Hovet meddelar: Madeleine och Chris flyttar till USA

Vi har länge undrat var prinsessan Madeleine och hennes familj kommer att bosätta sig efter att ha sålt sin våning i London. Nu meddelar hovet att prinsessfamiljen flyttar till Florida i USA.

I maj i år stod det klart att prinsessan Madeleine och Chris sålde sin lyxvåning i närheten av Belgrave Square och Hyde Park i London. Familjen flyttade till London under 2015 och har bott i staden sedan dess. Men nu flyttar prinsessparet och barnen vidare.

I höst flyttar nämligen familjen till Florida i USA, meddelar hovets presschef Margareta Thorgren.

– Familjen har planerat det här sedan en tid, de är tacksamma och glada att det passar alla familjemedlemmar att flytta just nu, säger Margareta Thorgren.

I ett pressmeddelande från hovet kan man läsa ytterligare om parets nya spännande flytt.

“Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill planerar att i höst flytta till Florida i USA för en tid framöver.Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern.”

Såhär såg det ut senast Madeleine och Chris bodde i USA, då i New York. Här är de ute på promenad med lilla Leonore i barnvagnen och rastar hunden Zorro.

Såhär såg det ut senast Madeleine och Chris bodde i USA, då i New York. Här är de ute på promenad med lilla Leonore i barnvagnen och rastar hunden Zorro.

Flytten till USA gör det möjligt för Madeleine att fördjupa sig ytterligare i Childhoods verksamhet där, säger Margareta Thorgren.

“Prinsessan Madeleine har ett stort engagemang för barns rättigheter och kommer att arbeta vidare med World Childhood Foundation och genom flytten kunna fokusera mer på verksamheten i USA. Herr Christopher O’Neill har sedan tidigare yrkesverksamhet i USA men kommer även att fortsätta med sin affärsverksamhet i Europa.”, går det att läsa i pressmeddelandet.

Det står också att Madeleine och Chris lämnar sitt boendet i London men har kvar sin bostad i Stockholm.

Paret har tidigare varit bosatta i New York i USA, men flyttade under 2015 då de valde att bosätta sig i London istället. Parets första dotter, prinsessan Leonore, 3, föddes i New York när paret bodde där.

Foto: IBL