Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Tråkiga nyheter om prinsessan Sofia

04 jun, 2024, 16:00 
Prinsessan Sofia
TT
Hovet bekräftat de tråkiga men väntade nyheterna om prinsessan Sofia.
Annons

Nationaldagen brukar vara en hektisk dag för de kungliga. I år är inget undantag.

I den kungliga kalendern kan man läsa att både kungen och drottningen och kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer att tillbringa större delen av dagen utanför Stockholm. Kungen och Silvia ska närvara vid ett firande i Pajala, medan Victoria och Daniel ska till Nykvarn. Sedan kommer de att sammanstråla på Skansen, för ett officiellt högtidlighållande.

Här överraskar Estelle alla!Brand logo
Här överraskar Estelle alla!

Hovets tråkiga nyheter om prinsessan Sofia

Med tanke på att dessa fyra är utomsocknes på förmiddagen och eftermiddagen, så var de borträknade från att kunna arrangera Öppet slott. Det var ett uppskattat inslag i fjol, när Victoria och Daniel öppnade dörrarna till Kungliga slottet och erbjöd fri entré till slottets salar, museer, utställning och aktiviteter.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är i stan, men kommer inte att vikariera. Ett tråkigt besked för alla som fick blodad tand förra gången!

– I år arrangeras inte Öppet slott på Kungliga Slottet, bekräftar hovets informationsavdelning för Svensk Dam.

Victorias fina tal – som vi inte får höra igen

Förra gången hälsade Victoria besökarna välkomna med ett fint tal:

Varmt välkomna till Kungliga slottet!

Vad roligt att ni är så många som kommit hit, i dag på Sveriges nationaldag! Firandet här är en tradition som min familj och jag sätter stort värde på.Kungen och Drottningen besöker idag Strängnäs, där Gustav Vasa valdes till kung för 500 år sedan, den 6 juni 1523. I år – 2023 – har vi alltså ett jubileumsår som vi uppmärksammar på olika sätt.

Så mycket av vår svenska historia och vårt fantastiska kulturarv finns ju samlat just på de kungliga slotten. Jag är väldigt glad att vi kan tillgängliggöra det – och att vi i dag får bjuda in er hit.

Vi hoppas att ni alla, både barn och vuxna, ska få en härlig dag.Med dessa ord öppnar vi nu portarna till Kungliga slottet och hälsar er alla varmt välkomna!

Annons