Hovet: Därför dementerade vi skilsmässoryktena kring Daniel och Victoria

16 dec, 2022, 18:32 

Nu förklarar kungahuset varför man gick ut och offentligt dementerade skilsmässoryktena kring kronprinsessan Victoria och prins Daniel i början av året.

Annons
3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena
3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena

2022 har varit ett väldigt händelserikt år för kungafamiljen. Det har involverat allt ifrån resor och festligheter till svåra situationer.

I SVT:s Året med kungafamiljen får vi se en summering av allt som hänt kring familjen i år: Både toppar och dalar.

Bland annat tar man upp kungahusets hantering av skilsmässoryktena kring kronprinsessan Victoria och prins Daniel i början av året.

Hovet: Därför dementerade vi skilsmässoryktena kring prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Kungahuset kommenterar vanligtvis inte rykten, men den 19 februari i år gjorde man en tydlig markering, när följande uttalande publicerades på Instagram:

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.”

Annons

I Året med kungafamiljen förklarar hovets informationschef Margareta Thorgren varför man valde att gå ut och dementera ryktena.

– Det höll på i ungefär 14 dagar. Där kom vi till någon form av brytpunkt där vi märkte att de här ryktena, falska ryktena, som framförallt var i sociala medier, de fick en ny snurr och stannade inte av, säger Margareta Thorgren i programmet och fortsätter:

– Då valde vi att gå ut med en offentlig dementi ifrån kronprinsessparet. Och syftet med det var ju att få slut på de här falska ryktena och sen naturligtvis att värna familjen.

Uttalandet på Instagram möttes av hyllningar från svenska folket. I skrivande stund har inlägget gillats över 125 tusen gånger och kommenterats av över 7 000 personer.

Året med kungafamiljen sänds i SVT klockan 20.00 tisdag 20 december och finns tillgängligt på SVT Play från 02.00 samma dag.

Året med kungafamiljen SVT 2022
Hovet gick ut och dementerade skilsmässoryktena om Victoria och Daniel för att värna familjen, berättar hovets informationschef i SVT:s Året med kungafamiljen.
Annons