Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om Victoria och Daniel – kan stoppas efter allvarliga rapporterna

13 feb, 2023, 21:15 

Ett historiskt besked kan nu förändra allt för kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig just nu i Australiens huvudstad Canberra, och har under måndagen haft en fullspäckad dag.

Under den kommande veckan planerar kronprinsessparet att besöka flera städer i Australien, samt resa till Nya Zeeland.

Fantastiska bilderna på Victoria – från andra sidan jorden!Brand logo
Fantastiska bilderna på Victoria – från andra sidan jorden!

Men nu kommer oroväckande uppgifter från andra sidan jorden – som i värsta fall kan sätta stopp för hela planeringen.

Historiskt besked: Nya Zeeland utlyser nödläge

Efter att stormen Gabrielle dragit över flera delar av Nya Zeeland utlyser landet nu nationellt nödläge, rapporterar bland annat The Guardian på måndagskvällen.

Detta är den tredje gången någonsin som Nya Zeeland har utlyst nationellt nödläge. Detta innebär att den nationella regeringen nu kan skicka resurser över hela landet, vilket stärker civilförsvarsinsatser över hela landet.

I flera delar av landet har byggnader förstörts och invånarna uppmanas att hålla sig inne. Dessutom har tåg och flyg till och från staden Aukland ställts in.

Annons

Kan påverka kronprinsessan Victoria och prins Daniels resa

Enligt den kungliga kalendern ska kronprinsessparet besöka städerna Wellington och Hamilton redan på torsdag.

Hovets biträdande informationschef Johan Tegel är på plats i Australien med Victoria och Daniel. När Svensk Dam når honom på telefon förklarar han att det i nuläget är för tidigt att säga om resan kommer påverkas.

– Det är för tidigt att säga helt enkelt. Detta är ett program som det Nya Zeeländska utrikesministeriet ansvarar för, så vår ambassad i Canberra står i kontakt med utrikesministeriet, så får vi se hur vädersituationen utvecklar sig helt enkelt, säger han.

Annons