Hovet utelämnar information om Chris O'Neill

dokumentet chris o'neill

Chris O'Neill har ena benet i den svenska kungafamiljen och andra i sitt brittiska bolag. Men varför berättar inte hovet hur prinsessmakens arbetsdagar ser ut, just nu?
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!
Slå på ljud

När Chris O’Neill gifte sig med prinsessan Madeleine, år 2013, blev han automatiskt en del av den svenska kungafamiljen. Men han har aldrig haft några officiella uppdrag i konungens tjänst, eftersom han valde att tacka nej till en prinstitel.

Istället har Chris fortsatt med sin affärsverksamhet, som finansanalytiker, och kan därmed välja vilka kungliga evenemang han vill vara med på.

Madeleine-Chris-Ibl

En del av kungafamiljen ibland – men helt privat i andra sammanhang.

Men det är sällan vi får veta vad prinsessmaken gör om dagarna. När Madeleine skulle gifta sig med Chris var hovet snabba med att publicera information om den mystiska mannen, från London. Vi fick till exempel veta vilka Chris föräldrar var och hur hans utbildning såg ut. Uppgifter om hans nuvarande jobb var dock betydligt färre.

Chris O’Neills arbetssituation beskrivs inte

Faktum är att det än i dag inte står någonting om Chris bolag Wilton Payments Limited, som han äger tillsammans med sin svåger  John D’Abo.

chris o

Hovet berättar inte så mycket om Chris O’Neills arbete.

På hovets hemsida står det följande:

“Efter sin MBA-examen från Columbia 2005 har Herr Christopher O’Neill arbetat som finansanalytiker för fondbolagen Steinberg Asset Management och Noster Capital. Utöver det har han investerat i entreprenörsdrivna bolag”

Man redogör alltså vad Chris har gjort istället för vad han gör just nu.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, berättade Chris själv i en intervju med Fredrik Skavlan år 2016.

Svaret på varför hovet är så fåordiga när det kommer till prinsessmakens arbete är helt enkelt att de vill att han ska betraktas som en privatperson. Helt anonym är man ju förstås aldrig när man är gift med en svensk prinsessa men när Svensk Damtidning har frågat direkta frågor, som handlar om Chris arbete, är ofta et faktum att han inte är en offentlig person som vi får som svar.

Foto: TT