Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovets besked: Madeleines semester med Victoria – planerna på den stora dagen!

31 maj, 2022, 16:00 
AvIndra Nordemar

Hovet avslöjar prinsessan Madeleines planer inför sommaren.

Annons
Bildextra! Victoriadagen genom årenBrand logo
Bildextra! Victoriadagen genom åren

Prinsessan Madeleine med maken Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne bor som bekant bland palmerna i solstaten Florida. Det är därför inte alltför ofta som vi får se prinsessfamiljen på svensk mark.

Men när solen tittar fram i vårt avlånga land brukar Miami-familjen ta sitt pick och pack och bege sig över Atlanten för en längre Sverige-vistelse. De har ju då även en å annan födelsedag att fira – men hur blir det i år?

Nu ger hovet ett nytt besked om Madeleines närvaro på kronprinsessan Victorias stora dag.

Prinsessan Madeleine 40 år – storslagna firandet

Madeleine kommer likt tidigare år spendera sommaren i sitt hemland.

– Prinsessan med hela familjen planerar att komma till Sverige till sommaren, någon exakt tidpunkt går vi inte ut med, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef till Svensk Dam.

Annons

Men nyligen kunde Svensk dam avslöja att det inte kommer dröja särskilt länge innan vi får se prinsessfamiljen. Den tionde juni fyller Madeleine jämnt – 40 jordsnurr som ska firas med pompa och ståt ombord på en båt!

Födelsedagsfirandet har planerats sedan länge av mamma drottning Silvia. Det blir middag ombord medan båten kryssar runt i Stockholmsskärgård, därefter väntar fortsatt underhållning på Gröna lund.

Victoria och Madeleine på Öland i fjol!

Hovets besked: Madeleines planer på Victoriadagen

Bara ett par dagar tidigare, den 8 juni, finns det ytterligare anledning att fira – Madeleine och Chris har då varit gifta i nio år! Men om makarna planerar att fira i Sverige kommer Victoria missa sin systers bröllopsdag. Efter nationaldagsfirandet den 6 juni beger hon sig nämligen till Nederländerna för kungliga uppdrag.

Annons

Men den stora frågan är: Kommer Madeleine vara med när Victoria fyller år? I sommar blir hon 45 och det firas som vanligt på Solliden på Öland – kungafamiljens semesterparadis!

– Prinsessan Madeleine planerar att vara med på kronprinsessans födelsedag den 14 juli, bekräftar Thorgren.

Vilken härlig nyhet! Victoriadagarna har dessutom utökats till en hel vecka i år, med kortege genom Borgholm på självaste dagen och flera livade konserter och aktiviteter under veckan. Ja, firandet väntas bli maximalt och kungafamiljen kommer äntligen vara samlade igen!

Foto: TT

Annons