Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar - Sofia och Chris kommer till dopet

21 maj, 2012, 09:17 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Nu är det bekräftat – prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist och prinsessan Madeleines pojkvän Chris O’Neill kommer på prinsessan Estelles dop.

Förändringens vindar blåser i det svenska kungahuset. Christopher O´Neill och Sofia Hellqvist är bjudna till dopet, bekräftar hovets informationschef Bertil Ternert för Svensk Damtidning. I de kungliga sammanhangen brukar aldrig en sambo få gå på några officiella tillställningar före det att en förlovningsring sitter på fingret. Under morgondagens dop förändras denna oskrivna regel.

Annons

Kungen beslutar

– Jag kan bekräfta att de är bjudna till dopet och jag ser inget konstigt i detta. Dessa två personer bor på samma adress som en prins och en prinsessa, säger Bertil Ternert, och fortsätter med att förklara vem som tagit beslutet:

– Eftersom det är ett officiellt dop är det alltid kungen som ytterst beslutar detta, säger han.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Om detta betyder att två förlovningar stundar vill Bertil Ternert inte kommentera.

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures och Kate Gabor/Kungahuset.se

Läs även:

Annons