Hovet: Så designas en kunglig brudklänning

Vill du också veta?
Drottning Silvia

En tur längs minnenas allé blev det när drottningen tillsammans med kronprinsessan och prinsessan Sofia invigde den stora brudklänningsutställningen på Slottet.

Har du också alltid drömt om att veta hur en kunglig brudklänning skapas? Nu har du chansen att få all info! I februari håller nämligen Pär Engsheden, som gjorde kronprinsessan Victorias vackra brudklänning, och Ida Sjöstedt, kvinnan bakom prinsessan Sofias underbara spetsdröm i vitt, ett föredrag på Kungliga slottet.

Föredraget, kallat “Att designa en kunglig brudklänning”, äger rum den 4 februari klockan 13.00 och 15.00.

“Att designa en kunglig brudklänning ställer stora krav på designern: den ska vara vacker, tidlös och samtidigt tidstypisk samt klara en kortege och en tv-sänd galamiddag. Två som har lyckats med uppgiften är Ida Sjöstedt som 2015 designade Prinsessan Sofias brudklänning och Pär Engsheden som 2010 designade Kronprinsessan Victorias brudklänning. I ett samtal med Kungl. Husgerådskammarens överintendent Margareta Nisser-Dalman berättar Ida Sjöstedt och Pär Engsheden om hantverket och processen bakom de kungliga brudklänningarna”, skriver Kungauset.se om saken.

Biljetterna, som kostar 190 kronor, finna att köpa här.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures.