Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Trista beskedet bara dagar före Daniels stora fest

08 nov, 2023, 10:00 

Prins Daniel har nåtts av ett tråkigt besked.

Annons

När kungen firade 50 år på tronen fick prins Daniel kliva åt sidan. Samma dag var det hans födelsedag, som markerade att han fyllde 50 år, och trots den stora dagen var det kungen som stod i fokus.

Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relationBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relation

Men kungafamiljen har så klart inte glömt bort Daniel. På lördagen den 11 november kommer han att firas ordentligt på kungliga slottet, med familj, vänner och släktingar på plats.

Räkna också med att kronprinsessan Victoria har planerat något alldeles särskilt för sin älskade make – och det lär bli en hel del överraskningar och spännande händelser för alla.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Lördagen den 11 november kommer prins Daniel firas stort på kungliga slottet.

Tråkiga beskedet inför festen

Dessvärre får Daniel fira 50 år utan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. De har inte möjlighet att lämna Florida för att ta sig till den stora festen och hylla den erfarna prinsen.

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar för Svensk Damtidning att hela Florida-familjen är kvar i USA och missar firandet.

– De bor i USA och anledningen är dels att de var hemma nyligen, dels att det är en lång resväg. De har gratulerat prinsen när de var i Sverige senast. Tyvärr har de inte möjlighet att närvara på den här festen.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer inte till festen.

Daniel vill fira privat

Exakt hur Daniels firande kommer att bli eller se ut är oklart. Han har själv valt bort en offentlig fest för att kunna fokusera på ett privat med sina nära och kära.

– Det är en privat fest som äger rum på kungliga slottet. Prinsen har önskat att ha en större men privat fest, säger Margareta Thorgren.

Ja, det vi alla fall kan räkna med att det är många som kommer vara på plats i kungliga slottet för att fira den 50 år gamla prinsen!

Foto: TT

Annons