Hovets besked: Kronprinsessan Mary åker hem till Australien

Hovets besked: Kronprinsessan Mary åker hem till Australien

Det danska hovet bekräftar nu att kronprinsessan Mary planerat en resa hem till Australien.

Kronprinsessan Mary har tagit ett kliv framåt. De kungliga uppdragen blir bara fler, och hon visar verkligen att hon är en god representant för det danska kungahuset.

Nu kommer hovet med flera stora nyheter om Marys framtida uppdrag, och det innefattar bland annat en resa hem till Australien.

Margrethe efter tuffa operationen – första bilderna
0:26

Efter reklamen: Margrethe efter tuffa operationen – första bilderna

(0:26)

Slå på ljud

Kronprinsessan Marys förändring i kungahuset

Det danska kungahuset har inte varit sig likt på sistone. Drottning Margrethe har som bekant opererat ryggen, och eftersom operationen var så pass omfattande krävdes det många veckor av återhämtning och rehabilitering.

Att Danmarks drottning plötsligt gick under radarn betydde ju såklart att andra personer i familjen behövde ta ett kliv framåt. Sönerna kronprins Frederik, prins Joachim och systern prinsessan Benedikte har ryckt in som statschefer under tiden, och kronprinsessan Mary till exempel har fått ett utökat ansvar.

Just Marys ökade arbetsbelastning på sistone uppmärksammas flitigt i dansk press. Den australienska kungligheten har ända sedan äktenskapet med Frederik gång på gång bevisat för danskarna att det är plikten framför allt – och nu blir det bara tydligare.

Kronprinsessan Mary framför flaggor

Danskarna älskar sin kronprinsessa.

hbgbild / MEGA

Drar elaka skämt bakom ryggen på kronprinsessan – kungabarnen fångade på film

Kronprinsessan Mary åker hem till Australien

Hovet publicerade nämligen ett långt inlägg på Instagram där vi fick oss en rejäl uppdatering om Marys nästföljande veckor, som innefattar ett riktigt spännande äventyr på resande fot.

Tillsammans med den danska ministern Dan Jørgensen kommer Mary befinna sig på resa i fem dagar med start 23 april, och besöka östaterna Vanuatu och Fiji – och Australien! Fokus på resan ligger mycket på klimatförändringarna och dess konsekvenser.

Läs uttalandet i sin helhet nedan:

Den sista dagen kommer spenderas i Australien, och även om det bara är en dagsresa måste det kännas härligt för Mary att få komma hem igen! Det var ju 2001 som Mary flyttade tvärsöver jordklotet, till Köpenhamn, för kärlekens skull.

Foto: TT