Hovet om oron för prinsessan Sofias graviditet

Prinsessan Sofia Väntar barn Tredje barnet Babylycka oro covid-19

Stor babylycka för prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Men också oro: Hur har Covid-19 påverkat Sofias graviditet?
Gravidlyckan: Sofia och Carl Philip väntar barn!
Slå på ljud

Nu på morgonen kom det – beskedet om babylyckan i kungafamiljen. Ett efterlängtat tredje barn för prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 36, och ett åttonde barnbarn för kungaparet.

Mitt i pandemin har kungafamiljen haft detta att glädjas åt i hemlighet, och dagen efter Nobelceremonin kunde de äntligen gå ut med nyheten.

Prins Carl Philip Prinsessan Sofia gravid väntar barn 2020 tredje barnet hovet besked

Stor lycka på Villa Solbacken.

– Alla i kungafamiljen är ju jätteglada för det här beskedet och de har ju naturligtvis känt till prinsessans tillstånd sedan en tid tillbaka. Och eftersom prinsessan för en tid sedan insjuknade i Covid-19 så är alla extra tacksamma nu över att allting har gått bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Men oron måste också ha varit extra stor i och med att prinsessan Sofia var gravid?

– Det är klart att den har varit det. Men samtidigt har Livmedikus känt till och uppmärksammat prinsessan extra mycket under den här perioden. Och Covid-19 har inte påverkat hennes graviditet.

Livmedikus Angelica Lindén Hirschberg, professor i obstetrik och gynekologi vid Karolinska Institutet. Prinsessan Sofia gravid Kungafamiljens läkare

Kungafamiljens specialistläkare: Livmedikus Angelica Lindén Hirschberg, professor i obstetrik och gynekologi vid Karolinska Institutet.

Lyckobeskedet från Sofia och Carl Philip: ”Vi väntar barn!”

– Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander och prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj, säger prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

De säger också att prinsessan Sofia mår bra och att födseln beräknas till månadsskiftet mars-april 2021.

Prinsessan Sofia Sophiahemmet Bild från Kungahuset 2020 TV4

Prinsessan Sofia har jobbat på Sophiahemmet under hösten, i alla fall fram till att hon insjuknade i Covid-19 den 25 oktober.

LÄS OCKSÅ: JUST NU: Carl Philip och Sofia väntar tredje barnet

LÄS OCKSÅ: Nya bilden på prinsessan Sofia som vårdbiträde

Foto: TT, Linda Broström/Kungliga Hovstaterna, Johan Österberg/TV4.