Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets krav inför Victoriadagaran – vill ändra allt

12 jul, 2023, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Victoria
Victoriadagen närmar sig. Foto: TT

Snart är det dags för Victoriadagen, men det är lite som har ändrats för i år.

Annons

Snart är det dags! Den 14 juli börjar närma sig och det är flera som är riktigt förväntansfulla inför dagen. Inte minst kronprinsessan Victoria, det är ju ändå hennes egen födelsedag.

AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhusetBrand logo
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhuset

Förberedelserna är i full gång och redan nu är det massa aktiviteter som arrangeras runt om på Öland, för att sedan leda upp till den stora dagen.

Hovets krav

Idag arrangeras exempelvis Ölands Idrottsdagar och Victoriapromenaden. De aktiviteter som äger rum under Victoriaveckan går i den fysiska aktivitetens anda. De ska nämligen inspirera och värna om att leva en hälsosam livsstil.

Denna tradition har förekommit under alla år under Victoriadagarna och folket älskar det. Victoriadagarna och framförallt Victoriadagen har sett likadan ut under många år, men nu har hovet kommit med ett krav vilket tidningen Barometern rapporterar om.

Annons

I en intervju med Kenneth Sunesson på "Framtida Borgholm" berättar han om önskemålet han fått från hovet angående Victoriadagen.

– Vi fick ett önskemål från hovet. De vill att det blir mer av en stadsfest för alla som är i Borgholm. Lite mer fest, säger Kenneth Sunesson på Framtid Borgholm till Barometern.

Flera nya aktiviteter

Vilket Kennet och hans kollegor tog på största allvar. Under förra året började en ny tradition, nämligen den kungliga kortegen som åker genom Borgholm bort mot Victoriakonserten. Det blev verkligen en folkfest men Bertil Larsson på "Framtida Borgholm" ska göra den ännu mera festlig med både en ny rutt och skönsång.

– När kortegen kommer drar vi i med en allsång för att hylla kronprinsessan, så det är kul om det kommer många som är redo att sjunga, säger Berit Larsson till Barometern.

Under Victoriakonserten delas även "Victoriapriset" ut till en eller flera idrottare som begått större bedrifter under året som gått. I år är det hockeyspelaren Erik Karlsson som tar emot priset från kronprinsessan. Precis som alla andra pristagare kommer Erik att göra ett fotavtryck som sedan pryds i Kay Wieståls park i Borgholm. Men nu är även denna tradition tillskruvad.

I år kommer han nämligen att göra fotavtrycket live framför publik vilket är helt nytt. Och det är många som ser fram emot eventet.

Ja, ni hör, det kommer bli några riktigt händelserika dagar på Öland under veckan och precis som på hovets begäran kommer det bli en riktig folkfest.

Annons