chris blir kortegevagn till Skansen den 6 juni. Håll i hatten.


 193. M skriver: 21 maj, 2012

  Älsklingsbarnet har ännu en gång lindat sin far runt lillfingret, denna gången genom att få med sin dokusåpatjej till dopet.

  Håller helt med dig Moder Svea. SH’s walk in closet är nog sprängfylld av prinsessklänningar färdiga att börja användas, äntligen börjar allt slit (extreme image makeover) för att nå kunglig titel att ge utdelning…. Mer genuint oäkta får man leta efter.


 194. Eva M skriver: 21 maj, 2012

  Moder Svea när jag läste dina första kommentarer (ärnybörjare som du vet start i mars) så bedrog mig ditt namn och åsikter. Jag varså blåögd och slängdemig ut på djupt vatten tyckte ni var SÅ elaka mot en viss Sofia, fick mig en läxa av dig och ett par andra det tackar jag för. Det du skrev 115 brevet till lillsessan som jagbrukar kalla henne rörde mig. Till dig och ni andra som vill kungahuset väl, ska vi försöka att inte kommentera Sofia imorgon vi kan väl vänta till onsdag(hur det nu ska gå till) som vi skrivitdet är prinsessan Estelle som är stjärnan imorgon. God natt nu ska jag drömma om små söta prinsessor.


 195. caterine skriver: 21 maj, 2012

  Alla ni surkärringar som skriver skit om SH ser väl inte på TV på tisdag, eller läser Svensk Damtidning nästa vecka? Ni kan ju bli sjuka.


 196. Gudrun skriver: 21 maj, 2012

  Jag har just kollat gästlistan på http://www.kungahuset.se. Där står varken Sophia eller Chris upptagna.


 197. ulla gustafsson skriver: 21 maj, 2012

  Till #131#.

  Bevare oss från Daniels “nytänk”, – om det resulterar i att få in SH i Kungahuset!


 198. Irena skriver: 21 maj, 2012

  # 138 Madge: I kakafonin här ställer du den intressanta frågan: Är det någon som missunnar henne den kampen?
  Svaret blir, lite överraskande NÄ, jag missunnar henne inte hennes kamp för sitt liv, inte för allt i världen.
  Men kan hon lyckas?
  Jag kommer att tänka på Elvira Madigan och, värre ändå: På Ikaros…


 199. Irena skriver: 21 maj, 2012

  Förresten; Nu är Råttet Mågat! Zäta är inte bjuden, och inte heller Zlatan. Nu skall jag gå in i Republikanska Föreningen! Ses på barrikaderna!


 200. Miayahoo.se skriver: 21 maj, 2012

  Det är klart olämpligt att inbjuda Sofia och Chris.De är i mitt tycke, rätt eller fel ,inte rätt personer att gifta sig med. men jag kanske har fel.MEN jag förstår att de måste inbjudas när man bjuder in Lusse och hennes kille Gustav Thott och ett tiotal Vänner som var med på bröllopet!!Självklart måste sambos gå före men det är det som är felet att personer med deras pengar,rang och boende möjligheter behöver inte vara sambos innan förlovningnen, men kan ta till vara sin tid som singel/särbo, offentliga personer som de är. Jag tror Chris och Sofia har mycket mer gemensamt än med C-P och madeleine.


 201. AFia skriver: 21 maj, 2012

  153

  Är du igång nu igen…….
  Kan du inte höja din nivå och bl. a. använda ett bättre ordval…….


 202. Ronja skriver: 21 maj, 2012
 203. Liv skriver: 21 maj, 2012

  Att ni orkar sprida er negativitet alla ni som ogillar Sofia. Det säger mer om er än om henne! Vi lever inte på medeltiden. Äntligen agerar kungen modernt och visar att kärleken är det viktigaste! Varför ska inte de kungliga få följa sitt hjärta??? De är ju också människor! Den som motsätter sig detta lever i en sagovärld. Tror ni på tomten också?


 204. pererik skriver: 21 maj, 2012

  Apropå Daniels nytänk:

  Har han överhuvudtaget några somhelst befogenheter att införa
  ett “nytänk” i Kungahuset, – isåfall borde han tänka om,
  tror knappast att han med sin bakgrund är kompetent
  att avgöra sådana saker!


 205. Sofia skriver: 21 maj, 2012

  Härligt! Äntligen alla samlade! Vi förlät Mette-Marit och hon har skött sig jättebra. Vi borde då ge Sofia och Chris iallafall en chans. Heja Kungafamiljen! För Sverige- i tiden.


