Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om Kate – efter dödsfallet som skakar kungafamiljen

28 feb, 2024, 11:11 
Prinsessan Kates sjukdom
Brittiska hovet tvingas krishantera – kommenterar prinsessan Kates hälsa.
Annons
Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skälBrand logo
Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skäl

Gårdagen blev en dag av djup sorg och plötslig död:

Brittiska kungafamiljen skakades av det oväntade och tragiska beskedet att Lady Gabriella Windsors man Thomas hade hittats död, bara 45 år gammal.

Ett oklart dödsfall på en adress i Gloucestershire, dit polisen kallades strax efter klockan 18.00 i söndags. Och en nyhet som skakade de kungliga kretsarna när den blev känd i går kväll.

Lady Gabriella Windsor med sin man Thomas Kingston – som har hittats död
Lady Gabriella med sin man Thomas, på bilden som hovet låtit offentliggöra. Nu har hon blivit änka, vid 42 års ålder och efter knappa fem års äktenskap.Foto: Alexandra Diez de Rivera/Buckingham Palace
Annons

Samtidigt hade prins William tidigare på dagen med mycket kort varsel ställt in sin närvaro vid drottning Camillas minnesstund för kung Konstantin på Windsor Castle, dit kungligheter från hela Europa hade flugit in.

William angav ”personliga skäl” och ringde själv upp den den grekiska kungafamiljen för att förklara sig.

Drottning Camilla vid minnesstunden för kung Konstantin
Minnesceremonin som inte blev som den var tänkt: Ingen kung Charles – men framför allt ingen prins William.Foto: Chris Jackson/TT

Alla drog slutsatsen att något allvarligt hade hänt – särskilt som kung Konstantin var prins Williams gudfar. Ett faktum som ytterligare visade på tyngden i det som drabbat honom. Spekulationerna gick inte att stoppa:

Hade prinsessan Kate – som fortfarande inte har setts offentligt sedan sin omfattande magoperation – blivit akut försämrad?

Annons
Prinsessan Kates sjukdom
Prins Williams agerande fick oron att växa: Hade det hänt något med Kate?Foto: TT

Eller hade prins Williams beslut med det skakande dödsfallet att göra? Thomas Kingston var god vän med Kates syster Pippa Middleton, som han tidigare hade haft ett förhållande med, och de stod fortfarande nära varandra.

Hovet om Kates hälsa – så mår hon

Ryktesvågen växte – och nu har det brittiska hovets krishanterare tvingats att gå ut med en kommentar, som kort och gott lyder:

– Kate is doing well.

Hennes återhämtning går alltså enligt plan. Så till slut en god nyhet mitt i all den kungliga tragiken.

Prinsessan Kates och prins Williams hem Adelaide Cottage i Windsor
Kates och Williams hem Adelaide Cottage. I dag är det exakt sex veckor sedan hon opererades och hon väntas bli borta ända fram till påsk.Foto: TT

Foto: TT.

Annons