Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Victorias och Daniels familjebeslut efter alla frågor

12 maj, 2024, 17:00 
Nu vet vi hur det ligger till.
Annons

Samtidigt som kronprinsessan Victoria är tvåbarnsmamma har hon också ett stort ansvar som tronarvinge. Arbetsbelastningen blir också bara tyngre med åren – det är ju hon som en dag ska bli vår nya drottning.

Victoria och Daniel är bra på att bolla livet som föräldrar, och hårt arbetande kungligheter. Men ibland tvingas de kompromissa – som nu.

Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!Brand logo
Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!

Trista beskedet till prinsessan Estelle

Under lördagen befann sig kronprinsessan Victoria i Malmö för att heja fram en vinnare i Eurovision song contest. Det var länge ett hemlighetsmakeri kring Victorias närvaro.

– Det här är världens största sångtävling och den äger rum i Sverige. Utifrån det finns det en planering att någon från kungafamiljen kommer att närvara, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Annons

När Aftonbladet först avslöjade att det skulle bli kunglig närvaro på Eurovision sade en källa till tidningen att planen var att hela familjen – även prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle – skulle dyka upp.

Men bara dagar innan finalen kom det nya beskedet: Victoria åker ensam.

Skånes landshövding Annelie Hulthén, SVTs vd Hanna Stjärne,kronprinsessan Victoria och kulturminister Parisa Liljestrand
Victoria fick sällskap av Skånes landshövding Annelie Hulthén, SVTs vd Hanna Stjärne,kronprinsessan Victoria och kulturminister Parisa Liljestrand.Andreas Hillergren/TT

Hovet bekräftar kronprinsessparets familjebeslut

Så blev det också, och Victoria var den enda kungligheten på plats. Med en videohälsning från slottet hälsade hon alla välkomna till Sverige och önskade deltagarna lycka till, och hon kunde senare skymtas i publiken.

Så vart var Estelle och Oscar då? Estelle är ju som bekant ett stort Marcus och Martinus-fan, och skulle såklart helst vilja göra sin mamma sällskap.

Men inte ens kungligheter kan vara på två platser samtidigt.

För Expressen berättar hovet om Victorias och Daniels familjebeslut:

”Prinsessan Estelle spelar i en idrottsturnering denna helg. Prins Daniel och prins Oscar är därför med prinsessan på denna”, skriver hovets biträdande informationschef Johan Tegel till tidningen.

Foto: TT

Annons