Hovet om stora händelsen för Sofia – sker om 10 dagar

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia har längtat efter detta – och i september är hon äntligen tillbaka som vårdbiträde på Sophiahemmet.

 

Nu är det klart: Prinsessan Sofia är redo för ännu ett steg i sin nya kungliga arbetsvardag på Sophiahemmet i Stockholm. Om bara några dagar drar hon på sig sjukhusuniformen och knäpper på sig namnbrickan igen och kliver in hos sina gamla kollegor på privatsjukhuset Sophiahemmet på Östermalm i Stockholm.

– Ja, prinsessan Sofia fortsätter sitt arbete på Sophiahemmet och börjar sin deltidstjänst igen i september. Hon ser mycket fram emot det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

– Utöver det jobbar prinsessan Sofia fortsatt för Project Playground och med Prinsparets stiftelse. Och om så krävs kommer hon även att gå in i officiella sammanhang.

Prinsessa Sophia börjar jobba på Sophiammet i Stockholm.

Snart är prinsessan Sofia tillbaka i sin sjukhusvardag med städning och kökstjänst.

Jobbet som vårdbiträde innebär att Sofia är extraresurs på en av Sophiahemmets vårdavdelningar, där hon bland annat städar, desinficerar sängar och hjälper till i köket. Och det är ett jobb som Sofia själv alltså är väldigt glad för:

– Att få uppleva sjukvården inifrån, att få möta patienter, och att få se sjuksköterskor in action – jag kan ärligt säga att jag sällan har varit så imponerad. Det har varit en helt enastående erfarenhet, sa hon vid Sophiahemmets examenshögtid i våras.

prinsessan sofia sophiahemmet

Sofia med kollegorna på Sophiahemmet.

Sophiahemmet ligger vid Valhallavägen i Stockholm.

Sophiahemmet ligger vid Valhallavägen i Stockholm. Här finns 40 vårdplatser och sju operationssalar.

Foto: TT, Prinsparets Instagram.