Hovet kommenterar Sofias kalender – som gapar tom

prinsessan sofia prins carl philip

Den kungliga kalender gapar tom – Sofia arbetar istället med sitt gamla hjärteprojekt.

Sofia lyser med sin frånvaro. Den senaste månaden har prinsessan endast haft tre uppdrag inplanerade i den kungliga kalendern. Mötet med journalisten Katarina Wennstam, en församlingsafton på slottet och Riksdagssupén i torsdags. Men det betyder inte att hon har tagit ledigt större delen av månaden.

– Prinsessan Sofia arbetar ständigt. Hennes arbete sker dock inte alltid i offentligheten, konstaterar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Och mycket riktigt. Under onsdagen närvarade Sofia vid invigningen av Project Playgrounds nya aktivitetscenter i Sundbyberg, utanför Stockholm. Ett åtagande som inte stod inskrivet på hovets hemsida men som vi däremot kunde läsa om i sociala medier.

Sofia i Sundbyberg

Kvällen, i Umami Park (där de nya lokalerna ligger) bjöd på musik, modevisning och mingel. Dessutom fick Sofia, som var hedersgäst, sällskap av bloggaren och proffsdansaren Carin da Silvia som var kvällens konferencier.

Blickar man framåt så är den kungliga kalendern fortsatt tom. Kanske beror det på att Sofia har ytterligare uppdrag tillsammans med Project Playground. Välgörenhetsorganisationen som fortfarande ligger henne så varmt och hjärtat. Det enda kungliga uppdraget, som ligger inlagt i den kungliga kalendern, är Global Child Forum den 27 mars.

Läs mer

Sofia på stor fest – se filmen när hon håller tal!

Nya detaljer om Sofias Sydafrikaresa

Sofias fina hårknep – inspireras av drottningen

Foto: TT