Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets dokument avslöjar – kungafamiljens mystiska tystnad

31 jul, 2023, 11:10 

Kungen och Victoria är två av kungafamiljens hårdast arbetande medlemmar, men senaste tiden har det varit ovanligt tyst.

Annons

Det är sommar och semester och även om juli månad har varit regnig är det inget som hindrar kungafamiljen från att ta en del välförtjänt vila.

De spenderade alla några härliga veckor på Öland, självklart i samband med Victoriadagarna i mitten på juli men Carl Philips och Madeleines familjer valde att stanna ett par veckor till.

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Under dessa veckor är det relativt tomt i det dokument på hovets hemsida som utgör den kungliga kalendern.

Förutom en paus för att åka till Stockholm och delta i ett möte med utrikesnämnden på kungliga slottet så har både kungen och Victoria tagit det lugnt under sommaren.

De få uppdrag som har dykt upp för kungen har varit ev det mer lättsamma slaget, så som invigningen av idéträdgårdar 2023 på Solliden, eller invigning av en agilitytävling vid Solliden.

Annons

Kungens engagemang under sommaren

Kungen är även högst engagerad i konsertsommaren på Solliden, där olika artister uppträder på scenen inför en entusiastisk publik, inte sällan med kunglig närvaro.

När Svensk Dam tidigare intervjuat arrangörer Patrik Krall berättade han att han har varit imponerad över det engagemang som kungen har haft för evenemanget redan från första sekund.

– Kungen har ju engagerat sig redan från början i det här projektet. Han har varit med och tyckt om både artister, barutbud och dekoration i restaurang och bar. Så han har varit väldigt engagerad.

Under hösten kommer det sedan fyllas på med uppdrag i kalendern och det ligger redan ett antal där som har varit planerade sedan länge. Men sedan några veckor tillbaka har där rått status quo och inga mer har tillkommit sedan semestern inleddes.

Vi får se vad kungligheterna väljer att hitta på i höst, i vanlig ordning kommer det säkert bli ett fullspäckat schema.

Annons