Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets beslut för Sofia – nu är det ett faktum

11 apr, 2024, 16:00 
Förändringen med prinsessan Sofia.
Annons

Prinsessan Sofia hade en helt vanlig barndom. Hon växte upp i Älvdalen, långt från den kungliga värld som skulle bli hennes liv, och den dagen hon själv blev mamma bestämde hon sig för att ta med sig vissa inslag från sin uppväxt.

Prinsessan Sofias oro för barnen: ”Oroväckande”Brand logo
Prinsessan Sofias oro för barnen: ”Oroväckande”

I dag är hon en hårt arbetande kunglig. Samtidigt har både hon och prins Carl Philip alltid varit tydliga med att barnen alltid går först. De behöver heller inte vara i stormens öga på samma sätt som kungen, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria.

Annons

– Jag tror de lever mest bekymmersfritt av alla i kungafamiljen. De har en kärnfamilj i det fantastiska huset ute på Djurgården och gör lite representation och så vidare, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lever ett harmoniskt liv ute på Djurgården.Claudio Bresciani/TT

Därför syns Sofia så sällan

Sofias namn står sällan uppskrivet i den kungliga kalendern. Det betyder dock inte att hon jobbar, då mycket av hennes arbete sker bakom kulisserna och har fullt upp med sina hjärteprojekt.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

Annons

– Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Förändringen för Sofia

Men nu har det skett en tydlig förändring. Helt plötsligt har Sofia fått flera uppdrag i den kungliga kalendern, med bland annat en jobbresa med Carl Philip till Bryssel som sträcker sig över två dagar.

Senare i april ska prinsparet närvara vid ett NPF-forum som anordnas i Stockholm, samt en UD-föredragning inför det finska statsbesöket som den 23 april.

Annons

Även i maj har Sofia en del kungliga uppdrag. Bland annat kommer hon närvara på Polarpriset 2024, något som brukar bjuda på vackra klänningar som osar hög glamourfaktor.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Polarpriset 2023.Charlotte Brunzell/TT

Foto: TT

Annons