 206. Eva skriver: 22 maj, 2012

  Enligt hovets informationschef Bertil Ternert:

  “– I och med att Sofia ställde krav i veckan på att hon skulle få gå, och att kungen tog ett sent beslut i helgen på att de skulle få komma så har de inte hunnit föra upp varken Chris eller henne på den officiella gästlistan, säger han.”

  Jaha, vad skulle ha hänt annars då, skulle hon ha stoppat Carl-Philip från att gå. Går den stackars karln helt och hållet i hennes ledband. Hur kan man kräva att bli inbjuden till ett kungligt dop? Är inte det otroligt lågt och smaklöst. Om jag inte var inbjuden och behövde ställa krav på att få bli det, då skulle jag inte vilja gå.


 207. Pensionär skriver: 22 maj, 2012

  #141
  Du undrar vem som betalar Sofias hår, kläder och boende. Du svarade själv på frågan. Ja det stämmer kanske att det är vi skattebetalare som betalar – som vi gör för hela kungahuset inklusive Silvias, Victorias och Madeleines kläder, hår och boende. Vad är problemet? Vi betalar även en stor summa av vår skatt till politiker, arbetslösa och sjuka. Glömde du det eller….


 208. ? skriver: 22 maj, 2012

  CP & S blir kung och drottning


 209. christinavideotron.ca skriver: 22 maj, 2012

  Grötchen och Moder Svea. Jag håller helt med det ni skriver.
  I mitt tycke har C-G gjort Sveriges kungahus till en tre rings cirkus.
  Han försöker kanske ta bort intresset för sina kaffeflickor och dylika genom att släppa fram en n..n modell . Jag har aldrig sett en värre pajas.
  Synd att allt detta skall hända under Estelles dop. Det borde vara hennes dag.


 210. hilde skriver: 22 maj, 2012

  Ettersom de er offisielle samboere med en prins og prinsesse er det naturlig at de får en invitasjon til en familiebegivenhet.
  Å være samboere uten å være forlovet er ikke noe nytt i kongehusene. Haakon og Mette-Marit var offisielle samboere for over 10 år siden.
  I deres bryllup fikk også Ari Behn komme selv om han verken var forlovet eller offisielt samboer med M-L.
  Kronprins Felipes norske kjæreste,Eva Sannum, var også gjest i bryllupet.
  Dere henger litt etter i Sverige: Velkommen etter.

  Sofia og Chris skal selvfølgelig ikke representere kongefamilien i dåpen. Antar at de får en plass bak i kirken og ikke framme med sine partnere.
  I framtiden vil både Sofia og Chris bli invitert på barnedåper,konfirmasjoner ,brylluper etc selv om de ikke får noen prins- eller prinsessetittel ved et evt. bryllup.
  De vil alltid være en del av familien Bernadotte.


 211. mona skriver: 22 maj, 2012

  Ni är rätt så fåniga. Sofias modell jobb är det hemskaste som hänt på denna jord enl. vissa moralister.
  Men ni kanske skulle tänka längre än näsan räcker.
  På gäst listan finns Vicky Andren sambo med prinsessans
  Christinas son Gustaf .
  Hon är foto modell det finns avklädda bilder på henne i bikini
  som bara är några trådar. Denna unga dam finns med på den officiella gästlistan. Men ingen av er reagerar.
  Vad är det för skillnad på olika sorters modeller?
  Sofia har aldrig sökt rampljuset, att media skriver om henne
  är ju inget hon bett om, det funkar inte så att man kan beställa
  artiklar, så känd är inte Sofia.
  Men det värsta med alla tanter här är att ni tror på det skvallertidningar skriver. Det finns inte en enda intervju med
  Sofia där hon uttalar sig om sitt samboskap med prinsen.
  Nu är Sofia en av över 400 gäster så TV kommer knappast att visa henne i 1 timme. så ni kan gott titta på dopet.
  En glimt kanske när hon kommer till kyrkan, hon kommer att sitta bland alla övriga gäster inte med kungafamiljen.
  Många av er ser ju på Lets Dance, Topmodel osv. hur kan ni se så mycket naket.
  Föreslår att ni tar på er burka och skygglappar så slipper ni konfronteras med omoralen.


 212. sirkkaliisa skriver: 22 maj, 2012

  Vad roligt och spännande, – idag är det äntligen dags för det efterlängtade dopet!

