Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet rasar mot anklagelserna: Prinsessan Stéphanie är oskyldig!

22 feb, 2016, 13:06 
Ryktena började i fredags: Hur inblandad var egentligen prinsessan Stéphanie av Luxemburg i den stora bedrägerihärvan som nu nystas upp?
Annons
stephanie-12

Medan prinsessan Cristina av Spanien sitter på de åtalades bänk på Mallorca, riktas nu allt ljus mot lilla Luxemburg och prinsessan Stéphanie. Den belgiska tidningen La Dernière Heure skriver att Kephan Invest, ett belgiskt investmentbolag, anklagas för att ha lurat 283 investerare på nästan 35 miljoner euro. Innan Stéphanie de Lannoy gifte sig med Luxemburgs tronföljare Guillaume, arbetade hon för Kepha. Hennes forne chef är greps för bedrägeri i fredags.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
stephanie-9

Enligt tidningen La Repubblica skulle Stephanie ha haft en roll (om än omedveten) i affären Kepha. Efter den artikeln reagerade Grand Ducal, hovet i Luxemburg. På lördagsmorgonen kom ett pressmeddelande där man försvarar prinsessan Stéphanie:

– Prinsessan Stéphanie var en enkel anställd i bolaget Kepha Invest SA. Under den tid hon arbetade där har prinsessan aldrig varit medveten om att olaglig verksamhet har utförts av företaget.

Stephanie-lannoy

Det italienska rättsväsendet har utfärdat en arresteringsorder mot förre Kepha-chefen, Baron Christian de Fierlant Dormer.

Foto: Grand Ducal, Stella Pictures

Annons