Hovet berättar: Därför har inte kungaparet träffat Greta Thunberg

Hovet berättar: Därför har inte kungaparet träffat Greta Thunberg
Greta Thunberg befinner sig just nu på andra sidan Atlanten, och trots att hon träffat både påven och Barack Obama har hon inte fått någon inbjudan till det svenska kungahuset – ännu.
Annons

Greta Thunberg är bara 16 år men har hunnit med att träffa påven, Barack Obama, talat i FN och blivit utsedd till en av världens 100 mest inflytelserika människor. Listan är lång! Även kungligheterna fascineras av Greta, Harry och Meghan har hyllat henne på Instagram flera gånger och drottning Silvia har sagt att Greta är en underbar röst i debatten.

Drottning Silvia beundrar Greta

Men ingen i svenska kungafamiljen har träffat Greta Thunberg ännu. Inte ens drottning Silvia, som uttryckt hur mycket hon beundrar Greta.

Annons

– Jag tycker att det är en spännande rörelse och att det är fantastiskt att så många lyssnar på henne. Hon är en underbar röst i debatten. Det är unga människor som visar oss vad vi måste göra. Jag beundrar henne, sa drottningen under en pressträff i Irland.

Greta Thunberg

Annons

Just nu är det ganska svårt att träffa Greta, med tanke på att hon befinner sig i USA och kommer göra det hela hösten. Men det finns stora chanser att Greta kan få en inbjudan till kungliga slottet när hon är tillbaka i Sverige.

Annons

– Greta Thunberg befinner sig i USA just nu. Därför får vi återkomma längre fram med eventuella inplanerade möten med kungafamiljen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Hovet berättar: Därför har inte kungaparet träffat Greta Thunberg”

 1. Desirée skriver: 27 september, 2019

  Varför inget reportage om kungaparets besök i Småland igår? Ni skriver för mycket om de engelska kungligheterna, tjatigt om Megan Harry Beatrice mfl. Skriv om de svenska framförallt!


  1. Emma Sanderberg skriver: 27 september, 2019

   Det kommer en artikel ikväll!


 2. Cecilia skriver: 27 september, 2019

  Mycket få undrar, denna lilla ”hysteri” är ohälsosam och ineffektiv.


 3. Olle Hollertz skriver: 28 september, 2019

  Sedan förra sommaren har jag minst 4 gånger skickat frågor och förslag till Hovets hemsida, men ännu inte fått något svar, fast så utlovas på hemsidan.
  Mitt förslag är att med tanke på exemplets makt, borde Kungahuset avstå från transporter med fossilbränsle beroende farkoster, dvs flyg, båtar och bilar. Alla har inte de förutsättningar som Kungahuset, dvs. tid och pengar.
  Jag vet också att Kronprinsessan satt längst fram på Vetenskapsakademien och lyssnade på Prof. Kevin Andersons kärva budskap.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar