Hovets besked om Elizabeth efter sjukdomen

Elizabeth fick lägga firandet åt sidan.

Drottning Elizabeth fick ställa in ett kungligt uppdrag på grund av sjukdom.Men nu är rekordregenten tillbaka.

Träffen med Sandringhams kvinnoinstitut är en årlig tradition för drottning Elizabeth. Men där gången dök 93-åringen inte upp.

Elizabeth plötsligt sjuk

Drottning Elizabeth är orolig för bränderna i Australien.

Drottning Elizabeth har varit sjuk.

Elizabeth hade drabbats av en lätt förkylning och kände sig, enligt engelsk press, inte kry nog för att närvara. Drottningens ålder har alltid beskrivits som god för hennes ålder, men det var nog många som blev oroliga när de fick höra att den så plikttrogna regenten var så sjuk att hon fick ställa in ett officiellt uppdrag.

Nu kan dock alla andas ut. Elizabeth är tillbaka.

Enligt People Magazine kommer drottningen redan på måndag att ha en träff hos det legendariska brittiska flygvapnet RAF. Två dagar senare ska hon besöka vattenverket i Wolferton.  Därefter, i början på februari, återvänder hon till London och Buckingham Palace.

Har blivit varnad

Tidigare har farmakologen Shamir Patel gått ut och varnat drottningen för att ta sig an alltför tunga åtaganden när hon återhämtar sig från sjukdomen.

– När din kropp är ung och stark kan man lätt bli av med en förkylning, men för en äldre person blir risken större. En vanlig förkylning kan vara mycket längre och kan leda till något allvarligare, säger Shamir till Daily Express.

– Ju snabbare symptomen behandlas desto bättre, för då kan man undvika komplikationer som lunginflammation, som är en av de tio vanligaste dödsorsakerna bland äldre.

Foto: TT