Hovet berättar: Madeleine är tillbaka i USA

Efter en sommar i Sverige är nu familjen åter på amerikansk mark. Prinsessan Madeleine har hunnit med mycket i Sverige under semestern, se en sammanfattning här!

Prinsessan Madeleine och hennes familj har tillbringat en stor del av sommaren hemma i Sverige. Den 2 juni flög Madeleine tillsammans med lilla prinsessan Adrienne till Sverige. Vistelsen inleddes med ett boksläpp av Madeleines bok “Stella och hemligheten” på Junibacken den 3 juni. Chris O’Neill, prinsessan Leonore och prins Nicolas stannade kvar i USA ytterligare en vecka innan de planerade att göra Madeleine sällskap i Sverige.

Prinsessan Madeleine på Junibacken

Prinsessan Madeleine under boksläppet på Junibacken.

Den 6 juni var det sedan dags för nationaldagsfirande. Först var tanken att Chris O’neill skulle vara med, men i sista stund ändrades planerna. Prins Nicolas och prinsessan Leonore hade nämligen drabbats av öroninflammation med hög feber och det var inte lämpligt för dem att flyga just då. Men Madeleine gjorde självklart resten av familjen sällskap, till mångas glädje!

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia på nationaldagen.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia på nationaldagsfirandet.

När det var dags för bankett på slottet med anledning av Sydkoreas presidentpars statsbesök så var äntligen Chris O’Neill på plats. Det lyste verkligen om paret när de gick in tillsammans!

Madeleine och Chris

Sedan passade Madeleine på att besöka organisationen Min stora dag, som hon varit beskyddare för sedan 2001. Under besöket träffade Madeleine organisationens medarbetare och hade ett samtal med generalsekreteraren Jennifer McShane. Madeleine uppmärksammade besöket via sin Instagram.

Dagen efter besöket på Min stora dag, valde hon att hälsa på hos organisationen Maskrosbarn. Childhood har stöttat Maskrosbarn sedan 2010. Även detta besök uppmärksammade Madeleine på Instagram.

Tanken från början var att Madeleine och barnen skulle tillbringa en längre tid i Sverige under sommaren, medan Chris skulle varva Sverigevistelsen med olika jobbuppdrag runt om i världen. Men den 14 juli deltog både prinsessan och hennes man vid firandet av kronprinsessan Victoria.

Madeleine och Chris

Madeleine och Chris på Victoriadagen.

Bara fyra dagar efter firandet åkte prinsessan Madeleine och drottning Silvia till Dalarö för att delta i vännen Anki Wallenbergs begravning. Någon vecka senare fick vi veta att Madeleines svärmor, Eva O’Neill, var på besök på Solliden och njöt av den svenska sommaren. Prinsessan Madeleine har sedan dess befunnit sig i Sverige och säkert passat på att umgåtts med kompisar i Stockholm och hittat på aktiviteter med barnen.

Sommaren i Sverige är över

De verkar verkligen haft en fantastisk sommar i Sverige och fått umgås med nära och kära. Men allting har ett slut och nu i veckan lämnade familjen Sverige för den här gången och flög tillbaka hem till Florida.

– De är åter i USA, berättar Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Men det dröjer inte länge innan prinsessan är tillbaka i Sverige. I slutet av september är det dags för bokmässan i Göteborg och där kommer Madeleine vara med i ett seminarium med anledning av sin bok.

 

Foto: TT