  Hoppas innerligt det blir Estelles dag, – och framförallt inte en
  dag där SH stjäl föreställningen! Henne lär vi bli fullmatade av
  inom kort och för en lång tid framåt vid förlovningsfesten, prinsessbröllop, bröllopsresa, smekmånad, baler, Nobelfesten, representationer hemma och utomlands, osv. osv….

  Hoppas på en riktigt fin dag för lilla Estelle och hennes föräldrar!


 213. pia skriver: 22 maj, 2012

  142 “Grötchen”. Du uttrycker dig väl och dina synpunkter är helt korrekta. Jag anser f ö att kungahuset är en grupp tjänstemän avlönade av staten. Varken mer eller mindre. Så länge de sköter sig och håller Sveriges rykte i heder får de jobba kvar. Börjar de att ta sig friheter, som kan skada vårt land, så har de inte längre förtroendet och bör avskedas. Så enkelt är det, men jag tvivlar på att kungaparet och deras två yngsta barn inser detta. I vår moderna tid har vi inte längre en kung “av Guds nåde”, som kan styra och ställa som han vill, helt utan folkets godkännande. Tyvärr verkar den stora massan okritiskt svälja det mesta och det verkar göra vår kung “styv i korken”. Sorgligt.


 214. snickarjohn skriver: 22 maj, 2012

  I Svensk Damtidnings kommentarsfält förs en livlig diskussion
  i detta, för så många, så viktiga ämne.
  Eftersom jag aldrig hör detta ämne diskuteras bland mina kollegor,
  släktingar, vänner, grannar eller vid kafebordet intill mitt, undrar jag om frågan är så stor och viktig som man kan fås att tro här.
  Om jag skulle få lust att kasta mig in i debatten någon annanstans,
  vart kan jag vända mig?


 215. Maggan skriver: 22 maj, 2012

  Jag är övertygad om att Madeleine har sagt till sin Silvia att ,jag åker inte på något barndop om inte Chris får följa med, M får allt hon pekar på av Silvia o Kungen i och med det så kunde dom inte hoppa över Sofia. JAG ANSER ATT DET ÄR PÅ TIDEN ATT KUNGEN LÄMNAR ÖVER TILL VICTORIA OCH SJÄLV GÅR I pension och tar SILVIA MED SIG så kan hon hålla på med sitt Childhoods i NY för här hemma gör hon ingen människa glad. Fram med Sofia en underbart vacker tjej som vet vad livet är.


 216. rasmus skriver: 22 maj, 2012

  Både Jill Bernadotte af Wisborg och Älvdals Sofia, ja Sverige provocerar verkligen, och just dessa kvinnor är väl precis vad det svenska kungahuset behöver efter skandalernas år 2010 ?

  Modernt kan hända men knappast något för att vinna åter den tappade respekten för kungahuset.

  Hur Carl XVI Gustaf tänker är svårt att förstå, republikanerna firar säkert, skandalkvinnor av första rang är tydligen det den fina flerhundraåriga traditionen med ett kungahus behöver ?


 217. tinnituss skriver: 22 maj, 2012

  Kom igen nu…mobbing??? Det är fakta…hon har gjort val i sitt liv som inte gör henne lämplig helt enkelt…sen på filmer på speciellt när hon är I finald eller kommer från operna med CP….hon tror verkligen att hon äger världen…vad är det för sätt.. ………och jämföra henne med Mette Marit..??? Va?? Hon är ödmjuk och har aldirg utnyttjat en situation så som SH. Och likaså ni har er a åsikter där ni tycker att SH är himla bra för kungahuset måste vi väl vi andra som inte gillar SH kunna säga så..vi har väl rätt till en åsikt.
  Chris är utbildad och tjänar sina egna pengar vilket gör en enorm skillnad. Och nej…SH har inte grundat nåt välgörenhets projekt hon hoppade på det tåget…sen är hon inte utbildad och tjänar inte några pengar. När höll hon på med sitt välgörenhetsprojekt sist. Vad gör hon hela dagarna?? Nä jag är inte avundsjuk…men kom igen när man tänker på vårt kungahus vill man ha ett leende på läpparna och var stolt…hur stolt kan man bli över detta…och snygg..nä sådär eller hur!! och öppnar hon munnen så rmalar hon på snygghetstrappan oxå…lite självinsikt SH…vi vill inte ha dig helt enkelt…
  och det är tråkigt att hoppas på tråkiga saker…men i smyg hoppas jag att de gör slut….det är tråkigt att känna sånt mörker för någon annan människa men det är så det känns…för SH och för vår framtida monarki om detta fortsätter…


