Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om Victoria – beslutet med Daniel och barnen

18 jul, 2023, 13:00 

Hovet bekräftar kronprinsessan Victorias beslut med familjen.

Annons

Kronprinsessan Victoria njuter av semestern på sitt älskade Öland. Nu har hon hunnit med att fira sin födelsedag med hela svenska folket och tillsammans med familjen kunnat njuta av ett soligt väder!

Prins Daniel om semestern med Victoria och barnenBrand logo
Prins Daniel om semestern med Victoria och barnen

Prins Daniel har dykt upp på golfbanan, visat sina kraftiga slag och skjutsat iväg bollen i en hiskelig fart över gräsplanen – hela vägen till det hål som alla golfspelare så noggrant försöker nå.

– Det är alltid otroligt härligt att vara här nere på Öland och Victorias familj är samlad. Så jag ser fram mot trevligt umgänge och härliga dagar. Jag gillar verkligen Öland också så det är kul, säger Daniel till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria med familj
Kronprinsessan Victoria och familjen älskar att vara på Öland.

Victoria fick hastigt avbryta semestern

Trots att Victoria egentligen har semester, fick hon i början av veckan ta sig från Öland för att avverka ett uppdrag i Stockholm, då hon och kungen befann sig på Stockholms slott för ett möte i Utrikesnämnden.

Annons

Det är regeringen som beslutar när ett möte ska hållas och dessvärre blev det den här gången mitt under kronprinsessans sommarledighet. Hovet kunde dock meddela att Victoria såg till att genast ta sig till Öland så fort mötet var avslutat.

– Kronprinsessan Victoria är redan tillbaka på Öland, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Victorias beslut med familjen

Det betyder också att Victoria med familj fortsätter att tillbringa semestern på sitt kära Öland. De har ju dessutom låtit bygga ett eget drömhus på Sollidens slottsområde och älskar att hålla till där.

Drottning Silvia har tidigare beskrivit platsen som ”familjens oas”. I år är dessutom hela kungafamiljen samlad, vilket så klart gör det lite extra speciellt att vistas på Öland.

Kronprinsessan Victoria med familj
Hela kungafamiljen är samlad på Öland.

Att platsen betyder mycket för Victoria är inget nytt. När kungen firade 70 år var hon inte sen med att berätta om vilka starka minnen den svenska paradisön gett henne.

Annons

– Och somrarna på Öland, med fiskenät som skulle vittjas, att sitta där i båten med dig pappa, är ett av mina finaste minnen, sa hon i talet enligt Svenska Dagbladet.

Foto: TT

Annons