Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar! Så stöttar Silvia efter oväntade skilsmässan

04 apr, 2019, 14:45 
Ellen Myrgård Lindén
drottning silvia patrick sommerlath
Den sorgliga separationen i den svenska kungafamiljen skakar många. Under onsdagen gick handlingarna igenom och skilsmässan är ett faktum.
Annons

Han är doldisen som har funnits i den kungliga kulissen i över 30 år. Och han har en alldeles speciell relation till Victoria, Carl Philip och Madeleine. Men den som känner honom allra bäst är nog ändå Silvia. Efter skilsmässan stöttar nu drottningen sin kära släkting.

Kungabarnens kusin Patrick Sommerlath, 48, var bara 15 år när han flyttade till Stockholm från Paris. Efter föräldrarna Walthers och Michelles skilsmässa behövde Patrick en nystart i livet och tryggheten fann han hemma hos faster Silvia på Drottningholm. Och hon är fortfarande en otroligt viktig person i hans liv.

Silvias stöd betyder otroligt mycket

Förra året ansökte Patrick och hans hustru Maline Sommerlath om skilsmässa och igår, den 3 april, gick handlingarna igenom. Nu är de skilda.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Drottningen finns som stöd för sin brorson och hans barn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

patrick sommerlath student drottning silvia
Patrick Sommerlath tog studenten år 1990. Och den första grattiskramen fick han förstås av faster Silvia!

Patrick och Maline träffades på en fest hos en gemensam vän för 16 år sedan och gifte sig i Paris år 2011. Vid första mötet kom de snabbt fram till att de båda var egenföretagare och samtalsämnena ville aldrig ta slut. När Patrick träffade Maline hade han redan sonen Leopold från ett tidigare äktenskap med skådespelerskan Camilla Lundén och år 2008 föddes deras gemensamma barn, tvillingdöttrarna Chloé och Anaïs, 11. I tingsrättens handlingar står att läsa att paret har begärt gemensam vårdnad om barnen.

Familjen Sommerlath har tidigare varit bosatta på Slottsbacken men nu är det endast Maline som står skriven på den adressen. Patrick står istället folkbokförd på en lägenhet i Norra Djurgårdsstaden. Båda två har nära till Franska skolan, på Östermalm, där döttrarna spenderar sina dagar.

patrick sommerlath drottning silvia maline sommerlath
Senast paret Sommerlath visade upp sig i ett offentligt sammanhang var vid prins Gabriels dop, december 2017.

Läs mer

Foto: TT

 

Annons