Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet stoppar Leonore – Madeleines förstfödda får inte längre

07 mar, 2023, 10:30 

En stor förändring har skett för prinsessan Madeleine och Chris O'Neills förstfödde. Här är varför.

Annons

Prinsessan Leonore och prinsessan Estelle är kungliga kusiner, och nära kompisar. Det skiljer två ynka år mellan dem, och de delar något som inte många gör – att växa upp i kungafamiljen.

Ändå finns det saker som inte kunde göra dem mer olika. Hovet har valt att stoppa prinsessan Leonore när det kommer till en särskild sak – men inte prinsessan Estelle.

Madeleines nya jobb • Storsatsningen: dejtingapp • Okända bilden på Sofia & Carl Philip – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Madeleines nya jobb • Storsatsningen: dejtingapp • Okända bilden på Sofia & Carl Philip – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Stora förändringen för prinsessan Leonore

Just nu finns det all anledning att fira, för befinner oss mitt i en kunglig födelsedagsyra! Slumpen föll sig så att Leonore fyllde år den 20 februari, Estelle den 23 februari, prins Oscar den 2 mars och prinsessan Adrienne den 9 mars. Hade inte 800 mil skiljt dem åt, hade man alltså kunnat räkna med ett hejdundrande kalas på Drottningholm!

Annons

Men visst firas barnen ändå, även om det finns en tydlig skillnad. När prinsessan Estelle och prins Oscar i veckorna fyllde år, släppte det kungliga hovet sprillans nya bilder på syskonen hemma på Haga. Dessutom gjorde hunden Rio ett litet framträdande!

När Leonore firade sin nio-års dag fick det däremot räcka med en bild på prinsessan Madeleines egna Instagram, och som traditionen lyder kommer detsamma gälla Adrienne på torsdag.

Såhär har det inte alltid varit. Fram tills att Leonore fyllde fyra uppmärksammade hovet hennes födelsedag på sina kanaler – vad har hänt?

Prinsessan Leonore fyra år gammal sitter i en soffa och ler
Såhär såg prinsessan Leonores officiella födelsedagsbild ut när hon firade fyra år.

Därför stoppar hovet prinsessan Leonore

Svaret är enkelt. Det var ju 2019 som kungen valde att införa en reform som flera andra sedan tagit efter, att skära ned på titlarna och smalna av kungahuset. Det ledde till att prins Carl Philips barn, och prinsessan Madeleines barn, förlorade sina kungliga titlar. Däremot får de fortfarande kalla sig prinsar och prinsessor, men deras liv går inte att jämföra med prinsessan Estelle och prins Oscars.

Annons

Nu har de större friheter att forma sina egna liv, och har inte heller några kungliga åtaganden som väntar runt hörnet i samma grad. Annat kan man säga om Estelle, som trots sin ringa ålder syns med Victoria och Daniel titt som tätt.

Därför är inte längre Leonore, till exempel, en del av kungahuset, men såklart en del av kungafamiljen. Och hovet har gjort avvägningen att det är medlemmar ur kungahuset som uppmärksammas på bemärkelsedagen officiellt. Ingen nöd går nog på Florida-barnen, Madeleine och Chris har säkerligen en riktigt fint prinsessfirande planerat för Adrienne på torsdag!

Prinsessan Estelle och prins Oscar sitter rygg mot rygg på en trappa i Haga Slott
Hovet bjöd på en urgullig bild på Oscar och Estelle i år!

Foto: TTAnnons