Corona: Kungen och Victoria stoppas från att arbeta ihop

Kungen och kronprinsessan Victoria.
Från och med nu får kungen och Victoria inte längre jobba ihop – av rädsla för coronaviruset. Men kan de ens träffas privat?
Annons

Just nu är vi nog alla lite oroliga för att vi själva, eller de som står oss nära, ska bli sjuka – men för kungafamiljen tillkommer ytterligare en dimension: den svenska monarkin måste skyddas. Till varje pris.

Annons

Därför gick hovet i dag ut med beskedet att kung Carl Gustaf, 73, och kronprinsessan Victoria, 42, inte längre kommer att arbeta tillsammans.

Hovet om coronaviruset: ”Så skyddar vi kungen och Victoria”

– Vi vidtar alltid olika säkerhetsåtgärder. En av dem är till exempel att kungen och kronprinsessan inte flyger tillsammans. Och på grund av riskerna i dagsläget så ser man med fördel att de inte heller utför arbetsuppgifter tillsammans. Det är ju Sveriges statschef och framtida statschef som det handlar om, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons
Kronprinsessan Victoria och kungen
Victoria med pappa kungen.

Vad som gäller för kungen och Victoria privat är inget som Margareta Thorgren går in på, men det här beslutet lär sannolikt innebära att de inte kommer att kunna träffas överhuvudtaget. Och om de ändå gör det – ja, då lär de behöva hålla ett rejält säkerhetsavstånd till varandra. Allt för att inte riskera att de blir sjuka båda två. Någon av dem måste helt enkelt kunna axla ansvaret som statschef.

Men det finns ju fler medlemmar i kungafamiljen. Hur påverkar det här nya riskutsatta läget dem?

Annons
Prins Daniel i polotröja.
Prins Daniel.

– Jag kan säga att det är en del av helhetsbilden när vi gör den här översynen. Men sedan går vi inte in i detalj på de olika familjemedlemmarna, säger Margareta Thorgren.

Coronaviruset: Så agerar kungafamiljen

Kungafamiljen framför Sollidens slott.
Kungen och drottningen med sin stora familj.

Det var tidigare i dag som beskedet kom om kungens nya beslut. Och till skillnad från de norska och danska kungahusen som har varit tydliga med att de ställer in precis ALLT, så nöjer sig vår egen kungafamilj med att ”lägga om och göra stora tillfälliga förändringar”.

Annons

Hovet: Inga utlandsresor

Verksamheten ska fortsätta, men bara så mycket ”som de rådande omständigheterna medger”. Och allt ska omprövas vartefter, ”utifrån risker och förutsättningar”. Men när det gäller utlandsresorna så är beskedet skarpare: det kommer sannolikt inte att bli några alls.

Foto: Thron Ullberg/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Corona: Kungen och Victoria stoppas från att arbeta ihop”

  1. Ninnie Hartmann skriver: 16 mars, 2020

    Jag kan inte heller träffa min gamla mamma . Bor utomlands och kan inte komma till Sverige på Grund av Covid19


  2. Anna skriver: 16 mars, 2020

    Flyger gör dom ändå aldrig tillsammans, den som måste skyddas är väl Daniel i första hand. Vi är många vanliga som inte kan hälsa på våra anhöriga!


  3. PernillaA skriver: 16 mars, 2020

    Ninnis, jättejobbigt; hoppas någon kan ta hand om din mor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar