Silvias oro för medarbetarens allvarliga hälsotillstånd

drottning silvias oro för michael bjerkhagen

En av kungafamiljens medarbetare har drabbats av en hjärtinfarkt. Nu berättar hovet hur de reagerade på den otäcka händelsen.
7 saker du inte visste om drottning Silvia
Slå på ljud

Hovpastorn Michael Bjerkhagen, 53, fick, under hemska förhållanden, uppleva hur skört livet kan vara. Under lördagen, den 1 februari, drabbades han av en hjärtinfarkt och fick åka med ilfart till sjukhuset. Det började med ett tryck över bröstet och ganska snabbt konstaterade läkarna infarkten. Som tur var fick Michael den vård han behövde och efter några tuffa dagar är han nu hemma igen.

Michaels tillstånd var akut

Michael har själv beskrivit skräckupplevelsen på sin privata Facebooksida.

– I lördags, den 1 februari, åkte jag in akut till S:t Görans sjukhus. Jag hade ett tungt tryck över bröstet och svårt att andas. Efter undersökningar misstänkte läkarna hjärtinfarkt och jag i ambulans till Nya Karolinska sjukhuset där hjärtinfarkten säkerställdes samt åtgärdades genom en så kallad ballongvidgning av det kranskärl som förorsakat infarkten. Jag har fått adekvat medicinering och eftervård på NKS samt vid hjärtintensiven på S:Görans sjukhus.

“Väldigt tråkigt”

Alla i kungafamiljen har en nära relation till Michael, som har varit med dem på otaliga bröllop och dop. Vi vänder oss därför till hovet för att fråga hur de har reagerat på hovpastorns allvarliga hälsotillstånd.

– Kungafamiljen fick kännedom om detta under helgen, och självklart tycker de att det är väldigt tråkigt. De hoppas att han mår bra efter omständigheterna och nu får tid på sig att samla kraft, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Inlägget på Facebook avslutas med att Michael lugnar sina vänner med att skriva att han mår bättre. Samtidigt som han tackar för all omtanke och värme.

– Jag har blivit dragen ur ur dödens käftar och känner djup tacksamhet. Tack för all omtanke och värme. Livet är skört men samtidigt fantastiskt och rikt med så många fina vänner! Nu är mitt fokus; framåt, kostomläggning, på sikt ännu hårdare träning, vara ännu mer selektiv och skilja mellan kvalitet och kvantitet i alla avseenden. Snart ser ni mig “up and running”. Gud tycks behöva mig ett tag till.

Foto: TT