Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Hovets besked om Gabriel – efter föräldrarnas sjukdom

prinsessan sofia prins gabriel

Carl Philip och Sofia har smittats av coronaviruset. Men hur ser smittspridningen ut i övriga familjen och hur hanterar prinsparet sjukdomssituationen hemma på Villa Solbacken? Hovet ger sina svar!
Svensk Dams chefredaktör efter prinsparets coronabesked: ”Kan få digra konsekvenser”
Slå på ljud

Under torsdagen kom chockbeskedet. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har covid-19 och sitter i karantän hemma på Villa Solbacken. Nyheten slog förstås ner som en bomb och en oro spred sig bland svenskarna. Men hovet lugnade snabbt allmänheten med sitt pressmeddelande, där det stod att prinsparets endast har milda, influensaliknande, symptom.

LÄS MER: Så var Silvias bror Walther Sommerlaths hemliga begravning

Dessutom förklarade man att barnen, Alexander och Gabriel, inte uppvisar några som helst symptom. Däremot sitter de i karantän, tillsammans med sina föräldrar, tillsvidare.

Hovet om Alexander och Gabriel efter beskedet om prinsparets smitta

– De visar inte upp några symptom. Men sitter nu i karantän med sina föräldrar, sa hovets informationschef Margareta Thorgren under torsdagen.

Det blir alltså ingen förskola för Alexander och Gabriel, som läget ser ut just nu. Istället får de njuta av lite ledig tid tillsammans med sina föräldrar.

När pressmeddelandet, om smittan, gick ut var det förstås många som direkt började tänka på kungaparet och Victoria och Daniel. De träffade nämligen Carl Philip och Sofia under Walther Sommerlaths begravning för några dagar sedan. Men hovet gick snabbt ut med ett nytt pressmeddelande som berättade att varken kungaparet eller kronprinsessparet är smittade. Däremot kommer de att sköta sina arbetsuppgifter, som en säkerhetsåtgärd.

Så mår Carl Philip och Sofia efter insjuknandet i covid-19

Och som sagt – Carl Philip och Sofia mår förhållandevis bra, vilket vi får vara tacksamma för.

– De har lättare influensasymptom. De testade sig igår och testerna visade positivt resultat. Och hovet valde att gå ut med det eftersom vi kände att det är någonting som allmänheten bör känna till, sa Margareta Thorgren.

Foto: TT