 218. Eva M skriver: 22 maj, 2012

  Mona 213 din kommentar visar hur du gömmer huvudet i sanden Det är STOR skillnad på bikini- eller underklädes och billiga utmanande n-enbilder. När jag började kommentera här höll jag på dina kommentarer tills jag kollade verkligheten bakom de andras kommentarer. Inse verkligheten vi kan inte ha en n-enmodell i kungahuset som representerar Sverige. Paret har blivit isolerade från hans tidigare vänner och kommer så förbli. Vem vill se n-enbilder på sin fru och mamma till sina barn. Om hon inte med familjens samtycke ställt upp på dessa förbaskade bilder hade nog läget varit annorlunda. Jag vill slutligen skriva att jag tyckt mycket om prins Carl-Philip inte lätt vara mellanbarn mellan dessa två starka viljor som systrarna har. Jag hoppas prinsen tänker över ett eventuellt giftemål med Sofia. Vi är många som tycker om prinsen men inser att deras isolerade liv somkommer om dom gifter sig kanske gör att äktenskapet inte håller.


 219. Ansan skriver: 22 maj, 2012

  #215# Pia,

  Håller med dig.Ett kungahus skall uppträda kungligt. Den vändning som kungahuset har fått på senare tid är ett kändisskap på dokussåpa-nivå. Mycket beklagligt. Kungahuset har i ett nafs förlorat sin nimbus och mycket av sin trovärdighet.

  Kungahuset måste följa med sin tid och förnya med jämna mellanrum. Men detta måste ske med klokskap. Finns det inga rådgivare kvar på slottet?
  Det handlar inte om ifall CP ska få sin dam utan på sättet som detta ska hanteras. Hur hovet numera hantera viktiga frågor är bara att beklaga. Antagligen för att de själva har gett upp.Kungahusets tjurskallighet leder inte till svenska folktes hjärta.


 220. babz skriver: 22 maj, 2012

  Vilken pinsam tillställning detta dop kan bli. Härligt ändå att det är högst frivilligt att se TV-sändningen. Vädret är underbart och en promenad i solen är att föredra.


 221. Emma_H skriver: 22 maj, 2012

  Kungens lilla piga_#190-medFELaktigtpåstående:
  “…varken prinsessan Madeleine eller prins Carl-Philip är tronföljare, vilket kronprinsessan är…”

  OBSERVERA…detfinnsidagtotalt4styckenTRONFÖLJAREtillCGB
  de3imyndigålderharsammaansvar&skyldigheter-oavsettköplatsnr
  mycketberoendepåattköplatsordningenkanförändras
  alla3måsteageralikvärdigt&varabereddattfåryckainiCGBsfrånvaro


 222. Irena skriver: 22 maj, 2012

  Emma_H; Varför använder du inte mellanslag?


 223. mona skriver: 22 maj, 2012

  Alla ni som uttalar er om Sofia hur kan ni veta så mycket?
  Sofia har absolut ingen som helst skyldighet att redovisa sitt liv.
  Vad gör ni själva som har tid att sitta och skriva här hela dagarna. Ni vet inte hur Sofia tas emot i Carl Philips vänkrets
  eller i kungafamiljen allt är bara spekulationer från elaka,
  bittra mobbande moral predikanter.
  Varför upprör denna unga dam er så mycket, det finns ju så oändligt mycket annat att vara upprörd över,massarbetslöshet,
  sjukförsäkringen, miljön osv.
  Gör något vettigt istället för att lägga er i det ni inte har med att göra.


 224. Emma_H skriver: 22 maj, 2012

  Irena,dessvärre_har_mellanslagstangenten_upphört_att_fungera
  vore_mkt_tacksam_för_tips_omnånvethurmanfixartilldet…


 225. Medeachintoh.blogspot.se skriver: 22 maj, 2012

  Måste iallafall säga att Carl Philip är visst tronföljare om Kronprinsessan Victoria avgår.
  Bryr mig inte om n-enbilderna på Sofia,det som stör mig är hennes falska välgörenhetsaffärer!Hur kan en vanlig tjej utan arbetslivserfarenhet eller kunskap med studier ha välgörenhet?
  Och glöm inte,Sofia har kommit långt på sina bilder med kungahuset har en pinuppa före!Prinsessan Lilian uppträdde som n-endansös.Kunde homn framträda som prinsessa kan nog Sofia.Om hon slutar med sitt välgörande!
  Och vad värre är.denna människa Jill Bernadotte.Har ni sett människan på facebook?
  Nu ser jag fram emot dopet! Solen skiner och alla är glada!


