Hovets besked om kungaparets framtid – semestern avbryts

Hovets besked om kungaparets framtid – semestern avbryts

Nu ger hovet besked om kungaparets sommar på Solliden – inte bara nöje.

Här blir konstnären tillrättavisad framför kungaparet – inför alla!
Slå på ljud

Varje sommar är det Öland som gäller för kungafamiljen och så har det varit i många, många år. Särskilt för kungaparet är Sollidens slott något alldeles speciellt, och det är där de helst tillbringar de allra härligaste veckorna på året.

I veckan gick flytten från kungliga slottet i Stockholm ner till Öland och där kommer de förbli under resten av semestern.

Hovets informationschef bekräftar att kungaparet avser att stanna på Solliden kommande veckor, men det kommer inte bara vara semester som gäller.

– Kungaparet är på Solliden och kommer spendera sina semesterveckor där, men de kommer även göra avbrott i semestern för uppdrag, säger Margaretha Thorgren till Svensk Damtidning.

H

Charles Hammarsten/TT

Kungaparets uppdrag under semestern

Bland annat ska kungaparet delta i Victoriadagen, som återigen genomförs i en mindre skala, om än något större än förra året som var extremt nedbantad på grund av pandemin. Sen är det utdelning av priset för Årets ölänning, som traditionsenligt genomförs på Solliden varje år, samt att det alltid brukar dyka upp flera åtaganden i kalendern under semesterns gång.

Även kronprinsessan Victoria med familj kommer spendera en hel del tid på Solliden i sommar, men det kan komma att förändras i framtiden, då de förhoppningsvis har ett alldeles eget fritidshus på tomten i Värmdö nästa år.