Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bryter mot regeln – för att skydda kronprinsessan Victorias och prins Daniels äktenskap

20 jun, 2023, 21:24 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Hovet har gjort allt för att skydda kronprinsessan Victorias äktenskap med prins Daniel.

Annons

Det rycks mycket i kungafamiljen. Svenska folket är nyfikna på nästan allt som rör kungen, kronprinsessan Victoria, drottning Silvia, prinsessan Madeleine och resten. Det har skrivits ett oräkneligt antal artiklar om dem, och i princip hela deras liv har kartlagts, nagelfarits och varit föremål för spekulationer.

Men var sätter hovet egentligen gränsen? Vilka frågor vägrar de svara på?

Ärtsoppa – Victorias & Daniels speciella kärleksrättBrand logo
Ärtsoppa – Victorias & Daniels speciella kärleksrätt

Frågan hovet vägrar svara på

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Hovet gör allt för att skydda relationen!

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall har bevakat den svenska kungafamiljen i decennier. Han har handskats med hovet, ställt tusentals frågor till Elisabeth Tarras-Wahlberg, Bertil Ternert, Nina Eldh, Margareta Thorgren och alla andra informationschefer som genom åren skött kommunikationen mellan kungahuset och pressen.

Annons

Han vet när han brukar få kalla handen.

– Det gäller framför allt den privata sfären. Det kommenterar man aldrig. Man pratar inte om privata resor som kungligheterna gör, till exempel. Man vill inte ens säga vad kungligheterna har för favoriträtt. Och jag tror inte att det handlar om att upprätthålla något slags mystik. Det är mer så, att när du är så pass offentlig så är du mån om att hålla det lilla, lilla privata du har hemligt, säger Johan T.

Det finns dock ett viktigt undantag, bekräftar Johan T. Ett tillfälle då hovet valde att bryta mot sina egna regler.

Hovet gör allt för att skydda kronprinsessan Victorias äktenskap

Den 19 februari 2022 gick kronprinsessan Victoria och prins Daniel ut med en gemensam dementi. Ryktesspridningen om deras äktenskap hade gått för långt och man kände sig tvingade att agera.

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.”

Det här var ett paradigmskifte, menar Johan T.

– Det var banbrytande. Och samtidigt uppseendeväckande, säger han.

Annons