Hovet meddelar: Elizabeth missar kvällens dop för prins Louis

Det är dags för kungligt dop i England, i eftermiddag döps prins Louis, prins Williams och Kates senaste baby. Men drottning Elizabeth kommer inte, däremot får vi åter se prins Harry och Meghan.

Nu under måndagseftermiddagen döps prins Louis, närmare bestämt klockan 16 brittisk tid, vilket innebär klockan 17 svensk tid. Och självklart kommer du att kunna följa dopet på svenskdam.se!

Prins William och hans Kate finns givetvis på plats med sina två äldre barn prins George och prinsessan Charlotte. Och naturligtvis kommer vi också att se fler medlemmar från den brittiska kungafamiljen. Som prins Harry och hans Meghan, det blir också det första kungliga dopet för hennes del.

Däremot har vi precis fått veta att drottning Elizabeth och prins Philip inte kommer att vara med under dopceremonin, dock ej av hälsoskäl uppger hovet. Drottningen har nämligen fullt upp med andra engagemang, bland annat väntar ett uppdrag på tisdag och sedan kommer ju president Donald Trump över till Storbritannien på fredag. Prins Philip är numera pensionerad och kan nu njuta av att bara ta det lugnt.

Läs mer: Drottning Elizabeth tillbaka till jobbet efter förkylningen

Prins Louis får en puss av prinsessan Charlotte!

Det brittiska prinsparet har som vanligt valt att göra ceremonin till en intim familjehögtid, med ganska få gäster. Dopet, som bara kommer ta runt 40 minuter, äger rum i Chapel Royal i St James Palace i London. Dopförrättare blir ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby.

Den lille prinsens gudföräldrar har också tillkännagivits idag, dessa blir Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, The Lady Laura Meade, Mrs Robert Carter och Lucy Middleton.

Prins Louis föddes den 23 april i London, på Lindo Wing, precis som hans storasyskon prins George och prinsessan Charlotte. Louis kommer att bära samma dopklänning som hans storasyskon, det vill säga en replika av en antik klänning från 1841 men som skapats av Angela Kelly. Dopfunten är från 1840 och kallas Lily Font. Efter dopet bjuds gästerna på en kopp te i Clarence House.

Prins Harry och Meghan kommer i alla fall till dopet.

Så idag får vi också se den lille prinsen igen, senaste bilden på prins Louis var ju från i våras så det är på tiden med en liten uppdatering. Precis efter dopet kommer familjen att ta nya officiella bilder, fotografen som familjen anlitat är Matt Holyoak.

Läs mer: 3 kärleksfulla ögonblick från Meghans och Harrys senaste uppdrag

Se ett klipp om lillprinsen här!

Videon kunde inte hittas

Foto: Stella Pictures