 226. Desiréesvenskdam.se skriver: 22 maj, 2012

  #224 Mona det du skriver verkar passar på dig. Varför är du så upprörd över att vi inte vill ha en fd utvikningsbrud som representant för svenska folket. C-P får gärna gifta sig med henne, de verkar passa bra ihop, men som prinsessa vill vi inte ha henne.

  #220 Alldeles rätt, Ansan!


 227. annchi skriver: 22 maj, 2012

  Skulle oxå gå på dopet om jag blev inbjuden.
  Varken Sofias eller Chris “fel”. Utan de som bjudit in dom.
  Stor trängsel vid Republikanska Föreningens port!!!


 228. Kajsa skriver: 22 maj, 2012

  208:an Bra snacka om att känna sig välkommen. Men SH har inte den självinsikten.


 229. cilla skriver: 22 maj, 2012

  Det är dags att slopa hovetiketten. Hans majestät konungen vrider och vänder och tänjer på den precis som han behagar.


 230. mona skriver: 22 maj, 2012

  Jag är upprörd på er som mobbar, jag har inga åsikter om Sofias liv. Blir bara så arg på mobbning av en för helt okänd person.
  Det är oerhört fult att kommentera utseende, klädsel,
  personlighet.


 231. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 22 maj, 2012

  # 231. mona.

  “Det är oerhört fult att kommentera utseende, klädsel,
  personlighet.”

  Säg det till panelen på Aftonbladet Live som hyllar Sofias klädsel, utseende och leende, men inte har något positivt att säga om självaste prinsessan Madeleine(!)


 232. AFia skriver: 22 maj, 2012

  231

  Du är likadan själv……..
  Höj din nivå och lev som du lär. Kritisera inte andra för det som du gör själv…….. det är patetiskt.. ändra dig….


 233. Trött på spektaklet skriver: 22 maj, 2012

  231 Mona

  Sofia är knappast en okänd person som levt ett helt vanligt liv! Hon har gjort sitt bästa för att slå igenom genom nakenfotografering sedan hon var 15 år!

  Knappast en förebild och knappast en representant för Sverige!!

  Det är inte fråga om mobbing utan att hon har gjort bort sig för resten av sitt liv hur hon levt de senaste 10-15 åren! Ingen normal vettig familj skulle låta sin son gifta sig med en utvikningsbrud!!

  Men kungen tror ju att det bara är att vända blad! NOT!!


 234. Trött på spektaklet skriver: 22 maj, 2012

  216 Maggan

  Du drömmer!


 235. mona skriver: 22 maj, 2012

  #234 Vi har många modeller i landet så du menar att alla dessa tjejer är singel? jag tror inte att vuxna barn år 2012 behöver
  tillstånd av föräldrarna för att gifta sig.

  varför är så många utvikningsbrudar så populära att gifta sig med
  jo dom är vackra, en man känner sig stolt om han lyckas många en bimbo.


 236. Ansan skriver: 22 maj, 2012

  #236# Mona,
  Nu får du väl börja tänka själv och inte bara gå till försvar. Hur vanligt är det att unga tjejer viker ut sig på internet och sedan blir populära att gifta sig i “upphöjda” positioner?

  Det finns många korkade men . Men de är inte så korkade så att de gifter sig med utvikningsbrudar, för när det är dags för giftemål brukar de också använda hjärnan. Rättar mig om jag har fel och kom då gärna med exepel som stödjer vad du säger.

  Jag är själv mamma till två ungdom (en tjej & en kille). Har haft mycket att göra med ungdomar. Har aldrig i något sammanhang stött på en enda med SH-liknande bakgrund. Så svårt borde det därför inte vara för HP att höja nivån en bit. Kom inte och säg att SH är snäll för det är en ko också. Det är en fråga om lämplighet för en officiell position.


 237. MaryK skriver: 22 maj, 2012

  # 2 KATARINA:
  Hva mener du med at hun bør “hålla låg profil”
  Men da bør hun vel helst
  ¤ ikke synes
  ¤ fjerne sine bryster (også jeg har bryster),
  ¤ ikke le
  ¤ ikke se “sur ” ut
  ¤ ikke se på kamera
  ¤ ikke se søt ut
  ¤ ikke ha for stilig outfit
  Hvordan bør hun framstå da?


Annons

Laddar