Hovet: Då kommer prinsessan Madeleine hem till Sverige igen

prinsessan madeleine kommer hem till sverige nationaldagen

När kommer prinsessan Madeleine hem? Det är en fråga vi har fått många gånger de senaste dagarna. Och nu har vi svaret!

Det är som att något saknas när prinsessan Madeleine inte är med vid de kungliga familjehögtiderna. Kungafamiljen känns helt enkelt inte riktigt fulltalig utan henne. Men nu är vår egen Florida-prinsessa på väg tillbaka till Sverige, med sin Chris och barnen Leonore, 5, Nicolas, snart 4, och Adrienne, 1, plus en stor packning. Om bara några dagar landar hon på Arlanda med hela sin familj.

Madeleines barnbok “Stella och hemligheten” lanseras

Prinsessan Madeleine med blommor i håret vid Adriennes dop.

Den 4 juni släpps prinsessan Madeleines barnbok.

– Prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige i nästa vecka med familjen, och sedan stannar de över sommaren, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

– Det första som väntar är att hon ska lansera sin barnbok och sedan ska hon vara med vid Nationaldagsfirandet den 6 juni.

Kungafamiljen samt Chris O'Neill vid nationaldagsfirandet på Kungliga slottet.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Madeleine med sin Chris.

Både Madeleine och sonen Nicolas fyller år i juni

Margareta Thorgren berättar att familjen kommer att bo i våningen i Kungliga Hovstallet, innan de fortsätter ner till Solliden senare i sommar. Men dessförinnan kommer vi att få se mer av prinsessan Madeleine.

– Ja, hon kommer att ha ytterligare officiella uppdrag i juni. Vad det handlar om får vi återkomma till.

Dessutom blir det svensk midsommar och svenskt födelsedagsfirande både för Madeleine själv, som fyller 37 den 10 juni, och för hennes son prins Nicolas, som blir fyra år den 15 juni.

Prins Nicolas och prinsessan Leonore vid poolen i Miami.

Prins Nicolas och prinsessan Leonore plaskar i poolen.

Senast prinsessan Madeleine var i Stockholm var i början av februari, i samband att drottning Silvias välgörenhetsorganisation World Childhood Foundation firade sitt 20-årsjubileum. Då var Madeleine värdinna vid den glammiga insamlingsmiddagen som drog in 8 miljoner kronor till utsatta barn.

Lovisa de Geer, Louise Gottlieb, Katarina von Horn och prinsessan Madeleine vid insamlingsmiddagen för Childhood.

Det blev åtta miljoner till Childhood. Från vänster Lovisa de Geer, Louise Gottlieb, Katarina von Horn och prinsessan Madeleine.

Men hon hann också ha de sista mötena innan hennes barnbok Stella och hemligheten gick i tryck. Och ett av besluten som hon fattade sticker ut: på bokomslaget står hon inte som prinsessa, utan bara som Madeleine Bernadotte.

Prinsessan Madeleines barnbok Stella och hemligheten som ges ut av Bonnier Carlsen, i samarbete med World Childhood Foundation. Bakom boken står prinsessan Madeleine, Karini Gustafson-Teixiera, Marie Oskarsson samt illustratören Stina Lövkvist.

Omslaget är det enda vi har fått se, än så länge. Stella och hemligheten ges ut av Bonnier Carlsen, i samarbete med World Childhood Foundation, och målgruppen är barn i lågstadieåldern. Vid sin sida prinsessan Madeleine haft goda vännen Karini Gustafson-Teixiera, barnboksförfattaren Marie Oskarsson som hjälpt till med texten och illustratören Stina Lövkvist som har skapat bilderna.

Foto: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna, Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna, TT, World Childhood Foundation.