Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets hemlighet om prins Daniel ute – nu börjar spekulationerna

25 okt, 2023, 18:00 

Det har länge hållits en hemlighet om prins Daniel som nu är ute för allmänheten. Så här reagerar man utomlands.

Annons

2023 är ett alldeles särskilt år för prins Daniel, som han däremot förståeligt nog har fått dela med sin svärfar kungen. I år firar han nämligen 50 år, på precis samma dag som kungen firar 50 år på tronen.

Ett speciellt sammanträffande, som också ledde till att hans 50-års dag nästan gick obemärkt förbi. Men i största hemlighet har hovet planerat ett firande för prinsen, något Svensk Dam var först att avslöja.

Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!Brand logo
Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!

Uppgifterna om prins Daniel sprids i utlandet

Ja, inte ska jubilaren gå utan födelsedagsfirande! Det är ju något alldeles särskilt med att fylla 50 år, en milstolpe i livet som ger tid för reflektion. Den 15:e september, hans riktiga födelsedag, var kungen huvudperson.

Men snart vankas det en dag med Daniel i fokus: fest på slottet!

Annons

Svensk Damtidning kunde under måndagen avslöja att hovet i tystnad planerat en hejdundrande fest den 11 november, där vänner och familj väntas närvara.

Den finns däremot inte inskriven i den kungliga kalendern, utan är ett privat firande för Daniel och hans nära. En underbar kärleksfull kväll väntar, och det är ingen högoddsare att familjen Westling åker till Stockholm från Ockelbo.

Dessutom hintade ju hovets informationschef Margareta Thorgren om just detta när i Nyhetsmorgon prinsens riktiga bemärkelsedag närmade sig:

— Det kommer kanske firas lite senare...

Nu har dessa uppgifter spridit sig till utlandet. Ja, det är tydligt att vår svenska kungafamilj engagerar! Tyska Gala rapporterar nämligen noggrant om festen och skriver att "De första detaljerna om festen har läckt ut." Dessutom spekuleras det friskt om vem som kan tänkas närvara...

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel lämnar en gudstjänst
Daniel hade ett leende på läpparna under kungens firande – och sin egna 50-års dag.

Prins Daniels känslor kring det uppskjutna födelsedagsfirandet

Även om Daniels stora dag på många sätt skyfflades åt sidan lite, har han ju också uppmärksammats stort. Prinsen gjorde en lång och unik intervju med SVT:s Carina Bergfeldt inför födelsedagen, där han berättade om känslorna inför att fylla 50 år – och det var inte frågan om någon 50-års kris.

Dessutom verkar han inte ha några problem med att befinna sig lite i bakgrunden, och hängde inte läpp över att den stora dagen inte firades.

– Prins Daniel är glad och ser positivt på att fira sin svärfars jubileum på sin egen 50 årsdag, sa hovet till Expressen, och berättade att de tyckte det hela var ett "roligt sammanträffande".

Foto: TT

Annons