Hovet: Därför har Sofia så få prinsessuppdrag

Varför ser vi så lite av prinsessan Sofia? Det är en fråga som vi på Svensk Dam får ofta just nu – och här kommer svar från hovet.

I höst har vi bara sett prinsessan Sofia på kungligt uppdrag vid några enstaka tillfällen – som när Riksmötet öppnade i början av september. Och i onsdags fick vi en glimt igen, när hon och prins Carl Philip var med på ett seminarium om dyslexi på Stockholms universitet.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på centret för forskning om hjärnans funktion och struktur på Stockholms universitet..

Sofia och Carl Philip fick veta mer om universitetets hjärnforskning.

Kvällen ägnade prinsessan Sofia sedan åt möte med sitt kvinnliga nätverk, Sofianätverket, som du kan läsa om här. Men nu har hon nästan tomt på kungliga uppdrag, det finns bara två listade i hovets kalender på hela hösten:

– Prinsessan Sofia jobbar mycket för Prinsparets stiftelse och med Project Playground. Och det är inte alltid som det syns i hovets kalender, säger hon till Svensk Damtidning.

Prinsessan Sofia fokuserar på stiftelsen – och barnen

Stiftelsen – som arbetar mot hat och mobbning på nätet och för att öka respekten och förståelsen för personer med dyslexi – har sitt kontor på Kungliga slottet Och här ser vi prinsessan Sofia i aktion, vid ett bakom-kulisserna-möte som hon hade på slottet för drygt en vecka sedan:

– Planerar och utvärderar kommande projekt med vår stiftelse. Mycket spännande händer i höst! skriver prinsessan Sofia i inlägget som publicerades på Instagram.

Annars tar förstås barnen mycket av hennes tid. Prins Alexander är tre och prins Gabriel är två.

Prinsessan Sofia med prins Alexander och prins Gabriel och hunden Siri.

Riskakor, hundar och barn. En bild av prinsessan Sofias vardag just nu!

Foto: TT, Instagram.