Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets nya besked om Silvia – efter oroliga sjuk-bilderna i tv

04 okt, 2022, 08:31 
Det är många som har oroat sig för drottning Silvia efter förra veckans sjukdomsbesked. Svensk Dam har en uppdatering från hovet.
Annons
Kungafamiljens stora festkväll – men var är Silvia?Brand logo
Kungafamiljens stora festkväll – men var är Silvia?

Drottning Silvia är tillbaka efter sjukdomen.

Hovet bekräftar för Svensk Dam att drottningen har återhämtat sig efter förra veckans hastiga sjukdomsbesked – och att hon planerar att närvara vid dagens program:

Kyrkomötets öppnande i Uppsala domkyrka.

Det var i förra veckan som drottning Silvia plötsligt uteblev från den festföreställning i Stockholms konserthus där hon skulle sprida kunglig glans och representera kungahuset – trots att hon bara fyra timmar tidigare hade närvarat vid riksmötets öppnande.

Det fanns dock redan då flera signaler om att allt inte stod rätt till – som näsduken som hon kramade i riksdagen, och hennes avvärjande gest när talmannen Andreas Norlén ville ta i hand.

Annons
Drottning Silvia förkyld under riksmötets öppnande 2022
Drottning Silvia blev hastigt dålig – mitt under riksmötets öppnande.

– Hennes Majestät har lättare förkylningssymtom och valde därför att avstå närvaro vid kvällens konsert, sa Johan Tegel vid hovets informationsavdelning då till Svensk Dam.

Senare på kvällen kom ytterligare information från informationschefen Margareta Thorgren:

– Det är inte covid. Drottningen har testat sig och det var negativt. Drottningen valde att avstå konserten av respekt för andra inbjudna gäster.

Kungaparet och Victoria vid kyrkomötets öppnande 2022

Och i dag, exakt en vecka senare, kommer alltså det lugnande beskedet att drottning Silvia är tillbaka. Klockan 14.00 anländer hon till Uppsala domkyrka och kyrkomötets öppnande tillsammmans med kungen och kronprinsessan Victoria.

Kungaparet i Uppsala
Kungaparet vid ett av sina tidigare besök i Uppsala. I dag är de tillbaka.

Svensk Dam rapporterar på plats, följ oss då.

Foto: TT.

Annons