Hovet om kungens födelsedag efter Stefan Löfvens ord

kungaparet statsminister stefan löfven

Det kommer att bli en stor förändring för kung Carl Gustaf i vår. Nu kommer hovet med nya besked om den stora högtidsdagen.

Statsminister Stefan Löfven leder just nu Sverige genom en enorm kris. Coronaviruset förändrar tillvaron för alla människor och framtiden är oviss.

Under fredagen kallade Stefan Löfven till presskonferens och meddelade då att regeringen har kommit fram till ytterligare restriktioner för att minska smittspridningen.

Folksamlingar som överskrider 50 personer är inte längre tillåtna. Tidigare låg gränsen vid 500 personer. Ett beslut som förstås påverkar kungens födelsedagsfirande, som alltid sker på Yttre Borggården och som fortfarande står inskrivet i hovets kalender.

Hovet om kungens födelsedag

Vi ringer upp hovets informationschef Margareta Thorgren för att höra vad som händer med konungens födelsedag, efter statsministern ord.

LÄS MER: HÄR ÖVERRASKAR CARL PHILIP OCH SOFIA ALLA

– Det kommer att bli på ett annat sätt. Kungens födelsedag kommer att firas men inte traditionsenligt. Alltså inte med allmänheten på Yttre Borggården, möjligen på Inre Borggården men vi får återkomma om det, säger hon.

– Vi fattade beslut om att förändra firandet innan statsministerns presskonferens, tillägger hon.

stefan löfven kungen

Det blir inget födelsedagsfirande på Yttre Borggården i år.

Foto: TT