Hovets besked om prins Oscar – efter frågorna

hovets besked om prins oscar

Innan jul följde prins Oscar med sina föräldrar på flera julbestyr. Men efter helgerna har vi inte sett till lillprinsen.

Nu var det längesedan vi såg Victorias och Daniels minsting, prins Oscar. Kronprinsessfamiljen har både varit i Ockelbo och i Alperna under jul- och nyårshelgen men någon bild på de kungliga syskonen har vi inte fått se, på flera veckor.

Prins Oscar har inte synts till på flera veckor

Den senaste gången prins Oscar var med sina föräldrar, på något kungligt uppdrag, var den 19 december när kronprinsessfamiljen besökte Katarina kyrka för att prata om de kristna jultraditionerna. Och prins Oscar var förstås mest intresserad av att prästen Are Norrhava skulle berätta om tomten.

Även dagen innan pysslade Oscar med julbestyr. Då hämtade nämligen han och kronprinsessparet granar på slottet. Att kungligheter tar emot julgranar av Skogshögskolans studentkår har blivit en tradition och förra året var det Oscar som blev huvudperson under det högtidliga överlämnandet på slottet.

hovets besked om prins oscar

Prins Oscar charmade alla när han fick sin egen lilla julgran på slottet.

Men efter det har vi inte sett honom. Och nu är det många som undrar när prinsen dyker upp härnäst. Vi frågar hovets informationschef Margareta Thorgren om prinsen, och storasyster Estelle, kommer att vara med när kronprinsessan firar sin namnsdag på Inre borggården, den 12 mars.

– Prinsessan Estelle går ju i skolan och prins Oscar på förskolan så det är ingenting jag kan svara på i dag.

Foto: TT