Hovets besked om prinsessan Christina efter drastiska beslutet

09 okt, 2019, 07:00 
https://image.svenskdam.se/ellen-svartvit1-200x200.jpg.jpg?imageId=5471140&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Ellen Myrgård Lindén
hovets besked om prinsessan christina
Prinsessan Christina ingår i den kungliga familjen – men inte i det kungliga huset. Trots det är hon den Hagasessa som arbetar flitigast i konungens tjänst.
Annons

När hovet bjöd in till presskonferens, under måndagen, berättade riksmarskalk Fredrik Wersäll om förändringarna i vårt svenska kungahus. I korthet handlar det om att titlar försvinner och att allt strålkastarljus nu riktas mot kungaparet och kronprinsessparet.

I kungafamiljen ingår 19 medlemmar men i Det Kungliga Huset ingår bara kungaparet, kronprinsessparet, prinsessan Estelle, prins Oscar, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine. Av historiska skäl ingår även kungens syster, prinsessan Birgitta, i den här konstellation. Det beror på att Birgitta var gift med Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen, som hade titeln prins.

Prinsessan Christina har varit ett stort stöd för drottning Silvia

Men en fråga förblev dock obesvarad under presskonferensen. Den om prinsessan Christina.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Christina är den Hagasessa som har arbetat flitigast i konungens tjänst. Hon och maken Tord Magnuson bor på Slottsbacken och har en otroligt nära relation till kungen och drottningen. Christina har också hoppat in när det funnits luckor i den kungliga representationen och därmed hjälpt drottning Silvia men en annars väldigt tung arbetsbörda.

Annons

Vi frågar hovets informationschef Margareta Thorgren hur prinsessan Christinas roll kommer att se ut framåt.

– Prinsessan Christina får egna inbjudningar och hon kommer att fortsätta stötta kungaparet i program som kungen anser viktiga. Hela kungafamiljen kommer att stötta statschefen i den mån det behövs och prinsessan Christina har ju gjort det väldigt mycket och kommer även att göra det fortsättningsvis.

Foto: TT

Annons