Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet tvingas agera efter bilderna på kungen

29 jun, 2021, 14:00 
AvIndra Nordemar

Under gårdagen träffade Stefan Löfven kung Carl Gustaf för att informera om att han avgår som statsminister. Och bilder på mötet publicerades på Instagram, men då behövde hovet agera.

Annons
Kungen om coronakrisen: "Vi måste hjälpas åt"Brand logo
Kungen om coronakrisen: "Vi måste hjälpas åt"

Det var på måndagsmorgonen som Stefan Löfven meddelade att han kommer avgå som statsminister.

Detta i samband med att han misstroendeförklarats av 181 ledamöter och därmed hade två val – att avgå eller att det blir ett nytt val. Löfven valde det första alternativet eftersom han inte tycker att ett nyval är lämpligt i dessa tider.

– Med ett år kvar till val, och en pågående pandemi, är ett extraval inte det som är bäst för Sverige. Jag har begärt att bli entledigad som statsminister, sa han under gårdagen i en presskonferens och fortsatte:

– Det är det svåraste politiska beslut jag någonsin fattat.

Kungens möte med Stefan Löfven

Innan beskedet nådde allmänheten besökte Stefan Löfven det Kungliga slottet. Där träffade han kung Carl Gustaf och informerade om beslutet.

Och hovet delade med sig av mötet på Instagram.

"Tidigare under morgonen gav H.M. Konungen företräde för statsminister Stefan Löfven på Kungliga slottet. Under företrädet informerade statsministern om att han avser att begära sitt entledigande hos riksdagens talman."

Annons

Men inlägget skiljer sig från resterande bilder på kontot.

Hovets agerande efter beskedet

I vanliga fall gillas och kommenteras det flitigt på hovets bilder på instagramkontot. Men denna gång syns inga kommentarer.

Hovet har nämligen valt att stänga av kommentarsfunktionen så att ingen kan skriva något om bilden – den funktionen är tillgänglig på alla andra bilder.

Foto: TT

Annons