Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet berättar: Därför har inte kungaparet träffat Greta Thunberg

27 sep, 2019, 07:00 
AvEmma Sanderberg
Greta Thunberg befinner sig just nu på andra sidan Atlanten, och trots att hon träffat både påven och Barack Obama har hon inte fått någon inbjudan till det svenska kungahuset – ännu.
Annons

Greta Thunberg är bara 16 år men har hunnit med att träffa påven, Barack Obama, talat i FN och blivit utsedd till en av världens 100 mest inflytelserika människor. Listan är lång! Även kungligheterna fascineras av Greta, Harry och Meghan har hyllat henne på Instagram flera gånger och drottning Silvia har sagt att Greta är en underbar röst i debatten.

Drottning Silvia beundrar Greta

Men ingen i svenska kungafamiljen har träffat Greta Thunberg ännu. Inte ens drottning Silvia, som uttryckt hur mycket hon beundrar Greta.

– Jag tycker att det är en spännande rörelse och att det är fantastiskt att så många lyssnar på henne. Hon är en underbar röst i debatten. Det är unga människor som visar oss vad vi måste göra. Jag beundrar henne, sa drottningen under en pressträff i Irland.

Greta Thunberg

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Just nu är det ganska svårt att träffa Greta, med tanke på att hon befinner sig i USA och kommer göra det hela hösten. Men det finns stora chanser att Greta kan få en inbjudan till kungliga slottet när hon är tillbaka i Sverige.

– Greta Thunberg befinner sig i USA just nu. Därför får vi återkomma längre fram med eventuella inplanerade möten med kungafamiljen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons