Hovets besked: Därför är Sofia och Carl Philip inte på Solliden med kungafamiljen

Hovets besked: Därför är Sofia och Carl Philip inte på Solliden med kungafamiljen

Jonas Ekströmer/TT

Äntligen sommar på Solliden för kungafamiljen! Nu inväntar man bara de som ännu saknas, för en riktigt härlig familjesemester. Och självklart blir det mycket lek och bus för alla åtta kusinerna!

Busfröet Leonore – här rymmer prinsessan!
Slå på ljud

Måndagen den 5 juli kunde vi se kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine njuta av en konsert med Peter Jöback på Sollidens slott. Och självklart unnar man de två småbarnsmammorna en kväll på tu man hand, men det kunde inte hjälpas att många frågade sig; varför gick prinsessorna dit själva, varför följde inte prins Daniel och Chris O´Neill med? Även prinsessan Estelle lyste med sin frånvaro, hon brukar ju annars följa med på konserten i samband med firandet av mammas födelsedag den 14 juli.

Vi frågade hovets informationschef Margareta Thorgren, som berättade att prinsessornas makar befann sig på Sollidens slott där de tog hand om alla barnen; Estelle, Oscar, Leonore, Nicolas och Adrienne. Och visst kan man förstå att de fem barnen hellre hade en lekkväll med kusinerna – precis som sina mammor har de en hel del tid att ta igen!

Men prins Carl Philip och prinsessan Sofia, då? Varför dök inte de upp? Ja, det enkla svaret är att de inte befinner sig på Öland.

Nu väntar man bara på Carl Philip och Sofia med alla tre barnen!

Foto: Anna-Lena AhlströmKungah

– Prinsparet har ännu inte anlänt till Sollidens slott, berättar Margareta Thorgren.

Var de befinner sig vill Margareta Thorgren däremot inte avslöja. Men en inte alltför vågad gissning är att Carl Philip, Sofia och barnen umgås med Sofias föräldrar, Erik och Marie Hellqvist. Mormor och morfar bor ju i Älvdalen och de har naturligtvis längtat efter att få lära känna sitt nya lilla barnbarn, prins Julian.

Mest troligt är att prinsfamiljen har rest till Älvdalen, men det skulle också kunna vara så att Erik och Marie Hellqvist har rest ner för att umgås med barn och barnbarn, kanske på familjens weekendställe Ökenäs gård utanför Trosa.

Men givetvis kommer prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnen att senare ansluta till övriga i kungafamiljen på Sollidens slott. Planen är alltså en riktigt härlig sommar med familjen, där alla får njuta av att äntligen vara tillsammans igen. Somrarna på Solliden brukar bjuda på bad, ridning, fiske, hallonplockning och annat skoj – men framför allt en massa lek och kusinbus!