Hovet slår tillbaka efter anklagelserna mot Kate

Prins William och hertiginnan Catherine, eller Kate

Good Lord! Nu är det krig mellan brittiska hovet och tidningen som publicerat avslöjande uppgifter om Kate och Meghan.
Slå på ljud

 

Brittiska hovet dementerar aldrig – men nu har det hänt. Och det är skandalartikeln om Kate i snobbiga societetsmagasinet Tatler som har tvingat ut dem på banan:

– Denna artikel innehåller en rad felaktigheter som INTE har stämts av med hovet före publiceringen, morrar Kates och Williams presstalesperson.

Hertiginnan Meghan och hertiginnan Kate

Nu blåser det full orkan kring Tatlers artikel om Kate.

Men Tatler står på sig, och säger sig ha säkra uppgifter efter att ha talat med parets vänner och hovfolk:

Tatler‘s chefredaktör står bakom reportern och hennes källor. Kensington Palace har också känt till artikeln i flera månader. Allt annat är osant.

Hovet går inte in på exakt vilka uppgifter det är som har retat upp Kate. Men enligt de brittiska hovexperterna ska det snarare röra sig om att Kate skulle vara arg på den ökande arbetsbördan efter Megxit, än om uppgifterna kring hennes infekterade relation med Meghan.

En annan öm tå i Tatlers rätt så snobbiga artikel är det faktum att Kates mamma Carole Middleton framställs som något av en uppkomling med storslagna ambitioner och ett lite för glänsande nyinrett hem. Och tidningen hinner dessutom med att såra Kate genom att spekulera kring varför hon är så tunn – och i samma veva jämföra henne med prinsessan Diana, som ju faktiskt led av ätstörningar.

Kate och William som bingoutropare

Snobbiga är nog för övrigt det sista man skulle kalla Kate och William. De har hyllats för sina insatser under pandemin, och för att vara så varma och personliga och generösa med sig själva. Och alla flest charmpoäng tog de när de plötsligt dök upp som bingoutropare under seniorboendets bingokväll. En riktig charm-knockout!

Se själva här – klicka bara på pilen så rullar filmen igång:

Kate, Meghan – och Megxit

Meghan och Kate

Meghan och Kate.

Det är ingen hemlighet att Meghan och prins Harry lämnade ett helt berg av arbetsuppgifter efter sig när de backade ut ur det brittiska kungahuset. Men det är också coronaläget som inverkar på Kates och Williams ökade arbetsbörda, särskilt som drottning Elizabeth kommer att vara isolerad på Windsor på obestämd tid.

Foto: TT.