Hovets besked – efter frågorna om Victoria och Daniel

Hovets besked – efter frågorna om Victoria och Daniel

Johan Nilsson/TT
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?
Slå på ljud

Efter en vår och sommar då väldigt många aktiviteter och uppdrag lades på is eller ställdes in helt har kungafamiljen fått en viss revansch under hösten med både fysiska besök och allt med digitala sammanträden.

Just de fysiska besöken är trots allt svåra att ersätta, vem kan glömma när en rörd Victoria läste upp citatet från Astrid Lindgrens boksida efter att hon tillsammans med 9-åriga Maya avtäckt den nya statyn utanför Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

”'Jag ser ljuset', vad fint!” läser Victoria högt och sätter handen till bröstet, rörd av Astrids ord som är så passande på en plats där hopp är så viktigt.

kronprinsessan victoria prins daniel

Fysiska besök är en av grundpelarna i den kungliga representationen, här är kronprinsessparet på besök i Södermanlands län.

Jonas Ekströmer/TT

Hovet ställe in uppdrag för Daniel och Victoria

Men nu är det slut på fysiska uppdrag för en tid framöver. I veckan skulle prins Daniel besökt företaget Karma med Prins Daniels Fellowship, men det är uppskjutet till framtiden. Även kronprinsessparets besök hos Accelerator som skulle ägt rum onsdagen den 18 november har ställts in.

Hovets informationschef Margaretha Thorgren menar att schemat just nu undersöks noga och alla punkter som kan innebära en risk för smittspridning måste omvärderas.

– De uppdragen är senarelagda. Just nu ser vi över programmen noga. De besök som vi bedömer kan genomföras digitalt ändras om till digitala möten men just de här två kräver fysiska besök, så därför senareläggs dem, säger Margaretha Thorgren.