Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovets hälsobesked om Leonore – har opererats

16 maj, 2023, 11:01

Efter prinsessan Leonores olycka – nu kommer hovet med nytt besked om hur hon mår.

Annons

Den 10 maj var tanken att prinsessan Madeleine skulle befinna sig i Sverige och tillsammans med World Childhood foundation anordna en storslagen välgörenhetsfest.

Busfröet Leonore – här rymmer prinsessan!Brand logo
Busfröet Leonore – här rymmer prinsessan!

Men bara någon dag innan bekräftade organisationen att Madeleine tvingats ställa in. Dottern prinsessan Leonore hade ramlat, brutit armen och inväntade tid för operation.

– Prinsessan Madeleine har gjort allt hon kunnat för att komma hit. Samtidigt insåg hon att hon måste vara med sin lilla dotter när hon opereras. Så jag tror att alla är förstående men det är klart att det inte är lätt. Det är inte lätt för lilla Leonore, sa drottning Silvia till Expressen.

Annons

Så mår prinsessan Leonore idag

Madeleine hade helt enkelt inte något annat väl än att ställa in resan för att kunna finnas vid Leonore sida. När operationen skulle äga rum kunde hovet då inte svara på.

– Men det är självklart så fort som möjligt, eftersom det här inträffade för någon dag sedan, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Nu bekräftar hovet för Svensk Damtidning att Leonore opererats.

– Prinsessan Leonore är nu opererad och har nu gipsad arm, säger Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas
Prinsessan Madeleine fick ställa in sitt Sverigebesök efter prinsessan Leonores olycka.

Foto: TT

Annons