Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om kungafamiljens nyårsfirande – går inte att räkna med Madeleine

28 dec, 2023, 19:00 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine är en osäker faktor inför kungafamiljens nyårsfirande.
Annons

Vår kungafamilj har än så länge haft en fullkomligt glimrande december! Nobelfesten har kanske utåt sett varit höjdpunkten, men på den privata fronten kan vi anta att drottning Silvias 80-årsdag smäller högre.

Den firades med en middag med hela kungafamiljen på Drottningholm. Dessförinnan hade Silvias samtliga barnbarn överraskat mormor/farmor med ett tårtkalas. En underbar uppvaktning som lämnade vår kära drottning både tacksam och rörd.

Nu undrar alla: hur blir kungligheternas nyårsfirande?

Kungens vägran i SVT – Silvias försvar: ”Blyghet”Brand logo
Kungens vägran i SVT – Silvias försvar: ”Blyghet”

Hovet bekräftar kring kungafamiljens nyår

Det vi vet är att de inte har några officiella aktiviteter uppskrivna i den kungliga kalendern. Den är tom fram till 7 januari, då kungen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska resa upp till Sälen för att närvara vid Folk och Försvars rikskonferens. Innan dess passar familjemedlemmarna på att få lite ledig tid med familjen.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kommer systrarna att fira nyår ihop?

Hur kommer då nyåret att se ut? Det kan bli så att Victoria och Daniel passar på att åka till Ockelbo för att umgås lite med Olle och Ewa Westling i Ockelbo. Och prinsparet kanske tar en tur till Älvdalen, för att ringa in 2024 tillsammans med prinsessan Sofias föräldrar.

Annons

Svensk Dam har försökt få få loss sanningen från hovet.

– Nyår räknas som en privat angelägenhet och vi har därför ingen information att lämna om den Kungl. Familjens nyårsfirande, säger informationssekreteraren Johan Tegel.

Men en sak är säker: Silvia hade nog helst sett att hela familjen var samlad på nyårsafton. Det finns inget hon uppskattar mer än lite kvalitetstid med barnbarn.

Prinsessan Madeleine är ett osäkert kort

Som hon själv uttryckt det:

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, har Silvia sagt till Kamratposten.

Frågan är bara: när åker Madeleine, Chris O'Neill och barnen hem till Florida? Stannar de kvar och firar nyår? Det är det osäkra kortet i leken.

Annons