Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet mörkar händelsen med Daniel – beslutet väcker frågor

17 apr, 2024, 18:30 
Tystnaden kring prins Daniel – därför kommer inte hovet med något svar.
Annons

Prins Daniel kan man lita på. När han äntrade den kungliga världen förändrades hans liv, men han har aldrig ångrat sitt beslut och med åren har han visat att han tar sin roll som prins på allvar.

7 saker du inte visste om prins DanielBrand logo
7 saker du inte visste om prins Daniel

Han finns alltid där för sin älskade hustru, kronprinsessan Victoria. De befinner sig ofta på gemensamma uppdrag och Daniel vet att han som make till Sveriges framtida drottning ska hålla sig i bakgrunden – en roll som han blivit trygg i.

– För mig är det inget problem att gå ett, två eller tio steg bakom Victoria – och ändå ha kvar min självkänsla, säger prinsen.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel är alltid redo att vara vid kronprinsessan Victorias sida.Christine Olsson/TT

Victoria fick klara sig utan Daniel

Nej, för Daniel har det sedan dag ett varit självklart att det är Victoria som ska ta plats. Han vet sin roll, fullt medveten om att de flesta vill höra och se kronprinsessan, och försöker i stället finnas där som hennes stora stöttepelare.

Men så ibland händer det att Victoria får klara sig utan Daniel. Han har också en rad uppdrag på egen hand och ibland händer det att uppdragen krockar med evenemang som de annars brukar dyka upp tillsammans på.

Annons

Som förra årets Polarpriset. Då var Daniel iväg på ett annat kungligt uppdrag och missade den stora festen – en tillställning som han annars aldrig ser till att missa.

Hovet mörkar händelsen med Daniel

Inte heller kommer han att vara på plats under årets Polarpriset. Hans namn står inte uppskrivet i kalendern, men till skillnad från förra året har hovet inte kommunicerat några andra uppdrag för Daniel.

Men det är just ett uppdrag som sätter käppar i hjulet även den här gången. Hovets informationschef bekräftar för Svensk Dam att prinsen har annat för sig, även om de ännu inte vill gå ut med vad det är Daniel ska göra.

Annons

– Tyvärr har prins Daniel inte möjlighet att delta på årets Polarpriset. Anledning är en programkrock med ett annat uppdrag, som hovet kommer att uppdatera i kalendern inom kort, säger Margareta Thorgren.

Prins Daniel
Prins Daniel.Pontus Lundahl/TT

Foto: TT

Annons